Η Ο.Λ.Κ. ( Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας ) συμμετείχε στην Πανθεσσαλική Κοινή Ανάβαση στα Βόρεια Άγραφα

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Η Ο.Λ.Κ. ( Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας ) συμμετείχε στην Πανθεσσαλική Κοινή Ανάβαση στα Βόρεια Άγραφα
Την Κυριακή στις 31 Μαρτίου η Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας συμμετείχε στην Πανθεσσαλικη κοινή Ανάβαση στα Βόρεια Άγραφα. Όρος Βουτσικάκι - Καρίτσα - ξωκκλήσι Μεταμόρφωση του Σωτήριος - Ι. Μ. Πελεκητής - Αγκώνας - Τέμπλα - Καταφύγιο Αγράφων - Αγία Παρασκευή - Ράφηνα – Καρίτσα, 17.5 χιλ.

Εμείς κάναμε την εναλλακτική διαδρομή Καρίτσα - ξωκκλήσι Μεταμόρφωσης - Ι. Μ. Πελεκητής - Καταφύγιο Αγράφων - Καρίτσα 14 χιλ. Η οργάνωση έγινε από τον ΕΟΣ Καρδίτσας ο οποίος μας καλοσωρισε και έδωσε τις απαραίτητες οδηγίες. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και από τους τέσσερις νόμους.


Η διαδρομή φανταστική μέσα από τα έλατα και με θέα την λίμνη να απλώνεται στον ορίζοντα! Τα λουλούδια να στολίζουν το δάσος και η μυρωδιά από τα έλατα να ευωδιάζει. Στο καταφύγιο κάναμε στάση όλοι οι ορειβάτες και σε λίγο πήραμε το μονοπάτι της επιστροφής. Στις 4:30 μμ φτάσαμε Καρίτσα και γευτήκαμε στην Ταβέρνα Δολοπες τα εξαιρετικά εδέσματα. Ιδιαίτερη ενημέρωση έγινε για επόμενη δράση για την προστασία του βουνού Καζάρμα από τα Αιολικά στις 18-19 Μαΐου.
Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας

 

 

Επιστροφή