Αντίδοτο στον εταιρικό κυβερνητικό παραλογισμό,οι μαγκούρες των παππούδων

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Αντίδοτο στον εταιρικό κυβερνητικό παραλογισμό,οι μαγκούρες των παππούδων

Χ ρ ο ν ο γ ρ ά φ η μ α
Γράφει το επαναπατριζόμενος Θεσσαλός Πολίτης Βάιος Φασούλας

Όταν το θράσος των ανεγκέφαλων «πολιτικών» συνεχώς αναβαθμίζεται, οι αντιμετώπιση πρέπει να είναι ανάλογη και ακαριαία.Απευθυνόμενοι στον κύριο πρωθυπουργό και στην εταιρική παρέα του, επαναλαμβάνουμε απόσπασμα από τις 12 Απρίλη 2017, (βδομάδα των παθών η οποία συνεχίζεται) χρονογράφημά μας υπό τον τίτλο: «Εκφαυλισμός-μερκαντιλισμός στην παρακμή ή Επανασύσταση-επαναπροσδιορισμός του έλληνα πολίτη!» γράφαμε μεταξύ άλλων:

«Σίγουρα κάτι έχει πάθει ο κύριος Τσίπρας…, εβδομάδα παθών δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση- η γελοιοποίηση των θεσμών επιβάλλεται…, κάτι έχουν πάθει οι άνθρωποί του και γενικότερα οι … σύντροφοι της εταιρίας του.

Αλλιώς δεν εξηγείται. Και επίσης σίγουρο είναι ότι δεν έχουν χάσει τας φρένας των. Για να ταυτοποιηθεί κανείς και να αναγνωριστεί από τους εμπόρους της τερατόμορφης εμποροκρατίας της «ΕΕ» ως «μάνατζερ», σημαίνει ότι είναι άξιος έμπορας, έχει απολέσει κάθε κίνητρο για την πατρίδα του και προσεγγίζει την παρασημοφόρηση ανάρμοστων τίτλων…

Λοιπόν, εκφαυλισμός και μερκαντιλισμός στην παρακμή. Αυτός είναι ο μερκαντιλισμός? η εμποροκρατία, την οποία και η σημερινή συγκυβέρνηση Σύριζανελ πιστά υπηρετεί, έτσι που η έρμη Ελλάδα ως κομματικό φέουδο έχει ολοκληρώσει τις ταπεινώσεις της…»
Λοιπόν! Δε φτάνει που καταλήστεψαν τα συνταξιοδοτικά ταμεία κλέφτες και απατεώνες των μαφιόζικων εταιριών (κομμάτων) στη «χρυσή» εποχή των δεκαετιών 1980-1990...

Δε φτάνει που πέταξαν την Ελλάδα στο χάος και μας έχουν υποτάξει στα άρματα των ευρωάτλαντων «φίλων» και «συμμάχων» μας... Δε φτάνει που στις προαναφερόμενες δεκαετίες με το βρώμικο και ποταπό φαγοπότι…, κάπου έχει δίκιο ο ανεγκέφαλος «μαζί τα φάγαμε…», προπαρασκευάστηκε και η αποβλάκωση, η οποία, σήμερα μεταφράζεται ως αθλιότητα της ελληνικής κοινωνίας έτσι που, φτάσαμε στο σημείο της απόλυτης νοηματικής αλλοίωσης και στον κατακερματισμό της αξιοπρέπειάς μας.

Πώς αλλιώς μπορούμε να εξηγήσουμε το καθολικό βάλτωμα της κοινωνίας μας, όταν «άνθρωποι»(κομματόσκυλα) των προαναφερόμενων δεκαετιών, πολλοί εξ αυτών να βρίσκονται σήμερα στα κοινοβουλευτικά έδρανα;
Βέβαια και οι νεότεροι δεν είναι παρά ιμάντες που μεταφέρουν το παλιό και σάπιο κατεστημένο στο σήμερα. Συνεχής αναγέννηση της καθεστωτικής ασχήμιας.

Μπορεί οι νεότεροι να μην έχουν ακόμη παρουσιάσει λαμογίστηκες επιδεξιότητες, να μην πρόλαβαν δηλαδή, αλλά ξεχωρίζουν από την εκτός τόπου και χρόνου θέση τους, από το θράσος και την ξετσιπωσιά τους. Αρκετοί δε τυγχάνουν να είναι και «μορφωμένοι», αλλά αποδεικνύονται άσχημοι και Ακοινώνητοι. Μάθανε τα γράμματα ανάποδα και είναι ικανοί να εκπέμπουν αποστροφή και σιχασιά και οι έλληνες ψηφοφόροι, παρά τα αλλεπάλληλα χαστούκια που φάγανε και τις συνεχόμενες ταπεινώσεις, μυαλό δε βάλανε...

«Τούτοι είναι, ταύτα είναι, των πραγμάτων η ροή  / συνυπεύθυνοι πολίτες που δεν έχουν ακοή  / ν’ αφουγκράζονται τα πάθια, να θωρούν τους οιωνούς /όχι αυτούς που δείχνει η φύση και τους παρακούς, / μα αυτούς που ’ναι τάξη και μας έχει υποτάξει  / μέσ’ απ’ την προπαγάνδα τη ζωή έχουν αλλάξει / κι ο νους μας σαν το γύψο όπου να ’ναι θα ’χει πήξει, / ξύπνα κόσμε, ξεσηκώσου, κάν’ την τάξη να βογκήξει…»

Ξέρετε, καμιά φορά τα ευτράπελα ακούγονται πότε διασκεδαστικά, πότε χλευαστικά και άλλοτε ειρωνικά, κάποια προμηνύουν και θύελλες και εδώ είναι που οι μαγκούρες των παππούδων θα πρέπει να δράσουν. Είναι η μόνη σαθρή οικονομική δύναμη που απόμεινε και ταΐζει τους άνεργους γιους και κόρες της ελληνικής κοινωνίας που το σύστημα τους πέταξε στο περιθώριο. Αυτό το άσχημο ευτράπελο του κυρίου Δ. Καμμένου, ο κύριος Τσίπρας οφείλει να τον  π ε τ ά ξ ε ι  έξω? τώρα. Του φτάνει ο αριθμός 152? του περισσεύει και ένας για το έργο της αθλιότητας, της οικονομικής εξόντωσης των νοικοκυριών που υπηρετεί.

Ειδικευμένος ο κύριος Δ. Καμμένος, όπως διαβάζουμε στα βιογραφικά του σημειώματα…, «διαθέτει πολύ μεγάλη εμπειρία στα διεθνή τραπεζικά, στην επιχειρησιακή μελέτη και ανάλυση επενδύσεων καθώς και στον έλεγχο συμβάσεων χρηματοδοτήσεων…» κλπ. Αναφερθήκαμε ότι πρόκειται για Ακοινώνητο άνθρωπο, συνεπώς επικίνδυνο και αν όχι άσχετο όταν μας λέει το ατυχές «μότο» του:

«Όταν κόψω τη φορολογία από το 29% στο 26% δεν έχει άμεσο αντίκτυπο σε αυτόν που στο ΑΤΜ θα πάρει 40 ή 20 ευρώ λιγότερα το μήνα. Έχει όμως διότι τα παιδιά του παππού ή οποιουδήποτε τη σύνταξη την κόβω, εάν καταφέρουμε και εξηγήσουμε στον κόσμο ότι από το να έχει τη σύνταξη ο παππούς και να του παίρνει ένα 100αρικο το μήνα ο εγγονός, να πίνει φραπέ και να παίζει τάβλι, προτιμώ να του πάρω εγώ σαν κράτος, εφόσον είμαι σοβαρό, το 100αρικο και να το κάνω εργοδοτική εισφορά, να πάω να βρω δουλειά στο παιδί για να μην πίνει φραπέ», ανέφερε ο κ. Δημήτρης Καμμένος. Μιλά σαν κράτος…, τρομάρα του.

Μιλά για «κράτος σοβαρό», ντρέπεται να πει ο δόλιος κράτος λαμογιάς και ασύλληπτης αδιαφάνειας.
Βρε, που ήτανε ο άνθρωπος τόσο καιρό να μας άνοιγε τα μάτια και να γλυτώναμε και τα μνημόνια…! Αλλά κύριε, Καμμένε, φύγετε.

Μπορεί ο κύριος Τσίπρας να σας χρειάζεται, όμως οι μαγκούρες των παππούδων έχουν άλλη γνώμη.

«EΕ», Ελλάδα, Απρίλιος 2017  pelasgos@fasoulas.de   www.fasoulas.de  

 

 

Επιστροφή