Η Φωτεινή Αναστασίου στο συνέδριο του Party of European Socialists στην Μαδρίτη

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
 Η Φωτεινή Αναστασίου στο συνέδριο του Party of European Socialists στην Μαδρίτη

Η υποψήφια βουλευτής Τρικάλων του Κινήματος Αλλαγής, Φωτεινή Αναστασίου, έλαβε μέρος στο συνέδριο του Party of European Socialists που διενεργήθηκε στις 22 και 23 Φεβρουαρίου στην Μαδρίτη.

Η Φωτεινή Αναστασίου, ως Συντονίστρια του Δικτύου Τρικάλων των PES activists και μέλος της Επιτροπής Ισότητας του Κινήματος Αλλαγής κλήθηκε να εκπροσωπήσει το Δίκτυο και να συμμετάσχει στις εργασίες του συνεδρίου ως μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας του Κινήματος Αλλαγής.

Το Κίνημα Αλλαγής αποφάσισε να έχει φέτος σημαντική εκπροσώπηση γυναικών στο συνέδριο του PES. Μάλιστα, η ελληνική αποστολή απαρτίστηκε στην πλειοψηφία της από γυναίκες που έλαβαν ενεργό μέλος σε όλες τις διεργασίες του συνεδρίου στην Μαδρίτη.

Από αριστερά: Φωτεινή Αναστασίου (Συντονίστρια PES Τρικάλων, μέλος Επιτροπής Ισότητας, υποψήφια βουλευτής Τρικάλων), Ζέφη Δημαδάμα (αντιπρόεδρος PES Women, υποψήφια βουλευτής Α’ Αθηνών), Φώφη Γεννηματά (Πρόεδρος Κινήματος Αλλαγής), Συλβάνα Ράπτη (πρώην ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ – Socialists & Democrats).Η ελληνική αντιπροσωπεία στο συνέδριο του PES στην Μαδρίτη.

Στο Συνέδριο έγινε και η τυπική εκλογή του υποψήφιου προέδρου του PES για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Frans Timmermans. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια, εκπαιδεύσεις και συζητήσεις.

Στο περιθώριο του συνεδρίου η Φωτεινή Αναστασίου είχε σύντομη συνάντηση με τον υποψήφιο πρόεδρο, Frans Timmermans, και συμφώνησαν για την ανάγκη ενίσχυσης της Ελλάδας για την δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας, καθώς έχουμε εξαιρετικό στελεχιακό δυναμικό και μηδαμινές επενδύσεις.


Από δεξιά: η Φωτεινή Αναστασίου (Συντονίστρια PES Τρικάλων και υποψήφια βουλευτής Κινήματος Αλλαγής), ο Αλέξανδρος Καρύδης (Συντονιστής PES Ελλάδας), ο Frans Timmermans (υποψήφιος πρόεδρος Ευρωπαϊκής Επιτροπής) και η Μάρα Λύσαρη (PES Women).
Η Φωτεινή Αναστασίου και ο Frans Timmermans.

To PES παρουσίασε στην Μαδρίτη «Ένα Νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο για την Ευρώπη», με το οποίο δεσμεύεται να δώσει προτεραιότητα στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, να ξεπεράσει την ανισότητα, να καταπολεμήσει την φορολογική δικαιοσύνη, να αξιοποιήσει την ψηφιακή επανάσταση, να διασφαλίσει δίκαιους αγροτικούς μετασχηματισμούς και να εγγυηθεί την ασφάλεια για όλους τους Ευρωπαίους.

 

 

Επιστροφή