Βλαχογιάννης από Κρήτη: "Αυτό που θέλει η ΝΔ είναι μια δημοκρατική, ισχυρή ΕΛ.ΑΣ.

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Βλαχογιάννης από Κρήτη:

Την ανάγκη ενίσχυσης των σωμάτων ασφαλείας, ιδίως τώρα που η εγκληματικότητα χτυπάει "κόκκινο", υπογράμμισε ο υποψήφιος βουλευτής και αναπληρωτής τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ, Ηλίας Βλαχογιάννης, ο οποίος βρέθηκε την Τρίτη 12-06-2012 στο Ηράκλειο της Κρήτης, πραγματοποιώντας επαφές με αστυνομικούς, λιμενικούς και πυροσβέστες.
 

"Αυτό που θέλει η ΝΔ είναι μια ισχυρή ΕΛ.ΑΣ., δημοκρατική, που θα παρέχει ασφάλεια, ώστε ο πολίτης να εμπιστευθεί και πάλι τα σώματα ασφαλείας" - είπε ο κ.Βλαχογιάννης, ο οποίος επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι οι πολιτικές θέσεις του, ουσιαστικά, οδηγούν στο χάος!

Σε σχέση με τον αφοπλισμό των αστυνομικών, ο κ. Βλαχογιάννης, χαρακτήρισε «αστεία» μια τέτοια πρόταση, ενώ υπεραμύνθηκε μιας ισχυρής και θωρακισμένης υλικά και νομικά αστυνομίας.

 "Δεν μπορούμε να μιλάμε για αφοπλισμό της αστυνομίας, όταν το έγκλημα καλπάζει, δεν μπορούμε να μιλάμε για κάλεσμα νέων μεταναστών όταν, ήδη, οι μετανάστες είναι πολλοί και δεν μπορεί να τους αντέξει η ελληνική κοινωνία" - είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Εμείς θέλουμε μια αστυνομία ισχυρή και αστυνομικούς καλά εξοπλισμένους και καλά εκπαιδευμένους, υλικά και νομικά θωρακισμένους για ν' αντιμετωπίζουν καθημερινά το έγκλημα. Ο αστυνομικός που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή πυρός δεν πάει γιατί το θέλει. Πάει γιατί η Πολιτεία τον στέλνει.Εφόσον τον στέλνει, πρέπει να τον θωρακίσει και υλικά και νομικά. Δεν θα στείλουμε παιδιά απροστάτευτα θύματα του κάθε δολοφόνου. Έχουμε ηθική υποχρέωση να προστατεύσουμε και τους οικογενειάρχες αστυνομικούς και τα απλά παιδιά και την κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα.

Άρα θέλουμε μία δημοκρατική κι εκπαιδευμένη Αστυνομία με όλα τα απαιτούμενα εφόδια που την διευκολύνουν στο έργο της».
Έντονη κριτική άσκησε ο κ. Βλαχογιάννης αναφορικά με τις περικοπές στους χαμηλόμισθους αστυνομικούς, πυροσβέστες και λιμενικούς. «Θεωρούμε απαράδεκτο να έχουν γίνει περικοπές στους χαμηλόβαθμους αστυνομικούς, πυροσβέστες, λιμενικούς που είναι καθημερινά στην πρώτη γραμμή της μάχης.

Είναι δέσμευση μας να αποκαταστήσουμε αυτούς τους ανθρώπους»τόνισε ο κ. Βλαχογιάννης.

Αιχμηρός εναντίον των κομμάτων που εξαγγέλλουν αποποινικοποίηση των παράνομων μεταναστών ήταν ο Αναπληρωτής Τομέα Πολιτικής Προστασίας.

«Εμείς έχουμε στόχο να αποδώσουμε τις πόλεις στους κατοίκους τους»ανέφερε ο κ. Βλαχογιάννης για να τονίσει:


«Τα γκέτο των λαθρομεταναστών, η ανεξέλεγκτη είσοδος λαθρομεταναστών στη χώρα, έχει ημερομηνία λήξης. Πραγματικά διερωτόμαστε πώς κόμματα που διεκδικούν την ψήφο του ελληνικού λαού, επαγγέλλονται ή εξαγγέλλουν αποποινικοποίηση των παράνομων μεταναστών στη χώρα.

Είναι σαν να τους λέμε «ελάτε, δεν θα έχετε ποινική κύρωση, στο πλαίσιο της οικογενειακής συνένωσης, θα δεχτούμε και τις οικογένειες σας, θα σας δώσουμε άδεια για αναζήτηση εργασίας ετήσια, θα σας δώσουμε πολιτικό άσυλο και πρόσβαση στο σύστημα Υγείας και μετά βλέπουμε».

Είναι δυνατόν αυτά τα πράγματα να συζητούνται σοβαρά; Μπορούν και πρέπει να ισχύουν στην ελληνική κοινωνία, όταν υπάρχουν τεράστια κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα; Για μας είναι ξεκάθαρο: Η λαθρομετανάστευση πρέπει να ελεγχθεί.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει ν' αναλάβει τις δικές της ευθύνες. Η Ελλάδα δεν πρέπει και δεν μπορεί να γίνει αποθήκη λαθρομεταναστών, όπως δυστυχώς κατάντησε με το Δουβλίνο 2. Όλα αυτά απαιτούν σκληρή διαπραγμάτευση, θωράκιση των συνόρων, εντατικούς ελέγχους στο εσωτερικό και μαζική επαναπροώθηση των παράνομων μεταναστών. Θα μείνουν μόνο όσοι είναι νόμιμοι κι όσους έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία».

Στο πλαίσιο των επισκέψεων του ο κ. Βλαχογιάννης, είχε σειρά συναντήσεων στην Πυροσβεστική, το Λιμενικό, το Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, καθώς και την Διοίκηση του Τ.Α.Ε.

Ο αναπληρωτής τομέα Προστασίας του Πολίτη συναντήθηκε εκτός από τη Διοίκηση και με το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας, εκφράζοντας τη συμπαράσταση της Νέας Δημοκρατίας σε όλους όσοι δίνουν καθημερινά τη μάχη ενάντια στην παρανομία και το οργανωμένο έγκλημα.

Ο κ. Βλαχογιάννης, ενημερώθηκε για όλα τα ζητήματα, ενώ παρουσίασε εκτενώς το ολοκληρωμένο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με τα Σώματα Ασφαλείας και την γενικότερη ασφάλεια των πολιτών.

Στη συνέχεια, στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνέντευξης Τύπου στα γραφεία της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Ηρακλείου, ο κ. Βλαχογιάννης τόνισε ότι η προστασία του Πολίτη και η Δημόσια ασφάλεια, βρίσκονται στις βασικές προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας.
 

 

 

Επιστροφή