Στην Κεντρική Ευρώπη ο καθηγητής Γιάννης Δήμας για μια τριπλή διδακτική δραστηριότητα

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
O καθηγητής Γιάννης Δήμας

Ολοκληρώνει σήμερα μια τριπλή διδακτική δραστηριότητα, 11-21 Νοεμβρίου, στην κεντρική Ευρώπη ο συντοπίτης μας Πανεπιστημιακό Δάσκαλος κ. Γιάννης Δήμας.

Στις 11-12 Νοεμβρίου δίδαξε σε σεμινάριο στο Brannenburg της Γερμανία.
Στις 14 Νοεμβρίου δίδαξε στην Rosenheim στην περιοχή της Βαυαρίας στην Γερμανία

και στις 16-20 Νοεμβρίου διδάσκει σε Tanzakademie (Ακαδημία Χορών) στην περιοχή του Salzburg της Αυστρίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά ο συντοπίτης μας καθηγητής δίδαξε στις  12-15 Οκτωβρίου στο Kolbermoor σε άλλη μία  Tanzakademie Γερμανική Ακαδημία Χορών. Στο διδακτικό του πρόγραμμα εκτός από αυτό που έχει σταθερά στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. μέχρι τέλος Δεκεμβρίου συμπεριλαμβάνονται οι ακόλουθες διδακτικές δράσεις:

 Στις 24-26 Νοεμβρίου στη Λίμνη Πλαστήρα, Ξενοδοχείο Ναϊάδες στο 8ο Σεμινάριο Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών. Το Σάββατο στις 26 Νοεμβρίου θα λάβει μέρος με τον Χορευτικό Όμιλο ''ΜΕΤΕΩΡΑ'' του Δήμου Καλαμπάκας (όπου είναι υπεύθυνος για 30 χρόνια), στην Τελετή Ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη της Ι.Μ. Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Θεόκλητου.

Στις  30 Νοεμβρίου έως 3 Δεκεμβρίου σε Γερμανική Tanzakademie.

Στις 17-18 Δεκεμβρίου θα παρευρεθεί με φοιτητές του από το Τ.Ε.Φ.Α.Α. Τρικάλων στο Μέτσοβο, για επιτόπια έρευνα και σεμινάριο σε ότι αφορά την μουσικοχορευτική ταυτότητα του Μετσόβου. Για τον ίδιο λόγο στις 19-20 Δεκεμβρίου μαζί με τους φοιτητές του, θα συνεχίσει την ίδια εκπαιδευτική δραστηριότητα στην Κόνιτσα και στην ευρύτερη περιοχή των Ζαγοροχωρίων.

Κλείνει για το τρέχον έτος με ένα ακόμη 5/θήμερο σεμινάριο που θα περιλαμβάνει και εορταστικό πρωτοχρονιάτικο ελληνικό πρόγραμμα στο Trauenreut της Γερμανίας, από 28 Δεκεμβρίου έως 1 Ιανουαρίου 2018.
Οι διδακτικές του δραστηριότητες θα συνεχιστούν το ίδιο και στην προσεχή χρονιά του 2018 μιας και έχει ήδη προσκληθεί σε πολλά αξιόλογα σεμινάρια, σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις, όπως και στον Καναδά περιοχή Alberta στο Banff και στο Calgary.  

Πάνω απ' όλα ο ελληνικός πολιτισμός! και οι αξίες του τόπου μας, διδακτικά και 'εξαγώγιμα' μέσα από τον Ελληνικό Παραδοσιακό Χορό.
O καθηγητής κ. Γιάννης Δήμας

 

 

Επιστροφή