Απόψε οι κεντρικές εκδηλώσεις του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στα Τρίκαλα

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Απόψε οι κεντρικές εκδηλώσεις του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στα Τρίκαλα

Με τις απαραίτητες τελευταίες πινελιές  ολοκληρώνεται, αυτή την ώρα, η προετοιμασία του χώρου για την υποδοχή εκατοντάδων νέων για τις κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή στα Τρίκαλα.

 Φέτος οι εκδηλώσεις  πραγματοποιούνται στο νησάκι του Αγιαμονιώτη ποταμού ( πάρκο αναψυχής και περιπάτου - πίσω από το Μύλο Ματσόπουλου) , έτσι ώστε να καλυφθούν οι προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας για τις εκδηλώσεις.

          Ήδη η «γενική πρόβα» των εκδηλώσεων έγινε χθες με την «προφεστιβαλική βραδιά» όπου η προετοιμασία του χώρου συνδυάστηκε με δημιουργικές δραστηριότητες , όπως τα μαθήματα σκακιού: «γίνε καλύτερος στο σκάκι: βασική θεωρία για αρχάριους», οι δραστηριότητες των μικρών φίλων στον παιδότοπο , η συζήτηση για τα φαινόμενα βίας, κακοποίησης, σεξουαλικής εκμετάλλευσης.:
 «Ποια αιτία γεννά τα τέρατα και φιμώνει τα θύματα;» , ενώ η μέρα ολοκληρώθηκε με μια Έντεχνη - Λαϊκή μουσική βραδιά με τους Γιάννη Λίταινα, Αποστόλη Σακκά, Γιάννη Σακκά,  Λίνα  Καρέτσου και Ηλία Σέγγη , που στο πρόγραμμά τους ξεχώρισαν οι μουσικές αναφορές στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη , που έφυγε χθες από κοντά μας.


          Οι τελευταίες πρόβες του θεατρικού Ρωγμές έγιναν στην κεντρική σκηνή , ο ήχος και τα φώτα είναι έτοιμα περιμένοντας τους καλλιτέχνες για τις τελικές ρυθμίσεις -λίγο πριν τις εκδηλώσεις -, τα τραπεζάκια και οι καρέκλες της ταβέρνας έτοιμα , τα θεματικά στέκια ολοκληρώθηκαν και η «κόκκινη πολιτεία» του Φεστιβάλ είναι έτοιμη να κατακλυστεί  με  ζωντάνια και ομορφιά!

 Σε ένα Φεστιβάλ που χτίζεται από νέους που τολμάνε, αγωνίζονται , προχωράνε και απευθύνεται σε νέους που δε βολεύονται με τη μίζερη ζωή και δε σκύβουν το κεφάλι στη σύγχρονη βαρβαρότητα.
Το σημερινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ στα Τρίκαλα :


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ–ΠΑΡΚΟ ΜΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ (Νησάκι Αγιαμονιώτη)
κεντρικές εκδηλώσεις
6 ευρώ ενίσχυση στην ΚΝΕ

20.30  //  ροκ συναυλία με το συγκρότημα "Ακουρμάς Band"

21.30  //  πολιτική ομιλία με την Μαρία Γαβαλά,
μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και
Γραμματέας της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ

22:15  // μουσικοθεατρικό δρώμενο με τίτλο "Ρωγμές"
σε σκηνοθεσία της Γωγώς Κατσιανάκου
συμμετέχουν:
Αρτέμης Αρκουμάνης , Βίκυ Ιακωβάκη ,Ελισσάβετ Ευθυμίου ,Θάλεια Κωνσταντάκου
Γωγώ Τσιαούση , Ρένα Τσαντούλη ,Γιώργος Τσιούνης ,Βίκυ Φαγκρίδα
22:45  //  μεγάλη συναυλία
με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου


Ακόμη, στον χώρο: έκθεση βιβλίου των εκδόσεων "Σύγχρονη Εποχή"  //  θεματικά περίπτερα  //  εκθέσεις  // χώρος για τους μικρούς φίλους της ΚΝΕ  //  ταβέρνα - μπαρ //
συλλογή υλικής βοήθειας για τους πυρόπληκτους

Στον χώρο του Φεστιβάλ θα τηρούνται
όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας


Δίνουμε ραντεβού με όλους στις εκδηλώσεις του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή!

T.Σ Τρικάλων της ΚΝΕ
03/09/2021
 

 

Επιστροφή