Η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων/ΕΤΕ-ΟΜΙΛΟΥ-ΔΕΗ εγγύηση της ευθύνης

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων/ΕΤΕ-ΟΜΙΛΟΥ-ΔΕΗ εγγύηση της ευθύνης


ME AΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΛΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ/ΕΤΕ-ΔΕΗ

Τα τελευταία έξι  χρόνια ο κόσμος της μισθωτής εργασίας βρίσκεται στο στόχαστρο των επιβαλλόμενων πολιτικών ακραίας λιτότητας και εσωτερικής υποτίμησης. Θεμελιώδη εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες πολλών δεκαετιών καταργούνται, οι Ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις καταστρατηγούνται, το Ασφαλιστικό Σύστημα αποδομείται και το Κράτος Πρόνοιας συρρικνώνεται.

Η απάντηση της  Δημοκρατικής Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων/ΕΤΕ-ΟΜΙΛΟΥ-ΔΕΗ στην μνημονιακή πολιτική, είναι ότι συνεχίζει να  βρίσκεται στην.. πρώτη γραμμή του αγώνα για την ανάσχεση όλων εκείνων των πολιτικών που δημιουργούν ή εντείνουν τα κοινωνικά, παραγωγικά και αναπτυξιακά αδιέξοδα.
Έναν αγώνα απέναντι στην ακραία ΑΡΙΣΤΕΡΗ νεοφιλελεύθερη λιτότητα και...

όλους εκείνους που θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε χώρα φθηνού εργασιακού κόστους, σε ένα κράτος μέλος της Ε.Ε. που θα εξαιρείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Μοντέλο και Κεκτημένο που οδηγεί με ακρίβεια στην κοινωνική κατάρρευση, την παραγωγική περιθωριοποίηση και την εθνική ταπείνωση.
Ο αγώνας των εργαζομένων στην μεγαλύτερη επιχείρηση του Ελληνικού δημοσίου, είναι ένας αγώνας που δίδεται με όρους κοινωνίας και όχι συντεχνίας, μιας και το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και στοιχείο πολιτισμού και όχι εμπόρευμα των κερδοσκόπων και των πάσης φύσεως συμφερόντων. Ταυτόχρονα, δίδεται ένας αγώνας και μια συνεχής μάχη, από τη μοναδική πραγματικά ενεργή συνδικαλιστική οργάνωση της πατρίδας μας, τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ. Έναν αγώνα για κοινωνική και εργασιακή δικαιοσύνη, παραγωγική ανασυγκρότηση και βιώσιμη αναπτυξιακή προοπτική κόντρα στην αδιαφάνεια, τον παρασιτισμό, τη διασπάθιση, τη σπατάλη ή την εκποίηση του δημοσίου πλούτου.


Συνάδελφοι

Η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων/ΕΤΕ-ΟΜΙΛΟΥ-ΔΕΗ μακριά από κομματικές σκοπιμότητες, αποδεδειγμένα έδωσε το παρόν σε κάθε δράση, σε κάθε εποχή και με κάθε κυβέρνηση και δεν έλειψε ποτέ από κανέναν αγώνα!  Απόδειξη είναι ότι :
• Δεν ψήφισε ποτέ την διάσπαση της Επιχείρησης εν αντιθέσει με τις σημερινές κλωνοποιημένες ψευτο-αριστερές συνδικαλιστικές παρατάξεις της πρώην ΠΑΣΚΕ (ΕΑΜΕ, ΜΕΤΑ, ΣΑΔ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΕΠΑΔ), οι οποίες με την δική τους ψήφο σε όλα τα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια όργανα έδωσαν την χαριστική βολή στον δημόσιο και κοινωνικό ρόλο του Ομίλου ΔΕΗ αλλά κυρίως υπονόμευσαν τα εργασιακά μας δικαιώματα.
• Δεν ψήφισε ποτέ την πώληση του ΑΔΜΗΕ.

• Δεν ψήφισε την μνημονική Σ.Σ.Ε. του 2012 που επικαιροποίησε τα μνημόνια της ΔΕΗ και περιέκοψε κατά 40% τους μισθούς μας.
• Δεν ψήφισε την ίδρυση νέας εταιρίας από κοινού στην Εμπορία.
• Δεν ψήφισε την παραχώρηση των ταμειακών διαθεσίμων του Ταμείου μας.
Σήμερα,  η εφαρμογή του αριστερού νεοφιλελευθερισμού που μαστίζει την κοινωνία, στέλνοντας την στην απόγνωση και το μαρασμό, δεν βρίσκει δυστυχώς ούτε έναν επικριτή από τις ιδεολογικά προσκείμενες και φιλοκυβερνητικές παρατάξεις.

Αντιθέτως, συνωστίζονται σε κομματικά γραφεία, υπό την πίεση Διοίκησης και Κυβέρνησης και ενώνουν τις ετερόκλητες δυνάμεις τους, για να εξοφλήσουν κομματικά και προσωπικά γραμμάτια, εις βάρος των συμφερόντων των εργαζομένων.

Έτσι έμαθαν να πράττουν πάντα, έτσι κάνουν και τώρα.


Συνάδελφοι

Το νέο ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ (Ν. 4336/2015) και η επικαιροποίηση που έγινε με νομοθετήματα δυστυχώς προβλέπει μεγάλες και αρνητικές αλλαγές στην πορεία της Επιχείρησης.
Συγκεκριμένα:

·           Το ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ, μέσω του κράτους, σε Στρατηγικό Επενδυτή ή ακόμη και την πλήρη πώλησή του στο 100%.

·           Παραχωρεί και το 34% της ΔΕΗ, συν το 17%, που υπάρχει στο νέο υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων, πουλώντας ουσιαστικά το σύνολο των μετοχών του Ομίλου ΔΕΗ.

·           Χαρίζει το 50% της Παραγωγής και της Εμπορίας στους ιδιώτες ως το 2020, χωρίς κανένα αντάλλαγμα.

·           Νομοθετεί το μοντέλο ΝΟΜΕ, που πουλά κάτω του κόστους τη λιγνιτική και υδροηλεκτρική ισχύ στου ιδιώτες.

·           Η Διοίκηση της ΔΕΗ παραχωρεί τα εργοστάσια και τα ορυχεία της, σε ιδιώτες ηλεκτροπαραγωγούς, μέσω κοινοπρακτικών σχημάτων, αφού τους δίνει την πλειοψηφία των μετοχών και το μάνατζμεντ.Όλα αυτά αποδεικνύουν, ότι μόνο μια «αριστερή» κυβέρνηση μπορεί να περάσει τόσα αντεργατικά μέτρα χωρίς καμία αντίδραση, για αυτό το λόγο άλλωστε καθοδηγεί τα φίλα προσκείμενα σε αυτή συνδικάτα, μέσω της ένωσης τους που επιβάλει.

Οι υποσχέσεις του πρωθυπουργού περί παραμονής του ομίλου ΔΕΗ στον έλεγχο του κράτους, αποδείχτηκαν ψεύτικα λόγια του αέρα.


Η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων/ΕΤΕ-ΔΕΗ: παλεύει,  διεκδικεί αλλά και πέτυχε  με στοχευόμενες και αποτελεσματικές δράσεις:

- Την προστασία των εργαζομένων από την εργοδοτική  και εργολαβική αυθαιρεσία.

- Με τις συνεχόμενες αγωνιστικές κινητοποιήσεις κατορθώσαμε την πρόσληψη δεκάδων νέων συναδέλφων στο ΔΕΔΔΗΕ.
- Πρωταγωνιστήσαμε με αποτελεσματικότητα στην υπογραφή μιας επιτυχημένης Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας σε ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ.

-   Στη Σ.Σ.Ε. καταφέραμε να κρατήσουμε τους μισθούς μας σταθερούς, συνεχίζοντας πάντα να δίδονται τα μισθολογικά κλιμάκια, καθώς και την παροχή του τροφείου.

- Πετύχαμε με τη Συλλογική Σύμβαση του 2015, να αρθεί η αδικία προς τους συναδέλφους εναερίτες, επιλύοντας οριστικά το ζήτημα του επιδόματος επικίνδυνης εργασίας 15% στην κατηγορία Τ4Α. 
Συνάδελφοι

Ο αγώνας όμως για την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ/ΕΤΕ-ΟΜΙΛΟΥ-ΔΕΗ δεν τελείωσε:
Γιατί οι κυβερνήσεις αλλάζουν, αλλά τα σχέδια αποκρατικοποίησης του Ομίλου ΔΕΗ παραμένουν και επανασχεδιάζονται, με  διαφορετικούς πρωταγωνιστές, αλλά ίδιους αγοραστές γιατί η νέα κατά τα άλλα «ΑΡΙΣΤΕΡΗ» κυβέρνηση ψήφισε τα χειρότερα σχέδια ιδιωτικοποίησης του Ομίλου ΔΕΗ, που ούτε η Θάτσερ δεν τα είχε φανταστεί.

 Οι αγώνες μας  για την αξία των λιγνιτών, για τα Δίκτυα, για τα νερά για την Μικρή ΔΕΗ για τον ΑΔΜΗΕ, για το Ασφαλιστικό έχουν καταγραφεί στην συνείδηση των εργαζομένων και των πολιτών των ενεργειακών λεκανοπεδίων.

Θα αντιμετωπίσουμε με αποφασιστικότητα την καινούργια νεοφιλελεύθερη ΑΡΙΣΤΕΡΗ λαίλαπα με σεβασμό στις αποφάσεις της πλειοψηφίας, σε ένα δημοκρατικό πλαίσιο, και απεγκλωβισμένοι από  τις κομματικές εξαρτήσεις, λαϊκισμούς και αναχρονιστικά δόγματα.

Όλοι μαζί συγκροτούμε ένα πλατύ κοινωνικό μέτωπο μακριά από διχαστικές λογικές, παραταξιακές σκοπιμότητες και κομματικές αγκυλώσεις.

Όλοι μαζί δυναμικά, αποφασιστικά και διεκδικητικά με το βροντερό μας αγωνιστικό παρών στέλνουμε ένα ηχηρό μήνα ότι η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ παραμένει η φωνή αξιοπιστίας, ευθύνης και αγωνιστικότητας


Η πρόταση της  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ/ΕΤΕ-ΟΜΙΛΟΥ-ΔΕΗ στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι φωνή της ιδεολογικής ενότητας και συνεργασία δυνάμεων. Διακηρύττουμε ότι: η φθηνή ηλεκτρική ενέργεια θα πρέπει να παραμείνει ο βασικός πυλώνας στήριξης της κοινωνίας και μοχλό ανάπτυξης της Εθνικής Οικονομίας θα πρέπει να στηρίζεται στην πλήρη αξιοποίηση όλων των ενεργειακών πηγών της χώρας με βασική στόχευση την άρση των στρεβλώσεων που νοθεύουν τον ανταγωνισμό στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και επιβαρύνουν τα τιμολόγια.
Η  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ/ΕΤΕ-ΟΜΙΛΟΥ-ΔΕΗ αποτελεί εγγύηση της ευθύνης του μέτρου των σταθερών απόψεων. Θέλουμε ψηλά την σημαία της αξιοπρέπειας των αξιών και των αρχών μας. Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα μαχητικά δηλώνουμε πως σταθερά και αταλάντευτα θα είμαστε  πάντα στη πρώτη γραμμή της μάχης για την υπεράσπιση των συμφερόντων της Επιχείρησης και των εργαζομένων. Με το βλέμμα μπροστά στραμμένο στο μέλλον με τόλμη και αποφασιστικότητα.

Όλοι μαζί προχωράμε μπροστά
Διαψεύστηκαν οικτρά όσοι υποσχέθηκαν τα πάντα στους πάντες!!!

Με πράξεις, όχι με λόγια κερδίζουμε κι αυτή την εκλογική μάχη!!!


ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ - ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ – ΣΥΝΕΠΕΙΑ -  ΗΘΟΣ
ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ στις 8, 9 Ιουνίου την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ/ΕΤΕ-ΔΕΗ

 

 

Επιστροφή