Η Ιστορικός και Καθηγήτρια Πανεπιστημίου, Μαρία Ευθυμίου στη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Η Ιστορικός και Καθηγήτρια Πανεπιστημίου, Μαρία Ευθυμίου στη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας
Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024 στις 7:00 μ.μ..

Η Βιβλιοθήκη έχει τη χαρά και τη τιμή να φιλοξενήσει την κα Μαρία Ευθυμίου, Ομότιμη Καθηγήτρια Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024 στις 7:00 μ.μ.. Στην ομιλία της η κα Ευθυμίου θα αναπτύξει το θέμα: «Τα ισχυρά σημεία του Ελληνισμού στα περ. 3500 χρόνια της καταγεγραμμένης Ιστορίας του».


Η ΜΑΡΙΑ ΕΥΘΥΜΙΟΥ γεννήθηκε στην Λάρισα το 1955. Σπούδασε Ιστορία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στην Σορβόννη. Είναι Ομότιμη Καθηγήτρια Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο οποίο δίδαξε από το 1981 έως και το 2022. Από το 2007 διδάσκει δωρεάν, σε όλη την Ελλάδα, κύκλους παγκόσμιας και ελληνικής Ιστορίας.

Τα μαθήματα αυτά έχουν καλύψει πάνω από 10.000  ώρες διδασκαλίας και τα έχουν παρακολουθήσει δεκάδες χιλιάδες άτομα. Έχει συγγράψει και επιμεληθεί έξι βιβλία Ιστορίας. Έχουν δημοσιευθεί περί τα 85 άρθρα και συμβολές της σε επιστημονικά συνέδρια και περιοδικά Ιστορίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το έτος 2013 τιμήθηκε με το Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας εις μνήμην Β. Ξανθόπουλου - Στ. Πνευματικού.

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

 

 

Επιστροφή