Ανακοινώσεις του δήμου Τρικκαίων προς τους δημότες

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Ανακοινώσεις του δήμου Τρικκαίων προς τους δημότες

Παρατείνεται η μεγάλη γιορτή της ανακύκλωσης του Δήμου Τρικκαίων έως την Πέμπτη 21-6-12 η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Ολοκληρωμένο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης του Δήμου στην πλατεία Παλαιού Δεσποτικού.

• Στην Εβδομάδα Ανακύκλωσης του Δήμου Τρικκαίων και του Συλλογικού Συστήματος Ανταποδοτικής Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Τρικκαίων.

• Στην Πλατεία Παλαιού Δεσποτικού λειτουργεί Ολοκληρωμένο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, στο οποίο οι μαθητές των σχολείων του Δήμου Τρικκαίων μπορούν να επιστρέφουν για ανακύκλωση μεταλλικές, πλαστικές και γυάλινες συσκευασίες.

• Από τα υψηλής τεχνολογίας μηχανήματα ανακύκλωσης μεταλλικών, πλαστικών και γυάλινων συσκευασιών, κάθε φορά που επιστρέφεται 1 συσκευασία, εκτυπώνεται αυτόματα το κουπόνι του Μεγάλου Διαγωνισμού Ανακύκλωσης του Δήμου Τρικκαίων.

• Κάθε μαθητής θα συλλέγει τα κουπόνια του Μεγάλου Διαγωνισμού Ανακύκλωσης του Δήμου Τρικκαίων και θα πρέπει να παραδώσει στο Δημαρχείο του Δήμου Τρικκαίων, στις 21-6-2012 και ώρα 12.00-14.00 μ.μ., το σύνολο των κουπονιών του Μεγάλου Διαγωνισμού Ανακύκλωσης που θα έχει συγκεντρώσει και θα έχει καταμετρήσει, αφού έχει συμπληρωθεί τα στοιχεία που αναγράφονται.

• Οι 11 πρώτοι μαθητές με τα περισσότερα κουπόνια (που άρα θα έχουν τη μεγαλύτερη συμμετοχή στη διαδικασία της ανακύκλωσης), θα κερδίσουν τα 11 ποδήλατο - έπαθλο του Μεγάλου Διαγωνισμού Ανακύκλωσης του Δήμου Τρικκαίων.

Έπαθλα: 11 ποδήλατα.

•Σημειώνεται ότι τα δώρα - έπαθλα είναι προσωπικά και συγκεκριμένα και δεν ανταλλάσσονται με χρήματα.

Ανακήρυξη:
• Η ανακήρυξη των 11 πρώτων μαθητών που θα κερδίσουν τα 11 ποδήλατα - έπαθλα του Μεγάλου Διαγωνισμού Ανακύκλωσης του Δήμου Τρικκαίων, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22-6-12 στο Δημαρχείο του Δήμου Τρικκαίων (Ασκληπιού 18) και θα ακολουθήσει η βράβευση της ΕΝΤΕΚΑΔΑΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ.
===================


Ενημερώνουμε τους δημότες και τους ετεροδημότες του Δήμου Τρικκαίων ότι για τη διενέργεια των Βουλευτικών Εκλογών της 17ης Ιουνίου 2012 οι εκλογικοί κατάλογοι και τα εκλογικά τμήματα παραμένουν τα ίδια με αυτά των προηγούμενων εκλογών. Επομένως οι ψηφοφόροι θα ψηφίσουν στα ίδια εκλογικά τμήματα στα οποία ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές της 6ης Μαΐου 2012.  

===================

Ύστερα από τηλεφωνικές καταγγελίες που έγιναν στη Δ/νση Πολεοδομίας – Τμήμα Περιβαλλοντικών Θεμάτων του Δήμου Τρικκαίων, η υπηρεσία διαπίστωσε ότι σε πάρα πολλά οικόπεδα υπάρχει ανεξέλεγκτη βλάστηση η οποία προκλήθηκε εξαιτίας των τελευταίων έντονων βροχοπτώσεων.

Από τον Δήμο Τρικκαίων υπενθυμίζεται στους ιδιοκτήτες οικοπέδων στα Τρίκαλα και τα Δημοτικά Διαμερίσματα πως, σύμφωνα με το άρθρο 94 , παρ. 1- 26 του Ν. 3852, οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους έχουν την υποχρέωση καθαρισμού των ακάλυπτων χώρων για λόγους υγιεινής και πυρασφάλειας.
Σε διαφορετική περίπτωση τα οικόπεδά τους θα καθαριστούν από την Τεχνική και τη Γεωτεχνική Υπηρεσία του Δήμου Τρικκαίων και τα έξοδα θα βεβαιωθούν στους ιδιοκτήτες των οικοπέδων, καθώς και τα σχετικά πρόστιμα.

Το πρόστιμο ανέρχεται σε 0.50 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και, σε περίπτωση μη πληρωμής του, θα βεβαιώνεται στην Εφορία και θα υποβάλλεται μήνυση για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα.

Ως τελευταία προθεσμία για τον καθαρισμό των οικοπέδων, έχει οριστεί η 30η Ιουνίου 2012.
Πληροφορίες: Τμήμα Περιβαλλοντικών Θεμάτων Δ/νσης Πολεοδομίας στα τηλ.: 2431351224 και 2431351225

 

 

Επιστροφή