"Φυσάει κόντρα" στις "αμερικανιές" του δημάρχου...!

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:

Με «αμερικανιές» δεν προστατεύεται  το περιβάλλον

Η δημοτική αρχή δεν περίμενε να επισκεφθεί την πόλη μας ο αμερικάνος πρέσβης για να της εμφυσήσει την αγάπη για κάθε είδους υπερατλαντικής προέλευσης εγχείρημα.
Μόνο την «ημέρα των ευχαριστιών»  δεν γιορτάζουν πλέον στο Δημαρχείο .!

Και μπορεί το «γεύμα με τα λευκά» να το απέσυρε γρήγορα γιατί διαφορετικά θα πρόσφερε πολύ γέλιο, παρ` όλα αυτά επιμένοντας στις κάθε είδους «αμερικανιές» συνεχίζει να διοργανώνει κάθε χρόνο το «Let` s do it» προσαρμόζοντας την παλιά εκπομπή – σώου γνωστού ιδιωτικού τηλεοπτικού καναλιού στις ανάγκες της τοπικής επικαιρότητας .


Την επόμενη της πρώτης «δράσης» αυτού του διαμετρήματος το 2015, παρουσιάσαμε στη δημοσιότητα με φωτογραφικά ντοκουμέντα ότι λίγες εκατοντάδες μέτρα πιο πέρα από το πλατανόδασος Μπάτζιου που φωτογραφίζονταν οι  «εθελοντές» του «Let` s do it», ρύπαινε θρασύτατα και ασύστολα τον Πηνειό ποταμό, τυροκομική μονάδα, πετώντας ανεπεξέργαστα απόβλητα του τυρόγαλου στα νερά του .


Τα στοιχεία που διαθέταμε τότε εκτός από τη δημοσιότητα και τον έγγραφο και ηλεκτρονικό τύπο, τα παραχωρήσαμε και στον κ. Δήμαρχο, όχι μόνο για να ενεργοποιήσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του Δήμου και του κράτους, αλλά για να προχωρήσει όπως όφειλε ένας δημοτικός άρχοντας στην άσκηση μηνυτήριας αναφοράς εναντίον της ρυπαίνουσας επιχείρησης.
Δυο χρόνια τώρα , δεν πραγματοποίησε τίποτα από τα δύο.


Το 2016, πριν ένα χρόνο όταν το  «Let` s do it» επισκέπτονταν το λόφο του Προφήτη Ηλία χωρίς ομολογουμένως τον ενθουσιασμό της πρώτης χρονιάς, αναδεικνύαμε τις παράνομες χωματερές στον Καραβόπορο, στο Φλαμούλι και στα Μεγ. Καλύβια, στη δημιουργία των οποίων συνέβαλαν και οχήματα του Δήμου.


Φέτος, επειδή ο νέος αρμόδιος αντιδήμαρχος επικέντρωσε το ενδιαφέρον της δράσης του «Let` s do it» στον καθαρισμό του Ληθαίου ποταμού, θα του αφιερώσουμε  πληθώρα φωτογραφιών που απεικονίζουν την κατάσταση του Αγιαμονιώτη ποταμού, του δεύτερου μεγαλύτερου ποταμού της περιοχής, όχι εκεί που παίζει το ρόλο της «βιτρίνας» όπως για τους επισκέπτες του «Μύλου των Ξωτικών» δίπλα στο πάρκο του Ματσόπουλου, όπως ακριβώς και το σημείο του Ληθαίου που θα επιχειρήσει να καθαρίσει, όπου συνήθως βρίσκεται σε αξιοπρεπή επίπεδα, αλλά όπως είναι καταγεγραμμένη σε όλη την πορεία σχεδόν της διαδρομής του, στις συνοικίες το Κόκκινου Πύργου , του Πυργετού , στο Γαρδικάκι, δίπλα σε σχολεία , δίπλα σε αντλιοστάσια της ΔΕΥΑΤ, δίπλα στις εργατικές κατοικίες και σε χώρους μαζικής προσέλευσης .


Ένα ποτάμιο σύστημα που αντί για στολίδι της φύσης και ευλογία για τους κατοίκους , έχει μετατραπεί σε πρόβλημα. Αιτία ο μη καθαρισμός του για πάνω από πέντε χρόνια και η απουσία εδώ και δεκαετίες στρατηγικής για την ανάδειξή του και την αξιοποίηση του προς όφελος των κατοίκων των περιφερειακών συνοικιών της πόλης.


Σε ένα πεντακάθαρο ποτάμι, και για αυτό πρέπει να αποδοθούν τα εύσημα στους κατοίκους των περιοχών που δεν το ρυπαίνουν με οικιακής χρήσης απόβλητα, σε ένα σπάνιο οικοσύστημα, τα γεφύρια σαπίζουν και καταρρέουν, οι όχθες είναι απροσπέλαστες , και λόγω της ύπαρξης φυσικών εμποδίων στη ροή του ποταμού ο κίνδυνος πλημμύρας είναι καθημερινό άγχος για τις περιοχές αυτές τους χειμερινούς μήνες, ενώ το καλοκαίρι που πλησιάζει, τα στάσιμα νερά θα δημιουργούν και πάλι μολυσματικές εστίες .
Έχουμε επισημάνει ότι η άσκηση της πολιτικής και ιδίως στην τοπική αυτοδιοίκηση  δεν είναι η επικοινωνία και οι φανφαρωνισμοί, αλλά η ουσία, η σεμνότητα και το αποτέλεσμα.Οι δράσεις του Δήμου πρέπει να αφήνουν πραγματικό κοινωνικό αποτύπωμα και όχι πλήθος σελίδων και αναρτήσεων για το «θεαθήναι» και τις δημόσιες σχέσεις, ακόμα και όταν πρόκειται για τις περιώνυμες «αμερικανιές», που τόσο αρέσουν στο Δήμαρχο και στους συνεργάτες του.
Τρίκαλα 2 Απριλίου 2017

ΤΟ  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
«ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

Η... "ΑΛΛΗ ΟΨΗ"ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
δήμου Τρικκαίων (αμερικάνικο...!)


Μια νέα διαδρομή στον Ληθαίο ποταμό προσφέρουν πλέον ο Δήμος Τρικκαίων και οι τρικαλινοί.


Η συνεργασία των υπηρεσιών του Δήμου, εθελοντών, φορέων, οργανώσεων και πολιτών, οδήγησε στο «άνοιγμα» της νέας διαδρομής, πίσω από το Μουσείο Τσιτσάνη.


Με αφορμή την ημέρα Let’s Do It Greece, τα Τρίκαλα από σήμερα, Κυριακή 2 Απριλίου, διαθέτουν έναν πιο επισκέψιμο, πιο καθαρό, πιο περιποιημένο χώρο περιπάτου και δραστηριοτήτων.

«Γίνε η Αλλαγή που Θέλεις», ήταν το σύνθημα της εθελοντικής διοργάνωσης και αυτό φάνηκε στην πράξη.


Με κάλεσμα του Δήμου, συγκεντρώθηκαν πρόσκοποι, οδηγοί, η ομάδα εθελοντών Δήμου Τρικκαίων, σπουδαστές της ΣΜΥ, ομάδα του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων, ο ΣΟΧΤ, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, πολίτες, υπηρεσίες του Δήμου (πρασίνου, γεωπονική, καθαριότητας, δημοσίων σχέσεων), το Εργαστήρι Ζωγραφικής του Δήμου, μέλη του Συλλόγου Κωφαλάλων, συντονίστηκαν με τον καλύτερο τρόπο.


Και από τις 10 το πρωί, άρχισε η εξόρμηση:

άλλοι καθάριζαν την κοίτη,
άλλοι μάζευαν απορρίμματα,
άλλοι έπαιζαν παιχνίδια για παιδιά,
άλλοι χρησιμοποιούσαν το θεατράκι του Ληθαίου,
άλλοι καθάριζαν τα χόρτα,
άλλοι ζωγράφιζαν τα νέα παγκάκια που τοποθέτησε ο Δήμος,
άλλοι έκαναν κανό,
άλλοι απλώς απολάμβαναν τον ήλιο,
άλλοι επισκέπτονταν το τζαμί,
άλλοι άκουγαν εισηγήσεις από το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τον Κώστα Βίρβο που ολοκληρωνόταν στο Μουσείο Τσιτσάνη…


Πανδαισία δραστηριοτήτων, νέος, περιποιημένος χώρος, που με τη φροντίδα του Δήμου και τη συνδρομή των τρικαλινών, αναδεικνύεται σε χώρο περιπάτου και δραστηριοτήτων.

Κι όπως τόνισε ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, όλοι μαζί «πραγματικά γινόμαστε η αλλαγή που θέλουμε».


Την ίδια ώρα, με πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων, μαθητές και γονείς – κηδεμόνες συγκεντρώθηκαν στον χώρο του γυμναστηρίου της Μπάρας.

Εκεί, καθάρισαν τη γύρω περιοχή, σε ένα μήνυμα για τα παιδιά, τους μαθητές και το περιβάλλον, με πολύ μεγάλη συμμετοχή


Στην όλη εκδήλωση, σημαντική ήταν η συνεισφορά των τρικαλινών χορηγών, δηλαδή των εταιρειών Κλιάφας, ΤΥΡΑΣ, Αλιάγας, ΒΙΟΛΑΝΤΑ.


Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων
 

 

Επιστροφή