«Τιμή σ' εκείνους όπου στην ζωή των ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες»

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
  «Τιμή σ' εκείνους όπου στην ζωή των ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες»

Τιμή στον Αθανάσιο Βασιλείου Καραγεώργο, από το Μεγάλο Κεφαλόβρυσο Τρικάλων, που σήμερα το μεσημέρι, Τρίτη 30 Μαΐου 2017 ετάφη στη γενέθλια γη.

Ο προβιβασθείς σε έφεδρο ανθυπασπιστή μετά τον θάνατό του είχε καταταγεί ως οπλίτης στο 9ο Σύνταγμα Πεζικού το 1973 σε ηλικία 20 ετών, και έναν χρόνο μετά, μετατέθηκε στην Κύπρο. Κατά την εισβολή του «Αττίλα 2», εξαφανίσθηκε στις 16 Αυγούστου 1974 σε ύψωμα του στρατοπέδου της ΕΛΔΥΚ.

Σήμερα, η Ελληνική Πολιτεία παρέδωσε στους οικείους του, στους συγγενείς, στους φίλους, στους συμπολεμιστές, τα οστά του. Προηγήθηκε η νεκρώσιμος ακολουθία στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Μεγ. Κεφαλοβρύσου, προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσόστομου, με τον Ανθυπολοχαγό Πεζικού Ευάγγελο Καπέτα να αναγιγνώσκει τα στοιχεία του πεσόντα.


Με πλήθος συγχωριανών να παραβρίσκονται, με τους συμπολεμιστές του στην Κύπρο να συνοδεύουν την ελληνική σημεία, πομπή σχηματίστηκε και πέρασε από το πατρικό του σπίτι. Στη συνέχεια, τα οστά τάφηκαν στο νεκροταφείο του χωριού, με τη συγκίνηση και την ταυτόχρονη υπερηφάνεια να ξεχειλίζουν.

Ολο το χωριό δάκρυσε και οι ιαχές «Αθάνατος» και «Ηρωας» κυριαρχούσαν, όταν τα οστά του Αθανάσιου Καραγεώργου τοποθετήθηκαν, διά του Μητροπολίτη, από τη σκεπασμένη με τις ελληνική και κυπριακή σημαίες οστεοθήκη, στο μνημείο που κατασκευάστηκε στην είσοδο του κοιμητηρίου του χωριού.


Ο ανιψιός του πεσόντα, που φέρει το όνομά του, συγκινημένος μίλησε για το χρέος στην Πατρίδα. Ο πρόεδρος της ΤΚ Μεγ. Κεφαλοβρύσου Κων. Τσίνας αναφέρθηκε στη σημασία της  επιστροφής των οστών, ενώ στην κεντρική ομιλία, ο κ. Συμεών Εκίζογλου εκπρόσωπος των συμπολεμιστών της ΕΛΔΥΚ 1974, αναφέρθηκε στο ήθος, τη θυσία και τις μνήμες από εκείνη τη θλιβερή περίοδο.
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, από τον εκπρόσωπο του Αρχηγού ΓΕΣ, ταξίαρχο  κ. Δημήτριο Τσιπίδη, διοικητή της ΣΜΥ, τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, τον αντιεπριφερειάρχη της ΠΕ Τρικάλων κ.  Χρήστο  Μιχαλάκη, τον Αστυνομικό Διευθυντή Τρικάλων κ. Γεώργιο  Σπηλιόπουλο, τον πρόεδρο της Τ.Κ. Μεγάλου Κεφαλόβρυσου, εκπρόσωπο της οικογένειας, εκπροσώπους της Πανελλήνιας Επιτροπής Αγνοουμένων, της Πανελλήνιας Ένωσης Συνδέσμου Πολεμιστών Κύπρου 1974, της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ν. Τρικάλων, της Τοπικής Διοίκησης Τρικάλων της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων διά του αξιωματικού κ. Παπαγεωργίου, της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων. Επίσης, στεφάνι κατέθεσανν, ομάδα μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Μεγάλου Κεφαλοβρύσου, εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Μεγάλου Κεφαλοβρύσου καθώς και του Μορφωτικού Συλλόγου Μεγάλου Κεφαλοβρύσου.
Παραβρέθηκαν, επίσης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Παναγιώτα Δριτσέλη και ΧΨρήστος Σιμορέλης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων κ. Μιχάλης Λάππας, ο εκ της αξιωματικής αντιπολίτευσης γενικός γραμματέας του Δημοτικούς Συμβουλίου κ. Αχ. Ζήρας και οι αντιδήμαρχοι Τρικκαίων κ.κ. Ντίνα Δήμα και Ελένη Πούλιου. 

Η τελετή, που συνδιοργανώθηκε από τη ΣΜΥ και το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Τρικκαίων, ολοκληρώθηκε με συγκινησιακή φόρτιση στον ηλιόλουστο κάμπο, με την παιάνιση του Εθνικού Υμνου, που εψάλη από τους παριστάμενους.
Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων
Ο ταξίαρχος κ. Τσιπίδης, διοικητής της ΣΜΥ


Εκπρόσωπος της οικογένειαςΟ κ. Συμ. Εκίζογλου
 


 
 
 

 

 

Επιστροφή