Ο Γ. Κυρίτσης για την ανανέωση των συμβάσεων ιατρών και οδοντιάτρων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Ο Γ. Κυρίτσης για την ανανέωση των συμβάσεων ιατρών και οδοντιάτρων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.Ο βουλευτής Τρικάλων της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Γιώργος Κυρίτσης συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο του  Ε.Ο.Π.Υ.Υ. κ. Αλέξανδρο Γαρύφαλλο.

Ο κ. Κυρίτσης ζήτησε να ενημερωθεί για την μέχρι τώρα πορεία των εργασιών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και έθιξε το σημαντικό ζήτημα της ανανέωσης των συμβάσεων ιατρών και οδοντιάτρων.

Δεδομένου ότι το 2013 θα λήξουν οι συμβάσεις 1041 περίπου ιατρών και οδοντιάτρων, την ώρα που είναι ήδη αρκετοί και οι ιατροί που έχουν συνταξιοδοτηθεί, ο κ. Κυρίτσης ζήτησε από τον Αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ να υπάρξει μια άμεση λύση για την ανανέωση των συμβάσεών τους. Επίσης, ο βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Νομαρχιακή Μονάδα Υγείας Τρικάλων, λόγω της λήξης των συμβάσεων και σημείωσε ότι τέτοιου είδους κενά θα είναι εις βάρος των ασφαλισμένων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Από τη μεριά του ο κ. Γαρύφαλλος του ανακοίνωσε ότι το Δ.Σ. του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. εισηγήθηκε στις 29 Μαρτίου 2013 την παράταση των συμβάσεων μίσθωσης έργου των ιατρών και οδοντιάτρων που λήγουν εντός του έτους του 2013 και την σχετική νομοθετική ρύθμιση του θέματος.

 Επιπλέον, ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. εισηγήθηκε «την νομοθετική ρύθμιση για την παράταση συμβάσεων μίσθωσης έργου ιατρών οι οποίοι είχαν συνάψει ετήσιες συμβάσεις έργου με τα ενταχθέντα ταμεία του ΕΟΠΥΥ και έληξαν το 2012 και δεν παρατάθηκαν για το 2013 ή λήγουν το έτος 2013 με την προϋπόθεση ότι θα δεχθούν να απασχοληθούν ως θεραπευτές στις Μονάδες Υγείας και όχι ως ελεγκτές».

Ο κ. Γαρύφαλλος επεσήμανε στον κ. Κυρίτση ότι δεν θα προκύψει επιπρόσθετη οικονομική επιβάρυνση από την ανανέωση των συμβάσεων αυτών αφού θα εξακολουθήσουν να λαμβάνουν τις αποδοχές που όριζαν οι αρχικές συμβάσεις τους.

Τέλος, ο Αντιπρόεδρος του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ανέφερε στον βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς πως ο Οργανισμός θα στείλει την εισήγησή του στο Υπουργείο Υγείας και αναμένεται η έγκρισή του για την ανανέωση των συμβάσεων των ιατρών και οδοντιάτρων.   

 

 

Επιστροφή