Oμάδα μαθητών του 3ου Λυκείου Τρικάλων στον Δήμαρχο Τρικκαίων

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Oμάδα μαθητών του 3ου Λυκείου Τρικάλων στον Δήμαρχο Τρικκαίων

Στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος

Επίμονες και συγκεκριμένες οι ερωτήσεις μαθητών/τριών του ου Λυκείου Τρικάλων σχετικά με τον περιβάλλον.
Ερωτήσεις απευθυνθείσες στον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, ο οποίος εστίασε μεν στις δράσεις του Δήμου, αλλά επεσήμανε και την ανάγκη, ενεργοποίησης της κοινωνίας.

Πρόκειται για το τη δράση «Καλός καγαθός» του Erasmus Plus που υλοποιείται στο 3ο Λύκειο Τρικάλων.




Η συντονίστρια κ. Κριστίν Φέρνες – Ρουσιαμάνη μαζί με την καθηγήτρια κ. Μαρία Σαμαρά και τα μέλη της ομάδας, επισκέφτηκαν το πρωί της Δευτέρας 5 Μαρτίου 2018 τον κ. Δημήτρη Παπαστεργίου στο γραφείο του. Εθεσαν συγκεκριμένες ερωτήσεις, για τον τρόπο με τον οποίο ο Δήμος Τρικκαίων αντιμετωπίζει τα θέματα του περιβάλλοντος, είτε σε επίπεδο δράσεων για το μέλλον και παρεμβάσεων, είτε σε επίπεδο ποιότητας ζωής (αδέσποτα, καθαριότητα, ανακύκλωση κ.α.).

Οι μαθητές/τριες ουσιαστικά, στο πλαίσιο της δράσης, μέσω σύμπραξης σχολείων, επιλέγουν να ασχοληθούν με το πρότυπου του πολίτη που ενεργοποιείται, ανησυχεί, ενδιαφέρεται για την πόλη του.

Ο κ. Παπαστεργίου απάντησε συγκεκριμένα σε όλα τα θέματα., όπως για τις αναπλάσεις (των δύο κεντρικών πλατειών, του νέου πάρκου αναψυχής στη Σωτήρα), για τις παρεμβάσεις στο θέμα των αδέσποτων ζώων, για τις δημοπρατήσεις στον χώρο πίσω από τον Μύλο των Ξωτικών, για την επικείμενη ανάπλαση του Ληθαίου ποταμού.

Συνολικότερα, έθεσε το ζήτημα της προστασίας του περιβάλλοντος ως δικαίωμα και υποχρέωση των πολιτών, αλλά και των δράσεων του Δήμου, ως αδήριτη ανάγκη και πρώτη προτεραιότητα.

Οι μαθητές/τριες που μετέχουν στο πρόγραμμα είναι οι Βράκα Αργυρώ, Κουγιούτα Ναυσικά, Μάνου Σωτηρία, Μπαμπανάρα Μαριάννα, Παπαγεωργίου Ζέφη, Στραγάλη Αλίκη και Τσιγαρίδας Λευτέρης.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

 

Επιστροφή