Εντυπωσιακή προσέλευση κόσμου στο 1ο Canteen Festival Καλαμπάκας

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Εντυπωσιακή προσέλευση κόσμου στο 1ο Canteen Festival Καλαμπάκας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Φεστιβάλ Καντίνας στην Καλαμπάκα, το οποίο έλαβε χώρα από την Παρασκευή 14 Ιουνίου έως την Κυριακή 16 Ιουνίου, στον χώρο διεξαγωγής της εμποροπανήγυρης.Το φεστιβάλ, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην πόλη, κατάφερε να ενθουσιάσει τους επισκέπτες και  να προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία γεμάτη γεύσεις, μουσική και διασκέδαση στους χιλιάδες επισκέπτες που το τίμησαν με την παρουσία τους.

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Μετεώρων και τον Δήμαρχο κ. Λευτέρη Αβραμόπουλο, καθώς υπό την αιγίδα του τέθηκε το 1ο Φεστιβάλ Καντίνας στην Καλαμπάκα. Θερμές ευχαριστίες απευθύνουμε επίσης σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους, τους Αντιδημάρχους, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Μετεώρων και τους υπηρεσιακούς παράγοντες που συνέβαλαν τα μέγιστα για την επιτυχημένη διεξαγωγή.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες ανήκουν στο Α.Τ. Μετεώρων για τη συνεργασία καθώς και στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό - Παράρτημα Τρικάλων για την υγειονομική κάλυψη του φεστιβάλ.

Το μεγάλο ευχαριστώ ανήκει φυσικά στους χιλιάδες επισκέπτες που είχαν την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά το Φεστιβάλ Καντίνας και να δοκιμάσουν πολλές και διαφορετικές γεύσεις. Οι επισκέπτες απόλαυσαν ζουμερά burgers, απολαυστικά bao buns, φρεσκοψημένη πίτσα, γευστικά noodles, δροσιστικό παγωτό, παραδοσιακή καντίνα με περέκ, καινοτόμο bubble tea και πολλά άλλα.


Στατιστικά Στοιχεία:

Συμμετοχές: 19 εκ των οποίων 1 τοπικός
Εργαζόμενοι: 25 εκ των οποίων 12 τοπικοί
Συνεργασίες με τοπικές επιχειρήσεις: 8 (τραπεζοκαθίσματα, μεταφορική, ήχος, εξέδρα-φώτα, διανομές, προμηθευτές κ.α.)
Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία και airbnb: 77
Καλλιτέχνες: 17, όλοι τοπικοί
Επισκέπτες: Περίπου 6.000, με 90 επισκέπτες ΑΜΕΑ

Το φεστιβάλ είχε μεγάλο αντίκτυπο στην τοπική οικονομία, με συνολικό τζίρο περίπου 137.000 ευρώ από αγορές σε τοπικούς προμηθευτές χονδρικής, επισκέψεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες, ταβέρνες κλπ.), εμπορικά καταστήματα, βενζινάδικα, περίπτερα και διαμονές σε ξενοδοχεία της περιοχής και airbnb.

Το φεστιβάλ, πέρα από την ψυχαγωγία, είχε και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, με μέρος των εσόδων να διατίθεται στον σκοπό της πανελλήνιας κοινωνικής δράσης “ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ”.
Ευχαριστούμε όλους για την υποστήριξη και ανυπομονούμε να σας δούμε στο επόμενο Φεστιβάλ Καντίνας!


 

 

Επιστροφή