Το Γαρδίκι όπως δεν το έχουμε ξαναδεί φωτογραφημένο από το Πλουν (Μακριά Ράχη)

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Το Γαρδίκι όπως δεν το έχουμε ξαναδεί φωτογραφημένο από το Πλουν (Μακριά Ράχη)


Oι φωτογραφίες, δεν είναι για το... fatsimare!

"Έτσι κι αλλιώς οι Γαρδικιώτες ξέρουμε ότι είμαστε οι καλύτεροι σε όλα κι έχουμε το ομορφότερο χωριό..."Υπογραμίζει στο σημείωμά του ο φίλος Δημήτρης Μπουντούρης επισυνάπτοντας τις υπέροχες φωτογραφίες που βλέπουμε στην προσπάθειά του να αναδείξει και να ενθαρρύνει, μία από τις δραστηριότητες που σου δίνει την ευκαιρία να πραγματοποιήσεις το βουνό, τώρα το καλοκαίρι και που σε αποζημιώνει κάθε φορά.

κλικ για μεγέθυνσηΓια να συνεχίσει:

"Καλή η πλατεία, ο ύπνος, το τσίπουρο και η ..κολτσίνα, αλλά σαν το μπάνιο στο ποτάμι, την ορειβασία, ή έστω την πεζοπορία στο βουνό... δεν έχει!

Για να έχεις κι εσύ να λες, όταν θα κάθεσαι στην πλατεία και θ' αγναντεύεις, ότι "εγώ ρε 'σεις, εκεί πάνω έχω πάει!", όπως μας λένε συνέχεια οι παλαιότεροι..

Μία πορεία μέσα στο ελατόδασος σε σηματοδοτημένο μονοπάτι, η οποία σε 2,5 ώρες σε βγάζει σε ξέφωτο με θέα, στα 1500 μέτρα, ενώ αν έχεις μεγαλύτερο κουράγιο, στην κορυφογραμμή μέχρι τα 1900 σε άλλες 2.

Προϋπόθεση: στοιχειώδης εξοπλισμός (ορειβατικά παπούτσια, γκλίτσες/μπατόν και νερό), φυσική κατάσταση, παρέα και η παρουσία κάποιου εμπειρότερου.

Και όσο μπορεί ο καθένας...

Καλό Δεκαπενταύγουστο... και ραντεβού στα βουνά!"


Δημήτρης Μπουντούρης


Ευχαριστούμε πολύ Δημήτρη και "Μπούνου Βιάρα" αν λέμε καλά στα βλάχικα το... "καλό καλοκαίρι" !


κλικ για μεγέθυνση 

 

Επιστροφή