«Καταλήγει σε συνέχεια…» μια συναυλία…αλλιώτικη

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Σύλλογος Φίλων της Μουσικής Τρικάλων

Ο Σύλλογος Φίλων της Μουσικής Τρικάλων, με φορέα  την Νεανική Ορχήστρα Δωματίου  διοργανώνει μια διαφορετική συναυλία ανοιχτή στο Τρικαλινό κοινό. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο υπαίθριο Δημοτικό θέατρο του Φρουρίου την Παρασκευή 10-7-2015 και ώρα 9:15 μμ. (Σε περίπτωση βροχής η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου.) 

Η Νεανική Ορχήστρα Δωματίου, η οποία αποτελείται από νεαρούς μουσικούς, Τρικαλινούς – και όχι μόνο – μαθητές και φοιτητές, θα ερμηνεύσει ένα ιδιαίτερο μουσικό πρόγραμμα, απαιτητικό στην εκτέλεση αλλά και στο συντονισμό του. 

Στο πρώτο μέρος του προγράμματος, θα ακουστούν κομμάτια των: Igor Stravinski, Philip Glass, Arvo Part, κ.α. καθώς και έργα νεαρών Ελλήνων καλλιτεχνών, μεταξύ των οποίων και μελών της ορχήστρας μας.

Στο δεύτερο μέρος του προγράμματος,  50-μελής  Χορωδία θα πλαισιώσει  την ορχήστρα για την εκτέλεση έργων των Karl Orff, Ann Dudley κ.α.

Αξιοσημείωτο είναι πως τόσο η ΝΟΔ, όσο και η νεοσύστατη Χορωδία είναι αυτοδημιούργητες και αυτo- καθοδηγούμενες.Η συναυλία ειναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και πολύωρης προετοιμασίας . Οι πρόβες γίνονται χωρίς την καθοδήγηση επαγγελματία μαέστρου, κάτι που δίνει άλλη διάσταση και ποιότητα στο αποτέλεσμα. 

Η επιτυχία της ΝΟΔ ήταν και το ερέθισμα για την δημιουργία της ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΕΩΝ Τρικάλων.

Σας προσκαλούμε λοιπόν να διαπιστώσετε όλα τα παραπάνω, να στηρίξετε την προσπάθεια και να απολαύσετε ένα καλοκαιρινό βράδυ υπό τους ήχους όμορφων μελωδιών.

 

 

Επιστροφή