Εορτασμός της Μάχης της Πόρτας.

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Εορτασμός της Μάχης της Πόρτας.

Μετά την καθιέρωση, από πλευράς Δημοτικού Συμβουλίου Πύλης, του εορτασμού  της Ιστορικής «ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΟΡΤΑΣ», έτσι και φέτος,  την 10η Ιουνίου 2012 εορτάστηκε η 69η Επέτειος της «ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΟΡΤΑΣ», με την ευθύνη του Δήμου Πύλης.

Ο χαρακτήρας της εκδήλωσης έχει απόλυτα ενωτικό χαρακτήρα, γιατί η Αντίσταση ήταν και είναι ένας Αγώνας κοινός, όλων των Ελλήνων.

Η μάχη της Πόρτας έκλεισε την πόρτα στους κατακτητές να ανέβουν στον ορεινό όγκο και να τον κατακτήσουν.

Η μάχη της Πόρτας όμως άνοιξε την πόρτα στην Λευτεριά.

Κεντρικός Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Μίμης Σ. Οικονόμου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Τρίκκης & Σταγών κκ.Αλέξιος,ο οποίος προεξήρχε της επιμνημόσυνης δέησης,  ο Δήμαρχος Πύλης Κων/νος Κουφογάζος, οι Βουλευτές Ηλίας Βλαχογιάννης, Κων/νος Σκρέκας, Γιώργος Κυρίτσης,  ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, ο π. Δήμαρχος Τρικκαίων Κων/νος Παπαστεργίου, ο πρόεδρος Δ.Σ. Πύλης Γιώργος Παναγιώτου, οι Αντιδήμαρχοι Πύλης Γιάννης Κουτσονάσιος,  Βάιος Πάλλας, Νίκος Τόλιας, Αθανάσιος Πλαβός, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Πύλης Κων/νος Βοιτσίδης, εκπρόσωποι του Στρατού, Αστυνομίας, Πυροσβεστικής, αντιστασιακών οργανώσεων, πολιτικών κομμάτων, πρόεδροι Τ.Κ, πολιτιστικών συλλόγων κ.α.

                          

 

 

Επιστροφή