Ο Χορευτικός Όμιλος "ΜΕΤΕΩΡΑ" ταξιδεύει και χορεύει στη Λακωνία

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
 Ο Χορευτικός Όμιλος

Αναχωρεί απόψε βράδυ ώρα 12.00 για ένα τριήμερο πολιτιστικό ταξίδι 2-4 Ιουλίου στην νότια Πελοπόννησο περιοχή Λακωνίας ο Χορευτικός Όμιλος "ΜΕΤΕΩΡΑ" Δήμου Καλαμπάκας, προκειμένου να συμμετάσχει σε ετήσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φιλοπρόοδων Δαφνιωτών με την συνεργασία του Δήμου Ευρώτα.

 Εκεί προγραμματίστηκε να γίνει συνάντηση χορευτικών ομάδων της περιοχής Ευρώτα με κάλεσμα μια αξιόλογη χορευτική ομάδα από την πάνω Ελλάδα.

Ξεχωριστή τιμή αποτελεί για τον Χορευτικό Όμιλο "ΜΕΤΕΩΡΑ" Δήμου Καλαμπάκας η πρόσκληση να συμμετάσχει σ' αυτές τις ετήσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις ως η μοναδική χορευτική ομάδα από την πάνω Ελλάδα.

Παράλληλα με τις χορευτικές εκδηλώσεις οι διοργανωτές έχουν ετοιμάσει ένα αξιόλογο πρόγραμμα ξεναγήσεων και τουριστικών επισκέψεων στην ευρύτερη περιοχή όπου θα δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες χορευτές να επιστρεφθούν μέρη όπως Μονεμβάσια, Γύθειο, Αρεόπολης,  Σπήλαια Δυρού, Σπάρτη, Μυστράς.

Η αντιπροσωπευτική μας ομάδα ετοιμάστηκε κατάλληλα απ' τον καθηγητή χορών και πανεπιστημιακό δάσκαλο κ. Γιάννη Δήμα με πρώτο στόχο να παρουσιαστεί σωστά η πολιτισμική μουσικοχορευτική ταυτότητα της περιοχής μας και με δεύτερο στόχο η προβολή της Καλαμπάκας των Μετεώρων και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Καλαμπάκας.

Για τον λόγο αυτό κατά την διάρκεια παρουσίασης των δύο χορευτικών προγραμμάτων θα προβάλλονται ταυτόχρονα σε μεγάλη διαφάνεια σειρά εντυπωσιακών φωτογραφιών από την  ευρύτερη περιοχή μας, με στόχο την προβολή και διαφήμιση πολιτισμικά και τουριστικά.

Άλλη μία πρόσκληση υπάρχει για την Καλαμπακιώτικη Δημοτική Χορευτική Ομάδα από την κοντινή Μυρίνη Καρδίτσας για τις 14 Ιουλίου, στην οποία προγραμμάτισε να θα λάβει μέρος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χορευτικός Όμιλος "ΜΕΤΕΩΡΑ" ξεκίνησε την δράση του το 1987 όπου μέχρι σήμερα έχει 29 χρόνια αξιόλογης παρουσίας! δράσης! προσφοράς! δημιουργίας!. Την προσεχή χρονιά 2017 προετοιμάζονται ανάλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για τα 30χρονα. 

 

Επιστροφή