Σάββατο και Κυριακή στο Ν. Λάρισας το περίφημο 6ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου 2017

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Σάββατο και  Κυριακή στο Ν. Λάρισας το περίφημο  6ο Ιστορικό  Ράλι Ολύμπου 2017

Στις 7 και 8 Οκτωβρίου 2017 όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Λάρισα για τις μεγάλες εκκινήσεις από το  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Στη Λάρισα , Ελασσόνα, Ιππικό Όμιλο Ολύμπου, Βελίκα ,Αγιά οι μεγάλες στάσεις του Ράλι
ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ

Τεράστιο ενδιαφέρον από όλη την Ελλάδα

Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΧΤΥΠΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΑΓΙΑΣ



Όλα είναι έτοιμα για τις εκκινήσεις του Ιστορικού Ράλι Ολύμπου (22η Μακεδονική Πλοήγηση)  , το Σάββατο 7 ( ώρα 11.00 π.μ. ) και την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017 ( ώρα 10.30 π.μ. ) , από την πλατεία Αγίου Βελισσαρίου Λάρισας  ( Δημοτικό Ωδείο Λάρισας) , όπου από πολύ νωρίς το πρωΐ θα συγκεντρωθούν δεκάδες κλασσικά αυτοκίνητα- αντίκα , που θα έλθουν από όλη την Ελλάδα, για να λάβουν μέρος σε αυτό το περίφημο Ράλι, που έγινε θεσμός ,όχι μόνο για τη Θεσσαλία ,αλλά και για την Ελλάδα.

Ο  μεγάλος τερματισμός και η τελετή απονομών θα γίνει στην Αγιά Λάρισας (Κυριακή 8/10 -ώρα 13.00 μ.μ. ) , αφού προηγηθούν εκατοντάδες σκληρά χιλιόμετρα, με ειδικές διαδρομές και υψηλή αδρεναλίνη στον Όλυμπο και στα πανέμορφα παράλια του Ν. Λάρισας .

Ο Δήμος Αγιάς είναι για φέτος ο αγαπημένος προορισμός του Ράλι Ολύμπου , ένας τόπος που φημίζεται για την ιστορία του , τον πολιτισμό του ,τις παραδόσεις του , τα ιστορικά και φυσικά του μνημεία , για τα περίφημα τοπικά του προϊόντα και για τους φιλόξενους και εργατικούς κατοίκους του, αποτελώντας έναν απόλυτο τουριστικό προορισμό που ικανοποιεί τις ανάγκες και των πιο απαιτητικών ταξιδευτών ,αφού συνδυάζει τη θάλασσα και το βουνό ( Κίσσαβος)  .


 Το σημαντικό αυτό γεγονός , που αφορά τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, διοργανώνεται από την Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας (ΛΕΚΑΜ- Θεσσαλονίκη ), από τον Φορέα Πολιτισμού και Επιστημών  Δίκτυο "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ"  (Ελασσόνα - Θεσσαλία),  ,του Συλλόγου Κλασσικών Αυτοκινήτων Λάρισας  (ΣΚΑΛ) και της Λέσχης Κλασσικών Οχημάτων Βόλου (ΛΕΚΟΒ)  ,τελεί υπό την Αιγίδα της  Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων και του Δήμου Αγιάς , ενώ έχει την υποστήριξη  της της ΕΟ-ΦΙΛΠΑ και της FIVA,

Οι μεγάλες στάσεις του Ράλι - εκθέσεις αυτοκινήτων

'Όλοι  οι κάτοικοι του Ν, Λάρισας ,από όπου θα περάσει το Ράλι Ολύμπου , θα έχουν την ευκαιρία να δουν τα περίφημα κλασσικά αυτοκίνητα-αντίκα από κοντά . Ιδιαίτερα ,όμως , θα μπορέσουν να τα φωτογραφίσουν και να μιλήσουν με τους ιδιοκτήτες και οδηγούς τους ,στα εξής σημεία :

Στη Λάρισα το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017 στην Πλ. Αγ. Βησσαρίωνα και ώρες 08.30 -12.00 π.μ
Στην Ελασσόνα το Σάββατο 7 Οκτ  από 12.30-14.30 μ.μ.
Στον Ιππικό Όμιλο Ολύμπου -Πύθιο  το Σάββατο 7 Οκτ από 14.30- 16.30 μ.μ.
Στη Βελίκα- Cafe Spitaki την Κυριακή 8 Οκτ και ώρα 12.00-13.00 μ.μ.  
Στην Αγιά -κεντρική πλατεία την Κυριακή  8 Οκτ και ώρες 13.00- 17.00 μ.μ. -Τερματισμός -τελετή απονομών


Αναλυτικά η  διαδρομή του φετινού Ράλι  Ολύμπου είναι  η παρακάτω:

Σάββατο -7 Οκτωβρίου 2017  και ώρα 11.00 π.μ. -1η μέρα αγώνα:
Λάρισα (εκκίνηση -Πλ. Αγίου Βησαρρίωνα -ΔΩΛ)- ώρα 11.00 π.μ.  ,Γιάννουλη, Τύρναβος, Δαμάσι, Μεσοχώρι, Δομένικο, Στεφανόβουνο, Γαλανόβρυση,  Ελασσόνα (κεντρική  ανασυγκρότηση-ώρες 12.30-14.30 μ.μ. -Κεντρική πλατεία Ελασσόνας ) , Μ. Ελευθεροχώρι, Ιππικός Όμιλος Ολύμπου -Πύθιο(14.00-16.30 μ.μ. ) , Καλλιθέα, Ολυμπιάδα, Κρυόβρυση, Συκαμινέα, Καρυά, Καλλιπεύκη , Γόννοι, Μακρυχώρι, Λάρισα (τερματισμός 1ης μέρας).


Κυριακή- 8 Οκτωβρίου 2017και ώρα 10.30 π.μ. - 2η μέρα αγώνα:
Λάρισα( εκκίνηση-Πλ. Αγίου Βησσαρίωνα  -ΔΩΛ και ώρα 10.30 π.μ. ), Συκούριο, Πουρνάρι, Ελάτεια, Ευαγγελισμός,  Κοιλάδα Τεμπών, Στόμιο, Κόκκινο Νερό, Κουτσουπιά, Παλλιουριά, Βελίκα ( στάση στο Cafe Spitaki) , Αγιόκαμπος, Σκήτη , Αγιά (Τερματισμός στην κεντρική πλατεία -Τελετή απονομών -Οικοδεσπότης ο Δήμος Αγιάς).

Ένας θεσμός  διαφήμιση για την Ελλάδα
 
Τα Ράλι Κλασσικών αυτοκινήτων -αντίκα έχουν  εκατομμύρια φίλους σε όλο τον κόσμο και συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον του κοινού και των ΜΜΕ , όπου αυτά πραγματοποιούνται  , αναδεικνύοντας τους προορισμούς.

Για τον λόγο αυτό και το Ιστορικό Ράλι Ολύμπου ,που θεσμοθετήθηκε το  2012 από το Δίκτυο "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" ,τη ΛΕΚΑΜ, τη ΛΕΚΟΒ και τον ΣΚΑΛ ,έχει ως κέντρο και σημείο αναφοράς  τον μυθικό Όλυμπο και τη Θεσσαλία, αλλάζει κάθε χρόνο τις διαδρομές του ,έτσι ώστε όλη η Θεσσαλία ,αλλά και οι όμορες Περιφέρειες να εντάσσονται στις διαδρομές του , με αποτέλεσμα οι φανατικοί του ,πλέον, φίλοι ,να γνωρίζουν τους πανέμορφους προορισμούς της Θεσσαλίας και της Ελλάδας ,τον πολιτισμό τους ,τους αρχαιολογικούς χώρους ,τα μοναδικά τοπικά  προϊόντα και τους φιλόξενους κατοίκους της Ελληνικής  υπαίθρου ,που κάθε χρόνο υποδέχονται τα ελληνικά και ξένα πληρώματα με ιδιαίτερη αγάπη.


Πρόκειται,  όχι μόνο για ένα σπάνιο αθλητικό γεγονός ,αλλά ,κυρίως, για ένα πολιτιστικό ,περιβαλλοντικό και μεγάλης τουριστικής προβολής γεγονός, που δύσκολα αντιγράφεται, αφού την ποιότητά του εγγυώνται η ΛΕΚΑΜ.(Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας-Θεσσαλονίκη και το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», ενώ την τεχνική υποστήριξη έχει η Εxpress Service...

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
ΛΕΚΑΜ  :-Πρόεδρος κ. Γεώργιος Τσάλιος  2310-816180 (Λέσχη)- Κιν.6975-909100 , E-Mail: kos112@pathfinder.gr
Δίκτυο  "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ":κ. Κ. Σκριάπας 6974-881944 , skriapask@gmail.com
Σ.Κ.Α.Λ. (Λάρισα) : Πρόεδρος κ. Νικ.  Γκανάκης 6944-479588
ΛΕ.Κ.Ο.Β. (Βόλος):Πρόεδρος κ. Τέλης Δουλόπουλος ,Τηλέφ. 6972-922266, E-Mail:  lekov@lekov.gr,
Πληροφορίες στα SITES: www.lekam.gr, www.diktioelassonas.gr



Για τους Διοργανωτές Φορείς

              ΔΙΚΤΥΟ «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»-
ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ               ΛΕΣΧΗ ΚΛΑΣΣΙΚΩΝ ΑΥΤ/ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΚΩΝ. ΣΚΡΙΑΠΑΣ                                                            ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΑΛΙΟΣ


  Κράτα το

 

 

Επιστροφή