Ο "διαμαντένιος" δεκάλογος εκλογικής προτίμησης

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Ο

Προτίμηση σε άτομα που είναι ικανά, εμπνέουν εμπιστοσύνη και έχουν όρεξη και λιγότερο σε άτομα που είναι πολιτικά στρατιωτάκια και ακολουθούν απλά στρατηγική της παράταξης που ανήκουν.

Προτίμηση σε άτομα που έχουν όμορφη και σεμνή συμπεριφορά και σέβονται τον πολιτικό τους αντίπαλο και λιγότερο σε άτομα που βρίζουν και φωνάζουν ακόμα και δημόσια.

Προτίμηση σε άτομα που έχουν μελετημένο και υλοποιήσιμο προεκλογικό πρόγραμμα και λιγότερο σε άτομα που με λαϊκισμούς προσπαθούν να έλξουν ομάδες.

Προτίμηση σε άτομα που είναι έτοιμα να συνεργαστούν με άλλες παρατάξεις και λιγότερο σε άτομα που ισχυρίζονται ότι μόνο τα στελέχη της δικής τους παράταξης είναι ικανά.

Προτίμηση σε άτομα που εξηγούν πως θα ανεβάσουν τα έσοδα του κράτους, της Περιφέρειας ή του Δήμου και λιγότερο σε άτομα που μόνο γνωρίζουν πως θα αυξήσουν τα έξοδα.

Προτίμηση σε άτομα που έχουν όραμα και τα μέσα να το πραγματοποιήσουν, βάζοντας πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον και την ευημερία της πατρίδας και της κοινωνίας και λιγότερο σε αυτούς που τάζουν «τον ουρανό με τα άστρα».

Προτίμηση σε άτομα που χαρακτηρίζονται από ανιδιοτέλεια και διάθεση προσφοράς στο άτομο και το κοινωνικό σύνολο και λιγότερο σε άτομα που νοιάζονται για τα «καλά και συμφέροντα…».

Προτίμηση σε άτομα που έχουν την επαφή με το λαό και το ζήλο για έργο συνέχεια και λιγότερα στα άτομα που εμφανίζονται μερικές εβδομάδες πριν τις εκλογές και μετά εξαφανίζονται πάλι.

Προτίμηση σε άτομα που αποδίδουν τα εύσημα σε όσους το αξίζουν πραγματικά και λιγότερο σε άτομα που προωθούν μόνο τους δικούς τους ψηφοφόρους.

Προτίμηση σε άτομα που έχουν σταθερές αξίες και ιδανικά και λιγότερο σε άτομα που οι απόψεις τους αλλάζουν σύμφωνα με το "ρεύμα" ή που κατευθύνονται από συμφέροντα

Η σύγχρονη Πολιτεία για να λειτουργήσει σωστά έχει ανάγκη από την πολιτική συμμετοχή του ενεργού πολίτη.

 Οι εκλογές είναι η αναγκαία δράση του πολίτη, για να μπορεί η Πολιτεία να εκπροσωπεί τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις του. Πρέπει όμως η συμμετοχή του πολίτη να αρχίζει και να σταματά την ημέρα των εκλογών;
 Προϋπόθεση της κοινωνίας πολιτών είναι ο ενημερωμένος πολίτης που συμμετέχει στα κοινά προβλήματα.

Διαμαντής Γκίκας – Νυρεμβέργη 23.05.2019

 

 

Επιστροφή