Σχόλιο για την έναρξη του «αναπτυξιακού συνεδρίου» κυβέρνησης –περιφέρειας

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Σχόλιο για την έναρξη του «αναπτυξιακού συνεδρίου» κυβέρνησης –περιφέρειας

Η «επόμενη μέρα» της «ανάπτυξής» τους θα έχει μεγάλους χαμένους τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης και της υπαίθρου.

Tην προσπάθεια της κυβέρνησης να εξωραΐσει την αντιλαϊκή πολιτική της με παραπλανητικές διακηρύξεις για «δίκαιη ανάπτυξη», επιβεβαίωσε η έναρξη του αποκαλούμενου  «αναπτυξιακού συνεδρίου» για την «παραγωγική ανασυγκρότηση» που διοργανώνεται από την κυβέρνηση και την περιφέρεια Θεσσαλίας  στη Λάρισα.

       
Η εναρκτήρια ομιλία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη επιβεβαίωσε την έντονη προσπάθειά τους να  τσιμπήσει  ο  Θεσσαλικός λαός στο παραμύθι της  «δίκαιης ανάπτυξης» με σκοπό να τον αποκοιμίσουν και να τον σφάξουν στον ύπνο. Από την ομιλία του, για μια ακόμα φορά, επιβεβαιώθηκε ότι η «επόμενη μέρα» της καπιταλιστικής ανάπτυξης στην περιοχή μας  θα έχει μεγάλους χαμένους τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης και της υπαίθρου.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης περιγράφοντας την αποκαλούμενη «μεταμνημονιακή εποχή», «δεσμεύτηκε» ότι αυτή δεν αφορά το λαό, αφού όπως είπε διαφυλάσσεται η «δημοσιονομική σταθερότητα για να αποφύγουμε πισωγυρίσματα...». Γεγονός που σημαίνει ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα, «αυτόματους δημοσιονομικούς κόφτες» με  ακαριαία περιοριστικά αντεργατικά μέτρα, νέες περικοπές μισθών, συντάξεων, κοινωνικών δαπανών, υγείας, παιδείας, σε  συνδυασμό την ασφυκτική  εποπτεία της ΕΕ ,δηλαδή μνημόνια δίχως τέλος. 

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, μιλώντας για την «παραγωγική ανασυγκρότηση» έδειξε ότι η ανάπτυξη που ευαγγελίζεται προορίζεται μόνο για μεγαλοαγρότες και μεγαλεμπόρους , αφού  προϋποθέτει μεταξύ άλλων και το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών. Μάλιστα  ανέδειξε  σαν πρόβλημα για τη Θεσσαλία τον μικρό κλήρο, υποδεικνύοντας παράλληλα το ξεκλήρισμα των μικροκληρούχων. Άλλωστε ο σχεδιασμός για  «καθετοποίηση της παραγωγής με τη δημιουργία μεταποιητικών μονάδων», καθώς και τα χρηματοδοτικά εργαλεία και κίνητρα  , που ανέφερε δε σημαίνουν τίποτε άλλο από την  παροχή «ζεστού» χρήματος προς τους μεγαλοαγρότες και τους βιομηχάνους του αγροτοδιατροφικού τομέα.

Στο ίδιο κλίμα, άλλωστε, ήταν και η παρέμβαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου, που μίλησε για στήριξη επενδύσεων στην αγροτική οικονομία, ενώ ισχυρίστηκε ότι λύθηκαν προβλήματα όπως οι επιστροφές φόρων, κάτι που βέβαια δεν ισχύει για τους μικρομεσαίους αγρότες, αφού οι «επιστροφές» κρατήθηκαν από το κράτος για διάφορους λόγους (ασφαλιστικά ταμεία ,χρέη κ.λπ.).

Σχετικά με τους φυσικούς πόρους και ειδικότερα τη λειψυδρία, ο Γ. Δραγασάκης έκανε λόγο για την αναζήτηση «τελικής λύσης» του προβλήματος, ενώ υποστήριξε σαν αναγκαίο να «επιτευχθεί αύξηση της παραγωγικότητας με ταυτόχρονη μείωση της χρήσης πόρων, κυρίως του νερού και των χημικών φαρμάκων και λιπασμάτων». Κι αυτό, την ίδια στιγμή που με απόφαση της κυβέρνησης, στο πλαίσιο των κατευθύνσεων της ΕΕ, μπήκε ταφόπλακα στην εκτροπή του Αχελώου, ενός σημαντικού έργου που θα μπορούσε να δώσει επαρκές νερό και «ανάσα» για τις ανάγκες της μικρομεσαίας αγροτιάς της περιοχής, για να παραμείνει στα χωράφια της.

Ο Γ. Δραγασάκης, αναφερόμενος συνολικά στις στοχεύσεις των «αναπτυξιακών συνεδρίων», δεν έκρυψε ότι ανάμεσα σε αυτές είναι και η χειραγώγηση των εργαζομένων, ώστε να μπουν κάτω από τους στόχους του κεφαλαίου για την ανάπτυξη της κερδοφορίας του.
 
Η μόνη κατάλληλη απάντηση από το εργατικό - λαϊκό κίνημα, η μόνη υποδοχή που του αρμόζει 
στην κυβερνητική κουστωδία και το συνέδριό της είναι η οργάνωση και η πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης και των υπόλοιπων κομμάτων, για να μπει τέλος στις θυσίες για την ανάπτυξη και την κερδοφορία του κεφαλαίου, των μονοπωλιακών ομίλων!.
 
Αυτοί που λένε ότι η ταξική πάλη είναι ξεπερασμένη, αναχρονιστική, είναι αυτοί που έχουν
 Λύση υπάρχει:

Στην ένωση σε μια μεγάλη Κοινωνική Συμμαχία των εργατοϋπαλλήλων, των μικρών επαγγελματιών, των μικρομεσαίων αγροτών. Στον αγώνα που στοχεύει τον αληθινό αντίπαλο, τα μονοπώλια και στη εξουσία τους. Βρίσκεται στο δρόμο της συμπόρευσης με το ΚΚΕ, στο δρόμο της ρήξης και της ανατροπής για να φύγουν απ’ τη μέση  αυτοί που λυμαίνονται τον πλούτο που παράγει ο εργαζόμενος λαός


ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Τ.Ε.  ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
της ΤΟΜΕΑΚΗΣ  ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Ιακωβάκη 2 - Τρίκαλα
τηλ.:24310-25404  fax: 24310-23843
e-mail: ne.trikala.kke@gmail.com
 

 

 

Επιστροφή