Συνεχίζεται η δράση του Δικτύου Πόλεων με Ποτάμια - Διήμερο συνέδριο στη Λάρισα

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Συνεχίζεται η δράση του Δικτύου Πόλεων με Ποτάμια - Διήμερο συνέδριο στη Λάρισα

Ενεργό και με ουσιαστικό ρόλο το Ελληνικό Δίκτυο Πόλεων με Ποτάμια. Μετά την επανασύστασή του πριν δύο χρόνια στα Τρίκαλα, το δίκτυο προχωρά σε διοργάνωση ημερίδων που αφορούν στην ουσία και τον ρόλο των ποταμών στη ζωή των πόλεων.

Στις 8 και 9 Δεκεμβρίου 2018 το Δίκτυο διοργανώνει την τρίτη κατά σειρά εκδήλωσή του, ένα διήμερο συνέδριο στη Λάρισα. Μετά την εναρκτήρια ουσιαστική ημερίδα στα Τρίκαλα, ακολούθησε μια ακόμη στα Γρεβενά. Η σειρά της Λάρισας θέτει ζητήματα για τα «Αστικά ποτάμια: Επαναπροσδιορίζοντας τη σχέση της φύσης με την πόλη».

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΔΕΥΑΛ και ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου θα κηρύξει την έναρξή του το μεσημέρι του ερχόμενου Σαββάτου. Ο και πρόεδρος του Δικτύου θα αναφερθεί επίσης στα συμπεράσματα, στο τέλος του συνεδρίου, συνοψίζοντας τα όσα θα αναπτυχθούν στις εργασίες και θα ανακοινωθούν από τους ομιλητές. Οι οποίοι είναι διακεκριμένοι επιστήμονες σε τομείς που σχετίζονται με τα ποτάμια (καθηγητές πανεπιστημίων διαφόρων ειδικοτήτων, όπως βιολόγοι, βοτανολόγοι, υδραυλικής, νομικοί κ.α.). Ταυτόχρονος θα συζητηθούν θέματα νομοθεσίας, ενώ θα καταγραφεί και η εμπειρία από εφαρμογή σύγχρονων πρακτικών σε ποτάμια πόλεων.
Αυτό το συνέδριο συνεχίζει την εξειδίκευση της θεματολογίας που ξεκίνησε με την ημερίδα στα Γρεβενά: ενώ η εναρκτήρια εκδήλωση στα Τρίκαλα είχε τον γενικό τίτλο «Ποταμοί της Πόλης, Ζωής ευεργέτες», η ημερίδα στα Γρεβενά εγκαινίασε το πρόγραμμα εξειδίκευσης της θεματολογίας. Στη μακεδονική πόλη η ημερίδα είχε ως τίτλο «Ποτάμια συστήματα στο σύγχρονο αστικό περιβάλλον», για να συμπληρωθεί μια πρώτη φάση που αφορά στη σχέση της φύσης με την πόλη.
 


 

 

Επιστροφή