Με απόλυτη επιτυχία οι Πτυχιακές Εξετάσεις Κλασικών Κρουστών του «Ωδείου Τρικάλων Α. Κασιώλα»

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Με απόλυτη επιτυχία οι Πτυχιακές Εξετάσεις Κλασικών Κρουστών του  «Ωδείου Τρικάλων Α. Κασιώλα»


Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων οι Πτυχιακές Εξετάσεις Κλασικών Κρουστών του «Ωδείου Τρικάλων Α. Κασιώλα» στις 25 Ιουνίου 2016, ενώπιον εξεταστικής επιτροπής, η οποία εγκρίθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με αριθμό απόφασης 148180/3798/1788/1285/21-06-16 και αποτελείτο από τους:


Κασιώλα Αναστασία,  Καλ/χνική Δ/ντρια του Ωδείου και Πρόεδρο της επιτροπής,
Βίττη Δημήτριο, Κορυφαίο Α΄ στα Τυμπάνια στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (Κ.Ο.Θ.), μέλος,
Χανή Κωνσταντίνο, Κορυφαίο στα Κρουστά στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (Κ.Ο.Θ.), Καθηγητή Κρουστών, μέλος,  
Μακρυγιάννη Ιωάννη,  Καθηγητή Κρουστών, μέλος,
Ρέντη Σταύρο,  Καθηγητή Κρουστών, μέλος.
Ως εκπρόσωπος του ΥΠ.ΠΟ.Α. ορίστηκε ο κ. Α. Κωτούλας.

Ο σπουδαστής του «Ωδείου Τρικάλων Α. Κασιώλα», Αργυρίου Παναγιώτης του Ελευθερίου (τάξη καθηγητού κ. Σ. Ρέντη), έλαβε ΠΤΥΧΙΟ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΚΡΟΥΣΤΩΝ με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ ΠΑΜΨΗΦΕΙ.
Σε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα, ο επιτυχών ερμήνευσε έργα των J. P. Rameau, L. v. Beethoven, J. Casterede, D. Paliev, S. Fink, M. Schmitt, Α. Βασιλειάδη, A. Jolivet, για Τυμπάνια, Βιμπράφωνο, Μαρίμπα, Ξυλόφωνο, Μεταλλόφωνο, Ταμπούρο και set up Κρουστών, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα επιτροπής και ακροατηρίου. Στο πιάνο συνόδευσε ο Γιάννης Σύμκο.
Ο Π. Αργυρίου ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές σε μικρή ηλικία στο «Ωδείο Τρικάλων Α. Κασιώλα» στα Κλασικά Κρουστά. Σπούδασε, επίσης, Ανώτερα Θεωρητικά και Πιάνο και έλαβε με Άριστα πτυχίο Ειδ. Αρμονίας. Στο διαγωνισμό της Yamaha Music Foundation of Europe 2013 στα Κλασικά Κρουστά, προκρίθηκε στους επτά καλύτερους πανελλαδικά. Το 2014, εισήχθη στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και έγινε δεκτός από το 1ο έτος στην ειδίκευση των Κλασικών Κρουστών. Είναι ενεργό μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας, των Kasiola Voices, της Χορωδίας Νέων (δ/νση: Μαρκέλλα Τσούβα-Κασιώλα) του «Ωδείου Τρικάλων Α. Κασιώλα», και της «Χορωδίας Τρικάλων» (δ/νση: Αναστασία Κασιώλα), συμμετέχοντας σε πλήθος συναυλιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το «Ωδείο Τρικάλων Α. Κασιώλα» είναι το μοναδικό Ωδείο στο Νομό Τρικάλων, κι από τα λίγα στην Ελλάδα, που διαθέτει -εδώ και πολλά χρόνια- οργανωμένο Τμήμα Κλασικών Κρουστών. Το Τμήμα Κλασικών αλλά και Μοντέρνων Κρουστών του «Ωδείου Τρικάλων Α. Κασιώλα» ιδρύθηκε από τη διευθύντρια κ. Α. Κασιώλα, στα πλαίσια υλοποίησης του οράματός της για την αναβάθμιση της Μουσικής Παιδείας στην πόλη των Τρικάλων. Στην επιτυχημένη εξέλιξη του τμήματος, καθοριστικό ρόλο έπαιξε η συμβολή της δ/ντριας Μουσικών Σπουδών του Ωδείου, κ. Μ. Τσούβα-Κασιώλα, και η εξαιρετική διδασκαλία όλων των καθηγητών του από τη στιγμή της δημιουργίας του.
ΦΩΤΟ 1: Ο επιτυχών ερμηνεύοντας έργα για σόλο μαρίμπα στις Πτυχιακές Εξετάσεις.


ΦΩΤΟ 2: Ερμηνεύοντας την 7η Συμφωνία Beethoven στα συμφωνικά τυμπάνια.

ΦΩΤΟ 3: Στιγμιότυπο από την ανακοίνωση αποτελεσμάτων.

 

 

Επιστροφή