Δύο μεγάλα μουσικά δρώμενα έλαβαν χώρα στα Τρίκαλα...

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Δύο μεγάλα μουσικά δρώμενα έλαβαν χώρα στα Τρίκαλα...

•    Το Πανελλαδικό Master Class Λυρικού Τραγουδιού ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΒΡΑΚΟΣ
•     το Gala όπερας και η  Συναυλία πέρατος Β’ Περιόδου  της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων.

Την προηγούμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Μαΐου 2016 ,

 
Ο Σύλλογος Φίλων της Μουσικής Τρικάλων διοργάνωσε και υλοποίησε με επιτυχία το διήμερο Πανελλαδικό Master Class Λυρικού Τραγουδιού ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΒΡΑΚΟΣ με την ενεργή συμμετοχή 11 νέων λυρικών καλλιτεχνών και 30 ακροατών  τόσο από τα Τρίκαλα όσο και από την υπόλοιπη  Ελλάδα. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να  διδαχθούν από τον μεγάλο δάσκαλο  και να ακούσουν  τις πολύτιμες συμβουλές του σχετικά με την τεχνική τραγουδιού, την ερμηνεία, την σκηνική παρουσία, την τοποθέτηση φωνής και προφοράς.  Προπάντων όμως είχαν την τύχη να ζήσουν ανεπανάληπτες στιγμές  δίπλα σε ένα χαρισματικό άνθρωπο, έναν από τους μεγαλύτερους βαθύφωνους που ανέδειξε ο κόσμος τα τελευταία 40 έτη, ένα πληθωρικό και παθιασμένο με την τελειότητα λυρικό καλλιτέχνη και να πάρουν φως από την λαμπερή του προσωπικότητα.

Στη συνέχεια, οι νεαροί και πολλά υποσχόμενοι καλλιτέχνες τραγούδησαν άριες με συνοδεία πιάνου μπροστά στο Τρικαλινό φιλόμουσο κοινό  στα πλαίσια του  Gala όπερας υπό το βλέμμα του δασκάλου τους, αλλά  και των εκατοντάδων συμπολιτών που αγκάλιασαν αυτή τη μεγάλη εκδήλωση του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής Τρικάλων.

Τις καλύτερες  εντυπώσεις όμως άφησε και η Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων - με την ευκαιρία πέρατος της Β’ Περιόδου λειτουργίας της -  που έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο αποσπώντας εγκωμιαστικά σχόλια  από τον Δ. Καβράκο  ο οποίος  εξεπλάγη θετικά με τις  μουσικές εξελίξεις στην πόλη μας.

Μαγικοί ήχοι πλημμύρισαν το  Πνευματικό Κέντρο, με  40 νεαρούς μουσικούς επί σκηνής που εκτέλεσαν υπό  την διεύθυνση του μαέστρου κ. Δημήτρη Κτιστάκη έργα από όπερες μεγάλων συνθετών στα πλαίσια του   Gala όπερας, αλλά και  έργα άλλων συνθετών.
Οι εντυπώσεις  των συμμετεχόντων και του μεγάλου δασκάλου τους στο Master Class καθώς και όλων των παρευθέντων,  ήταν εξαιρετικές και προκάλεσαν θετικά και εγκωμιαστικά σχόλια  τόσο για τον Σύλλογο Φίλων της Μουσικής Τρικάλων (επιμελήθηκε την άψογη διοργάνωση του διήμερου master class   και την μεγάλη μουσική εκδήλωση της Κυριακής) όσο  και για την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων.

Την εκδήλωση τίμησαν σε όλη την διάρκειά της με την παρουσία τους, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής με επικεφαλής τον πρώτο πολίτη της πόλης κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, ο οποίος βοήθησε πολύ στη διοργάνωση δίδοντας τις απαραίτητες εντολές – κατευθύνσεις για την προετοιμασία των χώρων και τον προκάτοχό του και ένθερμο φίλο του ΣΦΜΤ  κ. Χρήστο Λάππα. Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο βουλευτής κ.  Α. Παπαδόπουλος.

Μετά το πέρας της συναυλίας ο Δημήτρης Καβράκος έγινε αποδέκτης ενθυμημάτων της παρουσίας του στην πόλη μας από τον Δήμαρχο  και τον πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής Τρικάλων  κ. Ιωάννη Γεωργιάδη, ο οποίος  αφού τον ευχαρίστησε για την ανιδιοτελή παρουσία και διδασκαλία του στο Master Class, του  επέδωσε τιμητική πλακέτα με μουσικό περιεχόμενο, τονίζοντας την συνεχή υποστήριξη και προσφορά του στον Σύλλογο. Επίσης, το μέλος του Δ.Σ κ. Ευάγγελος  Ρουσιαμάνης επέδωσε τιμητική πλακέτα στον μαέστρο της ΣΟΝ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΤΙΣΤΑΚΗ και τον συνεχάρη για την άψογη καθοδήγηση και τη συμβολή του στην επιτυχημένη πορεία της Ορχήστρας.

Ο Δημήτρης Καβράκος, αυτός ο μεγάλος Τρικαλινός, αναχώρησε για τις Η.Π.Α δίδοντας υπόσχεση να επισκεφθεί  σύντομα ξανά την πόλη μας με την ευκαιρία ενός καλύτερου σε επίπεδο προδιαγραφών  και μεγαλύτερου σε διάρκεια master class.
Ο πρόεδρος, το Δ.Σ και τα μέλη του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής Τρικάλων συγχαίρουν τους συμμετέχοντες στο Master Class και στο Gala όπερας:

Αλεξίου Κατερίνα, Αννοπούλου Φωτεινή, Γκίνα  Χιονάτη, Γκουνέλα Bασίλειο, Δελιαλή Αλέξανδρο, Καστρίτη Δημήτριο, Μάνη Βαΐα, Παζαρά Ραφαέλα - Κων/να, Πικιώνη Ινώ–Μαρία, Τσαρουχά Σταματία και Τσιλιμίγκα Ιωάννα.

Επίσης, συγχαίρουν τα μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων:
Αναστασίου    Δανάη    Βιολί
Αναστασίου    Στέλλα    Βιολί
Αντωνιάδη    Αθηνά - Δήμητρα    Βιόλα
Γρηγορίου    Παρασκευή    Βιολί
Γρηγορίου    Ευαγγελία    Βιολί
Ηλιόπουλος    Νικόλαος    Βιολί
Κομπούρα    Εύη (Παρασκευή)    Φλάουτο
Κομπούρα    Έλενα    Τρομπέτα
Κουκουλέτσος    Βάϊος    Σαξόφωνο
Λαγού    Βασιλική    Βιολί
Λιάκου    Χριστίνα    Βιολί
Λιάνου    Χριστίνα    Βιολί
Μέρμηγκα    Ελίνα    Φλάουτο
Μητάκου    Αννέτα    Βιολί
Μπάκου    Στεφανία Μαρία    Βιολί
Ντινοπούλου     Γεωργία    Βιολί
Ντιντής    Παναγιώτης    Ευφώνιο
Ντόγκα    Δήμητρα    Βιολί
Πεσλή    Στυλιανή    Βιολί
Ριζάς- Πιντζόπουλος    Πάρις    Βιολί
Σάρρη    Διονυσία    Τρομπέτα
Σταφυλά    Στυλιανή - Φιλοθέη    Βιολί
Τσόγκα    Εβελίνα    Βιολί
Χαχάμη     Φωτεινή     Βιολί
Αλεξανδρόπουλος    Κωνσταντίνος    Κρουστά
Αλεξανδρόπουλος    Αναστάσιος    Κρουστά
Αλεξανδρόπουλος    Αργύρης    Κρουστά
Κωστίκα    Δήμητρα    Φλάουτο
Σίνη    Δέσποινα - Μαρία    Φλάουτο
Ζιώγας     Μιχάλης    Βιολί
Νεστορίδης    Χρήστος    Βιολί
Κοκκόβα     Έλενα    Φλάουτο
Τσιόγα    Αποστολία    Φλάουτο
Γιαννάκας     Στέφανος    Τρομπόνι
       

  

 

Επιστροφή