Που σαι Θανάση…

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΣ:ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ.Κ. ΠΟΛΥΝΕΡΙΟΥ ΠΥΛΗΣ

Με ιδιαίτερη προσοχή διάβασα και μελέτησα την τοποθέτηση του Αντιδημάρχου Πύλης Θανάση Πλαβού στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, για το αίτημα ιδιωτικής εταιρείας κατασκευής ανεμογεννητριών παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος σε διάφορα σημεία του ορεινού όγκου.

Δηλώνω κατ΄ αρχήν ότι δεν συμφωνώ με τα επιχειρήματα που παρέθεσε, τα οποία μάλιστα φρόντισε να δημοσιευτούν στον τοπικό τύπο!!!

Θέλω όμως να ενημερώσω μέσω της φιλόξενης εφημερίδας σας, τους δημοτικούς συμβούλους, τους αναγνώστες σας και τους κατοίκους της περιοχής, όπως επίσης να υπενθυμίσω στον κ. Πλαβό τα εξής:

Στις 8 Απριλίου 2012 στην Αθήνα, συζητείτο το παραπάνω θέμα με πρωτοβουλία φορέων της κοινότητας Παχτουρίου, της ευρύτερης περιοχής και του προέδρου κ. Χονδρού, για ενημέρωση, τοποθετήσεις και λήψη αποφάσεως.

Εκεί προσκλήθηκαν και παρέστησαν ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κουφογάζος, οι Αντιδήμαρχοι κ.Τόλιας και Πλαβός, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Βλάχος, εκπρόσωποι συλλόγων και πλήθος κατοίκων της περιοχής.

Οι περισσότεροι των ανωτέρω αναφερομένων έλαβαν το λόγο και τάχθηκαν όλοι και ανεξαιρέτως  ΚΑΤΑ της δημιουργίας του συγκεκριμένου έργου , παραθέτοντας καθένας λεπτομερώς τα επιχειρήματα του. Απαίτησαν από τον Δήμαρχο , τους παρόντες Αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους να μεταφέρουν προς κάθε ενδιαφερόμενο το καθολικό αίτημα τους για απόρριψη της αίτησης κατασκευής ανεμογεννητριών στην περιοχή μας.

Ο μόνος που δεν έλαβε το λόγο κατόπιν δικής του επιλογής ήταν ο κ. Πλαβός, κάτι που σημαίνει ένα εκ των δυο:
1)Δεν διέθετε επιχειρήματα για να πείσει τους συμμετέχοντες σ΄αυτή τη συζήτηση .

2)Δεν είχε την τόλμη να λάβει την θέση που έλαβε κατόπιν στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Πύλης.
Επέλεξε λοιπόν να πάρει την αντίθετη θέση απ΄αυτή  της τοπικής κοινωνίας, μακριά από τα βλέμματα και τα ώτα όλων αυτών που αγωνιούσαν και αγωνιούν για το μέλλον του τόπου τους.

Ασφαλώς και κάθε δημοτικός σύμβουλος οφείλει και πρέπει να ψηφίζει σύμφωνα με την προτροπή  της συνειδήσεως του.

Η περίπτωση του φίλου μου του Θανάση είναι εντελώς διαφορετική διότι: Είχε χρέος ενώπιον των κατοίκων να πάρει οποιαδήποτε θέση εκείνος ήθελε με θάρρος και λεβεντιά και όχι  να το πράξει όταν πια απομακρύνθηκε από το χώρο της συζήτησης.
Δυστυχώς δεν το έπραξε και εγώ ως πραγματικός φίλος θα του πρότεινα να ΑΓΩΝΙΣΘΕΙ μήπως κάποτε και επιτέλους κατασκευαστεί άσφαλτος στο χωριό του το Μυρόφυλλο, ώστε να επέλθει  η πολυπόθητη ανάπτυξη για την οποία κόπτεται.

Επίσης να προσπαθήσει να γίνει η δημοτική παράταξη στην οποία ανήκει πλειοψηφία στη γενέτειρα του για να δικαιολογηθεί στη συνείδηση και στο κοινό αίσθημα ο τίτλος και η θέση του ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ.


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΣ:ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ.Κ. ΠΟΛΥΝΕΡΙΟΥ ΠΥΛΗΣ

 

 

Επιστροφή