Συγκίνησε το κοινό η ταινία «Τα παιδιά με τη βαλίτσα. Σκηνές μιας μετανάστευσης» που προβλήθηκε στη Βιβλιοθήκη

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
 Συγκίνησε το κοινό η ταινία «Τα παιδιά με τη βαλίτσα. Σκηνές μιας μετανάστευσης» που προβλήθηκε στη Βιβλιοθήκη

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου οι προβολές της ταινίας «Τα παιδιά με τη βαλίτσα. Σκηνές μιας μετανάστευσης», προκαλώντας έντονη συγκίνηση στο κοινό. Η ταινία πραγματεύεται το φαινόμενο της μετανάστευσης την δεκαετία του 1960 στη Γερμανία και συγκεκριμένα στη Νυρεμβέργη.

«Τα παιδιά της βαλίτσας» είναι ένας λογοτεχνικός όρος που χρησιμοποιείται για να χαρακτηρίσει τα παιδιά των μεταναστών της πρώτης γενιάς, που μετακινούνταν συνεχώς πέρα δώθε μεταξύ πατρίδας και χώρας υποδοχής με μια βαλίτσα στο χέρι.

Η ταινία προκάλεσε ρίγη συγκίνησης στο κοινό, καθώς πολλοί ήταν αυτοί που ταυτίστηκαν με τους πρωταγωνιστές, αφού και οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειά στους έζησαν την ξενιτιά και τις δυσκολίες της μετεγκατάστασης.

Μετά το τέλος της προβολής, ο σκηνοθέτης κ. Γρηγόρης Νικηφορίδης και συντελεστές της ταινίας συζήτησαν με το κοινό για θέματα της επικαιρότητας που συνδέονται με τη θεματολογία της ταινίας, όπως η μετανάστευση, η ένταξη των προσφύγων στη χώρα υποδοχής, η πατρίδα, ο ανθρωπισμός.
Ευχαριστούμε την Ελληνική Καλλιτεχνική Λέσχη Νυρεμβέργης για τη συνεργασία.
                                                                                
Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας
 

 

Επιστροφή