Ομιλία του γνωστού διεθνολόγου Σωτήρη Σέρμπου στη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Ομιλία του γνωστού διεθνολόγου Σωτήρη Σέρμπου στη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας
Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 18:30 θα έχουμε τη τιμή να υποδεχθούμε στη Βιβλιοθήκη τον Δρ. Σωτήρη Σέρμπο, Αναπληρωτή Καθηγητή Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Ο Δρ. Σέρμπος θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα: "Από το Κίεβο στην Ιερουσαλήμ: η διεθνής θέση της Ελλάδας σ΄ έναν κόσμο σε μετάβαση".


O Δρ. Σωτήριος Κ. Σέρμπος σπούδασε Πολιτική Επιστήμη με έμφαση στις Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (BA) και στο London School of Economics and Political Science (MSc). Αριστούχος υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών. Εκπόνησε -με βαθμό «άριστα»- τη διδακτορική του διατριβή στο Ε.Κ.Π.Α., με ερευνητικό πεδίο τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Τουρκία και Ε.Ε.: Ο Ρόλος της Εσωτερικής Πολιτικής και του Διεθνούς Παράγοντα στον Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό της Τουρκίας».   

Έχει υπηρετήσει ως Επιστημονικός Διευθυντής στο Κέντρο Σχεδιασμού Εξωτερικής Πολιτικής του Υπουργείου Εξωτερικών και έχει εργαστεί ως ειδικός σύμβουλος/εμπειρογνώμονας στα Υπουργεία Εξωτερικών, Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας, Μακεδονίας – Θράκης και στο Κέντρο Ερευνών Ν.Α. Ευρώπης του Πανεπιστημίου Sheffield. Έχει διδάξει Δημόσια Διοίκηση & Πολιτική στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και Διεθνείς Σχέσεις στο American College of Thessaloniki. Είναι σύμβουλος πολιτικής στο Gerson Lehrman Group’s Policy & Economics Council.

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας 

 

Επιστροφή