Το Κουτί της Πανδώρας

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Το Κουτί της Πανδώρας

Με αφορμή το θεματικό άξονα «Μυθολογία», διατρέχοντας την τέχνη του θεάτρου και της φωτογραφίας επιχειρούμε μια παραστατική ερμηνεία, συνδυάζοντας τον μύθο του Ησίοδου με τα διαχρονικά δεινά της ανθρωπότητας.

Το κουτί της Πανδώρας  πραγματεύεται την διασπορά των δεινών στον κόσμο λόγω λανθασμένων επιλογών, είτε από άγνοια, είτε από σκοπιμότητα και  λειτουργεί ως αφορμή για ενδοσκόπηση και επαναπροσδιορισμό των αξιών.


Οι σύγχρονες «συμφορές» που επηρεάζουν τη ζωή όλων μας και ιδιαίτερα των εφήβων γίνονται αφορμή για νέα σκέψη που θα δώσει ελπίδα στην ανθρωπότητα.

Δύο γυναίκες μοιράζονται και ανταγωνίζονται για το χώρο τους σ΄ ένα δυστοπικό περιβάλλον και κινούνται ανάμεσα στο μύθο, στην ιστορία και στη δική τους πραγματικότητα με αφορμή εικόνες-φωτογραφίες που ανασύρουν δυσάρεστες καταστάσεις και ήχους - ντοκουμέντα που διατρέχουν την ιστορία και ακούγονται μέσα από ένα τρανζίστορ, που λειτουργεί ως σύγχρονο Κουτί της Πανδώρας.
 
Με βάση το αφηγηματικό θέατρο δημιουργούμε μια παράσταση που συνδέει το αρχαίο μνημείο και το μύθο με σύγχρονες απεικονίσεις.

Κείμενο:             Βίκυ Θαλασσινού
Σκηνοθεσία:            Ιωάννα Ρούσσου
Βοηθός Σκηνοθέτη:        Δώρα Θωμοπούλου
Δραματολόγος:             Λεωνίδας Παπαδόπουλος
Σκηνικά - κοστούμια:        Ράνια Αντύπα
Φωτογραφία video:        Μιρέλα Σδούκου
Παίζουν:             Βίκυ Θαλασσινού
Δώρα Θωμοπούλου
Ηχογράφηση - Μίξη ήχου:    Γιώργος Φραγκέλης - Soundhouse Studio
Voice off:               Γιώργος Πολυμερόπουλος
Φώτα - Ήχος :                   Νίκος Μπακοβασίλης
Παραγωγή:             Ομάδα Θεάτρου  La Strada
Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του θεσμού « Όλη Η Ελλάδα Ένας Πολιτισμός», που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και θα παρουσιαστεί στον αύλειο χώρο του τεμένους Οσμάν Σαχ στα Τρίκαλα. Παράλληλα σε εσωτερικό χώρο θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας με ανάλογο θέμα.

Προκρατήσεις θέσεων στο digitalculture.gov.gr  
Σημειώνουμε ότι οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία, σύμφωνα με τις ισχύουσες Κ.Υ.Α..
 
Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού, συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, 1 – 1,5 ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης.
Μετά την έναρξη, η είσοδος δεν θα επιτρέπεται.

Η Χρήση μη ιατρική μάσκας είναι υποχρεωτική καθ΄ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.


Ημερομηνίες παραστάσεων: 30-31/07/2021
Ώρα: 9.15μμ


 

 

 

Επιστροφή