Εεεεεε! Εσείς εκεί πέρα

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:

Στον ρου του προεκλογικού κομματικού αντιπερισπασμού με πρωταγωνιστές τους θύτες-καταχραστές της εξουσίας.

Καθοδόν προς την «ελπίδα» τα κομματικά διαλυμένα γκρουπούσκουλα

Αφιέρωμα από τον Πολίτη Βάιο Φασούλα

            Οι εκλογές της 7ης Μαΐου του 2012 έχουν καταγραφεί στα δεφτέρια της ιστορίας ως οι μοναδικές στο είδος τους για την 38χρονη διαδρομή της διακυβέρνησης του δικομματισμού στην Ελλάδα και την οριστική συντριβή του.

«Πράσινοι» και «μπλε» θύτες-φωστήρες, κλέφτες και απατεώνες καθ’ όλη την προαναφερόμενη διάρκεια, μέσα από τα ισοπεδωτικά τους ερείπια, διαλυμένοι και συντριμμένοι από το δικό τους άχαρο χτες, με προπαγανδιστικούς μηχανισμούς, με πονηρούς αντιπερισπασμούς και μεταμφιεσμένοι σε «εθνοσωτήρες», κατάφεραν να φτάσουν στο σήμερα και πριν ακόμα χαράξει το αύριο το θέλουν δικό τους γιατί χωρίς αυτούς η Ελλάδα είναι χαμένη. Έτσι λένε κι έτσι πιστεύουν, οι καημένοι.

            Αυτή, η συντριβή, αποτέλεσε το κύριο ανοιξιάτικο χαρακτηριστικό του μηνός Μαΐου του 2012, η οποία προέκυψε από δικές τους αντιδημοκρατικές κομματικές «πολιτικές» υποχωρήσεων, συμβιβασμών, υπακοών προς τους «φίλους» της Ελλάδας-την Ελίτ της Ε.Ε. Και αντίστοιχα με τα μνημόνια και την εισβολή των τοκογλύφων, με τα Βενιζελικά χαράτσια, με το «δόγμα» του κ. Πάγκαλου «μαζί τα φάγαμε» και με το άλλο «δόγμα» του ΓΑΠ «λεφτά υπάρχουν». Με δυο λόγια πλήρη εξάντληση της ελληνικής κοινωνίας και μάλιστα από μια πανσπερμική κυβέρνηση με χαρατσο-υπουργούς, η οποία, μαζί με τα εξανδραποδισμένα επονείδιστα κανάλια, τους καναλάρχες και τους άσχετους αλλά επικίνδυνους δημοσιογραφίσκους, έστησαν το «άντρο» τους και από κει συμπίεσαν τον ελληνικό λαό φτάνοντάς τον στο έσχατο σημείο.

            Συλλαλητήρια, απεργίες, πορείες διαμαρτυρίες με ξέχωρα χαρακτηριστικά τα γιαουρτώματα, τα γιουχαρίσματα και άλλα ανάλογα. Την «μετακόμιση» καιροσκόπων «πολιτικών» από τη μια κομματική εταιρία στην άλλη…, μη χάσουν οι άνθρωποι την κουτάλα και μείνουν έξω από τη μέθη της εξουσίας!! Πρωτοφανής συναγερμός - που σκώνει σαν ακούγεται και του σπανού την τρίχα- ενάντια στον κύριο κομματικό θάνατό τους, τον οποίο, η ύπαρξη της κομματικής ζωής τους προϋποθέτει την αποτροπή του.
            Συναγερμός λοιπόν πλαισιωμένος με εκτός πραγμάτων συνθήματα και χωρίς ουσία λόγους, με λάβαρα και σημαίες και πάνω απ’ όλα ως κύριο «όπλο» τους έχουν την ευρωτρομοκρατία και μ’ αυτή πολεμούν την ελληνική κοινωνία. Πιστός ακόλουθος ο Made in grece ΜουΜουεθισμός αποβλάκωσης και αποπροσανατολισμού, ακολουθεί η ψευτιά και η λοιδορία έναντι των αντιμνημονιακών κομμάτων, προσπαθώντας έτσι να περάσουν στο νοητικό μας σύστημα την πλάνη και τη νάρκη.

            Μέγας μάστορας στο ψέμα αποδεικνύεται ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Α. Σαμαράς, πω, πω, πω, άλλο πράγμα, ξεπέρασε και τον «αντίπαλό» του τον ΓΑΠ, αν δε βγει πρωθυπουργός εδώ να είστε και θα δείτε αυτός ο άνθρωπος θα σκάσει από το κακό του. Πάει!, θα χαθεί η Ελλάδα χωρίς αυτόν. Αμάν βρε, χαϊβάνια, κάτσετε καλά μη θέλετε να μας πετάξουν έξω από το ευρώ και την Ευρώπη με τους πιο ξεδιάντροπους τρόπους.

            Δεν αντιλαμβάνεται ο κ. Σαμαράς και γενικότερα η ΝΔ ότι ο «μελλοντικός» του αντίπαλος και κίνδυνος δεν είναι ο Σύριζα αλλά άλλες συγγενικές συνιστώσες που ενσωματώθηκαν στο κόμμα της ΝΔ με διαθέσεις (μετά το πέρας των εκλογών) εσωκομματικές, πέρα και έξω από τα ελλαδικά προβλήματα και προεκλογικούς… στόχους.

            Στα ίδια μήκη κύματος ακολουθεί και ο πρώην συνταγματολόγος και νυν πρόεδρος του Πασόκ κ. Ε. Βενιζέλος, ο αποτυχημένος χαρατσομνημονικός πολιτικός από κάθε άποψη που τόσο ο προηγούμενος σύντροφός του και η πανσπερμική κομπανία τους όσο και ο ίδιος έφεραν την Ελλάδα μπρος σε τετελεσμένα γεγονότα και γι’ αυτό φταίει ο Σύριζα και ο Τσίπρας!!

            Παρεμπιπτόντως, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τον αριθμό «άστεγων» πολιτικά ανθρώπων που επέλεξαν να είναι οι ίδιοι αφεντικά στον εαυτό τους παρά οι αρχηγοί των κομμάτων της Αριστεράς, στην προκειμένη περίπτωση, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των ανθρώπων βρίσκεται στο πλευρό του Σύριζα και όχι μόνο.

Από όλους τους κομματικούς χώρους έχουν πλευρίσει το Σύριζα και θα τον ψηφίσουν. Μάλιστα, ανεπιφυλάκτως θα λέγαμε πως η… κριτική που δέχεται ο Σύριζα από το Πασόκ, τη ΝΔ και το ΚΚΕ  (για τα τόσα χρόνια που ο Σύριζα κυβέρνησε τη Χώρα και μας έφερε εδώ που μας έφερε…), για τους άστεγους (ακομμάτιστους) αριστερούς, αυτό το ελεεινό και αδιάκοπο πετροβόλημα που δέχεται αυτός ο χείμαρρος, το αποτέλεσμα είναι ότι αυτός ο χείμαρρος «παχαίνει» περισσότερο. Έλεος κύριοι, έλεος! Το αδιάκοπο πετροβόλημα που κάνετε σας οδηγεί αν όχι στην «πολιτική» απομόνωση σίγουρα στην κοινωνική περιθωριοποίηση. Διαλέξτε!

            Εν κατακλείδι όσο αφορά την στείρα πολιτική ηγεσία του ΚΚΕ επισημαίνουμε τα εξής. Καλά το Πασόκ και η ΝΔ με απλά λόγια είναι κομματικοί οργανισμοί ή μηχανισμοί ή εργολαβικές εταιρίες που δουλεύουν υπέρ του καπιταλισμού, υπέρ της ανεργίας και της φτώχειας και ας μας λένε τις μπούρδες για ανάπτυξη που μόνο μνημονιακά γκρουπούσκουλα δεν γνωρίζουν τι τάζουν και τι λένε. Το ΚΚΕ υπέρ ποιανού συστήματος δουλεύει; Αφού επιτίθεται σφόδρα κατά του Σύριζα με διάφορα… επιχειρήματα, γιατί δε συνεργάζεται με τη ΝΔ και το Πασόκ;

            Στον ρου του προεκλογικού κομματικού αντιπερισπασμού με πρωταγωνιστές τους θύτες-καταχραστές της εξουσίας, απ’ αφορμή μια σφυγμομέτρηση, σε πρόσφατο σχόλιό μας μεταξύ άλλων γράφαμε και τούτα: «Άξιο προσοχής που προξενεί μεγάλη ανησυχία, είναι ο συντονισμός και η «ένωση» των κομματιών της δεξιάς παράταξης συν τα προδοτικά και φιλτραρισμένα μνημονιακά ΜΜΕ, τα… σοσιαλιστικά φερέφωνα-εναπομείναντα κατάλοιπα της καταστροφής, τα λοιπά ευρωπαϊκά εκτρώματα και βεβαίως μέρος των Πολιτών ψηφοφόρων, που ως φαίνεται έχουν εξοικειωθεί με την κοινωνική εξαθλίωση και στον εθισμό του προσκυνήματος των κομματικών τους ειδώλων. Από την πλευρά της Αριστεράς, δυστυχώς, δεν καταφέρθηκε κάτι παρόμοιο.

 Η ηγεσία του ΚΚΕ, που επίσης είναι εθισμένη από την διασπαστική δράση της ίσαμε πέντε δεκαετίες τώρα, εάν και εφόσον η δεξιά σκαρφαλώσει πάλι στο σβέρκο μας και γυψωθούν όλοι οι ως τώρα αγώνες, είναι παραπάνω από βέβαιο πως θα τρίβει τα χέρια της, η ηγεσία, από χαρά, διότι θα παραμείνει αέναος κράχτης στα παλούκια που βαθιά έχει μπήξει το απάνθρωπο κατεστημένο.

Η 38χρονη διακυβέρνηση της χώρας από απατεώνες και ληστές του καπιταλιστικού συστήματος, της πλουτοκρατία, όπως συχνά λέει η κυρία Παπαρήγα, επιτεύχθηκε και από τη συμμετοχή λικβινταριστών της διαβρωμένης ηγεσίας του ΚΚΕ. Οι μεν προαναφερόμενες κυβερνήσεις με τα κόμματά τους μετέτρεψαν την Ελλάδα σε περιουσιακό τους οικόπεδο, το δε ΚΚΕ με την πολυτέλεια του «μπος» που το διακρίνει, μετέτρεψε τη νοημοσύνη των συντρόφων σε οπαδούς της στείρας άρνησης έναντι του κατεστημένου.

 Εξού και όρος «κράχτης», και μάλιστα εκ του ασφαλούς, ρυθμιστής, κατά την άποψη του γράφοντα, αφού η άρνησή του -που έχει αποκτήσει διαχρονικό χαρακτήρα- έδωσε τη δυνατότητα παραμονής στην εξουσία στα συντηρητικά κόμματα της ΝΔ και του Πασόκ. Η ηγεσία του ΚΚΕ αυτά ακριβώς υποστηρίζει. Να είναι μόνιμος κράχτης, να αποφεύγει την ευθύνη σαν κομμουνιστικό κόμμα και πολύ περισσότερο της ενότητα της Αριστεράς, όπως ο διάολος το λιβάνι.

            Το γεγονός της «κριτικής» -επιθετικότητας που κάνει το ΚΚΕ στο Σύριζα, τι τάχα υποδηλώνει πέρα από μια άτοπη και στείρα άρνηση, απαράδεκτη, αντιδημοκρατική, αυταρχική άντε να πούμε και αντισυντροφική; Έλεος κυρία Παπαρήγα, έλεος. Το έχετε παρακάνει. Διαβάστε και λίγο Λένιν!! Σήμερα ή άρνησή σας βολεύει τα συντηρητικά κόμματα».

            Οι εκλογές της 7ης Μαΐου του 2012 έχουν καταγραφεί στα δεφτέρια της ιστορίας ως οι μοναδικές στο είδος τους για την 38χρονη διαδρομή της διακυβέρνησης του δικομματισμού στην Ελλάδα και την οριστική συντριβή του. Οι εκλογές της 17ης  Ιουνίου του 2012 στην Ελλάδα θα επιβεβαιώνουν την αλλαγή και θα καταγραφούν στην Παγκόσμια ιστορία.

 Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα, Ιούνιος 06 2012  pelasgos@fasoulas.de   www.fasoulas.de


 

 

Επιστροφή