Καλειδοσκόπιο στην ποίηση

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Καλειδοσκόπιο στην ποίηση

Αχ! Ετούτος ο αιώνας.

Ένα υπέροχο βιβλίο του Βάϊου Φασούλα.

Διονύσης E. Κονταρίνης, ΗΠΑ

Πάντα στα ίδια αχνάρια σου και σε τούτο το βιβλίο σου να καταπιάνεσαι και μέσα από στίχους να δίνεις σε όλους όσους σε διαβάζουν να γεύονται τα καυτά γεγονότα της εποχής μας. Αυτά όλα που σέρνονται γύρω μας ζωγραφίζοντας την καθημερινότητά μας.

Ένα βιβλίο, ζωγραφιά της ζωής. Μιας ζωγραφιάς όπως γράφεται σε όλο τον κόσμο σήμερα.

Τα χρόνια σου στην ξενητιά, όπως και τα δικά μας χρόνια σε τούτη την άκρη της γης μας έμαθαν θα θέλουμε σωστή τη ζωή μας. Και μέσα από το βιβλίο σου αφήνεις τις εικόνες να ζωγραφίσουν τις επιθυμίες μας.

Οι στίχοι σου είναι η απελπισία της σημερινής εποχής έτσι όπως μας την έφτιαξαν οι αυτόκλητοι άρχοντες που διαφεντεύουν τη ζωή μας και θα διαφεντεύουν τη ζωή των παιδιών μας και των εγγονιών μας.

Μεγάλος ο αγώνας σου φίλε μου για χρόνια τώρα. Ένας αγώνας που μέσα από τα βιβλία σου μας δίνει κουράγιο που κάποτε, σε κάποια στροφή της ζωής ίσως να μπορέσουμε να ξαναστήσουμε όρθια όλα όσα μας γκρέμισαν τούτοι οι τρισκατάρατοι αυτόκλητοι ηγέτες. Οι ηγέτες που ήρθαν μόνοι τους πάνω στη ζωή μας.

Οι ηγέτες που δεν τους θέλουμε και τους το φωνάζουμε κάθε στιγμή. Και πιο πολύ το φωνάζει ο Βάϊος Φασούλας μέσα από το βιβλίο του: «ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ ΤΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ». Ένα βιβλίο που θα πρέπει να διαβάσουν όλοι όσοι οραματίζονται την ζωή των απλών ανθρώπων στην πραγματική της αξία.

Ένα βιβλίο που μέσα στις σελίδες του κρύβει την αλήθεια που περιμένουμε να έρθει κάποτε. Γιατί είναι δική μας και μόνο δική μας.

Μπράβο σου φίλε μου. Να είσαι πάντα καλά και καλοτάξιδο το βιβλίο σου.

Ιούλιος 21 2016

Διονύσης E. Κονταρίνης.

Δημοσιογράφος - Συγγραφέας. Crearwater Florida.

 
 
Βάιος Φασούλας
Ε.Ο. Καλαμπάκας 134
42131 ΤΡΙΚΑΛΑ
τηλ: +30 24310 72132
www.fasoulas.de
pelasgos@fasoulas.de
 
 
 
 
Γι’ αυτό αγαπάμε την Ελλάδα! Και δεν είμαστε ούτε εθνικιστές και πολύ περισσότερο δεν είμαστε σοβινιστές. Είμαστε διεθνιστές, αγαπούμε τους λαούς  και το δείξαμε σε όλη την οικουμένη και σε όλους τους αιώνες. Και αυτό που ενστικτωδώς διδαχτήκαμε το οφείλουμε στην πατρίδα μας. Γι’ αυτό την αγαπάμε, γι’ αυτό την πονάμε και τη λατρεύουμε πιότερο από οποιοδήποτε Θεό, «οργανισμό», «σύμμαχο», «φίλο», ελληνικό κόμμα, Έλληνα κυβερνήτη, «εθνάρχη» ή κομματάρχη. Γιατί η Ελλάδα είμαστε Εμείς και γιατί η Ελλάδα δε μας πλήγωσε ποτέ!

Στις στρωματοποιημένες πολιτείες του κόσμου απ’ τις ληστρικές επιδρομές του μεγάλου κεφαλαίου, η πορεία του χρεοκοπημένου συστήματος, του οποίου με ποικιλόμορφα καμουφλάζ προσπαθούν να καλύψουν και να επιβραδύνουν τη δύση του, στην Παγκόσμια Ημερήσια Διάταξη τίθεται ακατόρθωτο και αφύσικο.
 
 

 

 

Επιστροφή