Παγκόσμιοι....! Συνεχίζονται οι επιτυχίες των τρικαλινών μαθητών

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Συνεχίζονται οι επιτυχίες των τρικαλινών μαθητών


Μία μετά την άλλη συνεχίζονται οι επιτυχίες των τρικαλινών μαθητών σε δραστηριότητες που αναδεικνύουν το επίπεδο των γνώσεών τους.
 
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου απευθύνει δημόσια συγχαρητήρια, στον Δημήτρη Λώλα, μαθητή Γ Γυμνασίου, των εκπαιδευτηρίων Αθηνά, ο οποίος κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στην 20η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (Junior Balkan Mathematical Olympiad, JBMO 2016), που διεξήχθη το διάστημα 24-29 Ιουνίου 2016 στη ΡουμανίαΗ δεύτερη συγχαρητήρια επιστολή, αφορά στην ομάδα ρομποτικής B.E.A.S.T. του 7ου Λυκείου Τρικάλων, η οποία συμμετείχε για 2η συνεχή χρονιά στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής και κατέκτησε την 1η θέση στην κατηγορία Open Λυκείου. Η διάκριση αυτή μάς δίνει την πρόκριση στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής που θα διεξαχθεί 26-27 Νοεμβρίου 2016 στο Νέο Δελχί της Ινδίας.

Στον Δημήτρη Λώλα
Στην επιστολή στον Δημήτρη Λώλα, ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου τονίζει ότι «Τείνουμε να ονομαστούμε "η πόλη των μαθηματικών". Μετά τις τόσες διακρίσεις, τα προηγούμενα χρόνια, το φετινό χρυσό μετάλλιο του Δημήτρη Λώλα, αποδεικνύει ότι η παράδοση που δημιουργήθηκε, είναι πλέον ένα στέρεο οικοδόμημα.
Και συνεχίζει «Θερμά συγχαρητήρια στον Δημήτρη, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς του, για την καθοδήγηση και τη συμπαράσταση. Οσο δύσκολες κι αν είναι οι εξισώσεις, οι διαφορικοί λογισμοί, τα ολοκληρώματα, τόσο πιο σημαντικό είναι να θέτουμε υψηλούς στόχους και να εργαζόμαστε για να τους επιτύχουμε!»


Στην ομάδα ρομποτικής
Η συγχαρητήρια επιστολή στην ομάδα ρομποτικής απευθύνεται στους προπονητές-καθηγητές κ.κ. Ελευθερία Καραγιώργου και Βασίλειο Σπάχο και στους μαθητές:
1. Γκούμε Λαυρέντη Α' Λυκείου
2. Ζιούτο Κων/νο Β' Λυκείου
3. Καλαντζής Σωτήριος Β' Λυκείου
Στην αποστολή στην Αθήνα συμμετείχε και ο μαθητής Κατσίκας Στέφανος της Α' Λυκείου, ενώ τους μαθητές συνόδευσε ο Διευθυντής του σχολείου, κ. Ευάγγελος Αναγνώστου.
Ο κ. Παπαστεργίου επισημαίνει:
«Οι συνεχείς επιστημονικές εκπλήξεις από την  ομάδα ρομποτικής, είναι χαρακτηριστικό πλέον της δουλειάς που γίνεται στο σχολείο. Είμαι σίγουρος ότι και φέτος η διάκριση της ομάδας θα αποτελέσει εφαλτήριο για τη συμμετοχή περισσότερων μαθητών σε επιστημονικά πειράματα και δράσεις».
Και συνεχίζει: «Τα Τρίκαλα αποδεικνύουν ότι η καινοτομία έχει ήδη γίνει τρόπος ζωής και κυριαρχεί στη μαθητική κοινότητα. Απομένει να εκφραστεί και στο μέλλον, σε ερευνητικό επίπεδο. μέχρι τότε, συγχαίρω την ομάδα και τη διεύθυνση του σχολείου, για αυτή τη λαμπρή επιτυχία, ευχόμενος τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής».

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων


 

 

 

Επιστροφή