Ερώτηση από το ΚΚΕ στη Βουλή για τη διακατεχόμενη δασική έκταση στο Ελάφι Καλαμπάκας

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Ερώτηση από το ΚΚΕ στη Βουλή για τη διακατεχόμενη δασική έκταση στο Ελάφι Καλαμπάκας
Ερώτηση για τη διακατεχόμενη δασική έκταση στο Ελάφι Τρικάλων κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης και Κώστας Στεργίου.


Αναλυτικά το κείμενο:

«Εδώ και δεκαετίες στο χωριό Ελάφι της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων μια μεγάλη δασική έκταση χαρακτηρίζεται ως διακατεχόμενη από ιδιώτες. Γεγονός που δεν επιτρέπει στους κατοίκους του χωριού, που αρκετοί είναι υλοτόμοι, να έχουν δικαίωμα ξύλευσης για τις ίδιες ανάγκες, αφού οι φερόμενοι ως ιδιοκτήτες του το απαγορεύουν .

Οι κάτοικοι του εδώ και δεκαετίες κάνουν έναν δίκαιο αγώνα με αίτημα να περάσει όλη η διακατεχόμενη έκταση που εμφανίζεται ως διακατεχόμενη από ιδιώτες, αποκλειστικά στο κράτος, και το Δασαρχείο να τους επιτρέπει να κάνουν ξύλευση για ίδιες ανάγκες.

Το καθεστώς των διακατεχόμενων δασών από ιδιώτες για δεκαετίες τώρα παραμένει σε εκκρεμότητα με ευθύνη όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, τόσο των προηγούμενων όσο και της σημερινής, που με την πολιτική τους όχι μόνον αρνούνται να επιλύσουν το ιδιοκτησιακό καθεστώς υπέρ του δημοσίου, αλλά και παραδίνουν τα καλύτερα φιλέτα για εκμετάλλευση σε επιχειρηματίες.

Η σταθερή θέση του ΚΚΕ είναι ότι τα βουνά, τα δάση και οι παραλίες δεν μπορεί να είναι αντικείμενο εκμετάλλευσης από επιχειρηματίες, να γίνουν κοινωνική ιδιοκτησία για να αξιοποιηθούν σχεδιασμένα για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

Ερωτάται ο κ. υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να επιλυθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς στο δάσος του Ελαφίου υπέρ του δημοσίου και να κατοχυρωθεί το δικαίωμα ξύλευσης των κατοίκων για ίδιες ανάγκες».


ΤΡΙΚΑΛΑ  22/12/2017                             
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Τ.Ε.  ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

 

Επιστροφή