Ενάντια στο φασισμό και τη ρατσιστική βία δίνουμε άμεση απάντηση

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Ενάντια στο φασισμό και τη ρατσιστική βία δίνουμε άμεση απάντηση

Μέσα μόλις σε λίγες ώρες, ένας οικονομικός μετανάστης δολοφονήθηκε από φασίστες στα Πετράλωνα στην Αθήνα, ενώ ένα άλλος έπεσε θύμα ανηλεή ξυλοδαρμού στο Μεγαλοχώρι , στη δική μας πόλη.

Αυτά δεν είναι τυχαία γεγονότα, είναι τα αποτελέσματα της ρατσιστικής βίας και της φασιστικής πρακτικής, ενός πογκρόμ, που έχει εξαπολυθεί σε βάρος των  μεταναστών, από ναζιστές και φασίστες, απόγονους των δωσίλογων της γερμανικής κατοχής.

Η κυβέρνηση και οι διωκτικές αρχές, αντί  να διασφαλίσουν τις συνθήκες ασφάλειας των πολιτών, αντί να εξαρθρώσουν την ρατσιστική παρανομία που ανθεί πλέον σε όλη την Ελλάδα, ασχολούνται με την μικροπαραβατικότητα .

Το συντεταγμένο κράτος αντί να συμβάλει στην ανθρωπιστική αντιμετώπιση της μετανάστευσης, γίνεται φορέας καταστολής, γεννά τον κοινωνικό αυτοματισμό και την τυφλή  κοινωνική εκδίκηση, ενώ «ανέχεται» επιδεικτικά τη ναζιστική βία.

Το πολιτικό κατεστημένο ενώ  δηλώνει ότι καταδικάζει τέτοιες ενέργειες, στην πράξη, όχι μόνο δεν κάνει τίποτα, αλλά επιτείνει τον αστυνομικό διωγμό των μεταναστών, ο οποίος οδηγεί στην εξάπλωση των φαινόμενων βίας από τους φασίστες.  

Το «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ» καλεί τα μέλη και τους φίλους του να στηρίξουν και να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που διοργανώνεται το Σάββατο 19 Γενάρη στις 12.30 στην πλατεία Ρήγα Φεραίου ώστε μαζί με άλλες συλλογικότητες, φορείς και άτομα να δώσουμε άμεση απάντηση ενάντια στο φασισμό και στη ρατσιστική βία, να ζητήσουμε την πλήρη διαλεύκανση των πρόσφατων γεγονότων βίας ενάντια σε ανήμπορους συνανθρώπους μας και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.

Τώρα είναι η ώρα που πρέπει να δράσουμε αλληλέγγυα προς τους οικονομικούς μετανάστες και να παλέψουμε για μια πόλη χωρίς φασιστικά φαντάσματα .

 

 

Επιστροφή