“Γενναιότητα, ελπίδα, αλληλεγγύη”

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Ζέφη Απ. Νικολάου - Υπ. Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας

Αγαπητοί Φίλες και Φίλοι,

Βιώνουμε στο πετσί μας όλοι μας τα σημάδια της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο έως και σήμερα.

Πέρα από τα συναισθήματα της ανασφάλειας, της αδικίας και της δικαιολογημένης αγανάκτησης που μας ταλανίζουν, καλούμαστε καθημερινά να πάρουμε αποφάσεις για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να διαχειριστούμε τους προβληματισμούς μας, προκειμένου η κρίση αυτή να μας πλήξει όσο το δυνατόν λιγότερο επώδυνα.


Σε προσωπικό επίπεδο, το παλεύει ο καθένας ανάλογα με τις δυνατότητές του, οι οποίες δεν αναφέρονται μόνο στα οικονομικά δεδομένα αλλά και στα ψυχικά αποθέματα ή, αν θέλετε, και στην πνευματικότερη οπτική των συνθηκών, που βιώνουμε.
Οικονομικές και πνευματικές επίσης είναι οι δυνάμεις εκείνες που διαμορφώνουν παράλληλα και την αντιμετώπιση της σημερινής κρίσης σε επίπεδο χώρας.


Η πάλη ανάμεσα στην οικονομική επιβίωση και την πνευματική αδυναμία ή δύναμη είναι η σοβαρότερη συνιστώσα, που διαμορφώνει την τελική απόφασή μας για το πως θέλουμε να διαχειριστούμε την κρίση και τις συνέπειές της.
Και, επειδή τα οικονομικά δεδομένα μας είναι τις περισσότερες φορές συγκεκριμένα και σταθερά ή αμφιλεγόμενα ή πτωτικά, μόνο στην άλλη δύναμη τελικά μπορεί κανείς να βασιστεί και να αισιοδοξεί.

Στην πεποίθηση δηλαδή ότι όλα αλλάζουν, όλα μπορεί ο άνθρωπος να τα παλέψει και να τα νικήσει, αν το θελήσει. Στην πεποίθηση ότι τα υλικά αγαθά, όσο κι αν εξαρτηθήκαμε από αυτά τα προηγούμενα χρόνια και μας ήρθε ο ουρανός σφοντύλι από τη στέρησή τους, δεν παύουν να είναι υλικά αναλώσιμα και μάταια.

Στην πίστη ότι η αξία μας και η αξιοπρέπειά μας δεν υπολογίζεται με βάση τα νομίσματα αλλά με βάση την καθαρότητα και γενναιότητα της ψυχής μας, τη θέληση να βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις όσους υποφέρουν περισσότερο.

Η γενναιότητα αυτή, το κουράγιο, η υπομονή και η αλληλεγγύη, η ψυχραιμία και η σύνεση, η θετικότητα και η διάθεση επίμονης και επίπονης εργασίας είναι εκείνα τα συστατικά που αλλάζουν τελικά και τις οικονομικές συνθήκες, προσωπικές και συλλογικές, που φέρνουν την πολυπόθητη ευημερία και πρόοδο και που αποτελούν εγγύηση σταθερότητας και μακροημέρευσης.
 Με εκτίμηση
                                                       
Ζέφη Απ. Νικολάου - Υπ. Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας

 

 

Επιστροφή