Ναι βρε παιδιά, είμαστε χουβαρντάδες και ανοιχτοχέρηδες...!

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Ναι βρε παιδιά, είμαστε χουβαρντάδες και ανοιχτοχέρηδες...

... και δίνουμε αβέρτα χωρίς να παίρνουμε τίποτε , εκτός από τον ευγενικό χαρακτηρισμό  <<βλάκες του κερατά!!!!>>

Γράφει ο Θόδωρος Μεσηνέζης
Με τη συμφωνία των Πρεσπών δώσαμε στους Σκοπιανούς, όχι εμείς ο Λαός, αλλά οι τότε ταγοί μας, πρωθυπουργός και ο τότε υπουργός των εξωτερικών, χωρίς καν να μας ρωτήσουν με ένα απλό δημοψήφισμα το όνομα και ίσως ένα κομμάτι από τον κεντρικό κορμό της Πατρίδας μας, τη Μακεδονία!

Οι φίλοι μας όμως οι Σκοπιανοί προχώρησαν και πάλι αυτοβούλως να πάρουν και να ιδιοποιηθούν πέραν από το όνομα την ιστορία ακόμη και το γνωστό αρχαίο  σύμβολο ΄τόσον της δυναστείας Αργεαδών στο Βασίλειο της Μακεδονίας όσο και το ιερότατο Έμβλημα του Μεγάλου Αλεξάνδρου , τον Δεκαεξάκτινο Ήλιο της Βεργίνας και να τον κάνουν σημαία του κράτους τους και να γεμίσουν με αυτές κρεμασμένες σαν κουρελόπανα όλες τις πλατείες και τους δρόμους των Σκοπίων !!!

Στις Πρέσπες το είπανε αυτό στους δικούς μας ότι θα το κάνουνε;;;;; Και αν ΝΑΙ, οι δικοί μας το δέχτηκαν;;; Αν οι δικοί μας το έμαθαν και δεν αντέδρασαν ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ!!!!! Αν έχεις τέτοιους Ταγούς, τι να τους κάνεις τους εχθρούς!!! Αν όμως τότε κατά την υπογραφή των Πρεσπών οι Σκοπιανοί δεν είπαν τίποτα για το θέμα αυτό στους δικούς μας τώρα που κάθε πλατεία και κάθε δρόμος των Σκοπίων είναι γεμάτοι με τέτοιες σημαίες γιατί δεν μιλούν ;;;;

Γιατί έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους για την καραμπινάτη αυτή κλοπή τους και τους κάνουμε και τους φρουρούς με δικά μας αεροπλάνα και παλικάρια μη και τους πειράξει κανένας;;;; Πως να μην δυσανασχετούμε με τα χάλια μας και τη δουλικότητα που τους αντιμετωπίζουμε;;;; Αν τους αντιμετωπίζουμε έτσι και αν ακούσουμε ότι στην απαίτηση τους να πάει το κράτος τους μέχρι τη Θεσσαλονίκη η απάντηση των διακεκριμένων δικών μας είναι ΝΑΙ!!!! Μπράβο και σε μας που τους ανεχόμαστε !!!!


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΈΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ Της ΒΕΡΓΙΝΑΣ     

Ποιος είναι ο μυστικός συμβολισμός του Ήλιου της Βεργίνας!!!

 

Ο Ήλιος της Βεργίνας( ή αλλιώς το αστέρι της Βεργίνας,) είναι ένα Πανελλήνιο  σύμβολο και έγινε διάσημος λόγω των Μακεδόνων οι οποίοι τον χρησιμοποίησαν  ως σύμβολο της Δυναστείας Αργεαδών στο Βασίλειο της Μακεδονίας.

Ο τυπικός Ήλιος της Βεργίνας αποτελείται από 16  ακτίνες .

Μπορούμε επίσης να τον δούμε να αποτελείται από 16 ακτίνες, ή και 12, ακόμη και μόνον 8.

Με τις 16 ακτίνες αντιπροσωπεύει  τα εξής:  Οι 4 ακτίνες αντιπροσωπεύουν τα 4 στοιχεία της φύσης  ΓΗ, ΘΑΛΑΣΣΑ, ΦΩΤΙΑ ΑΕΡΑΣ  και οι υπόλοιπες 12 ακτίνες αντιπροσωπεύουν τους 12  Θεούς Του Ολύμπου! 


Ο Ήλιος της Βεργίνας, κατά κυριότητα συμβολίζει κάτι το παρθένο!!! Γι’  αυτό και συνήθως βλέπουμε το αρχαίο αυτό Ελληνικό σύμβολο, στην παρθένα Θεά Αθηνά !Αλλά και σε αρκετές άλλες περιπτώσεις μπορεί να ταυτοποιηστεί και με τον Θεό Απόλλωνα.

Ο Ήλιος  της Βεργίνας αποτέλεσε ένα κοινό σύμβολο της ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΆΔΑΣ και τον βρίσκουμε σε κέρματα, αγγεία, τοιχογραφίες και αγάλματα πολύ πριν το βρούμε στο Μακεδονικό Βασίλειο  και την δυναστεία των Αργεάδων.

Δεκαεξάστεροι και οχτάστεροι Ήλιοι  παρουσιάζονται σε Μακεδονικά και Ελληνιστικά νομίσματα και ασπίδες της περιόδου !

Επίσης και αριθμός απεικονίσεων Αθηναίων οπλιτών να φέρουν ένα πανομοιότυπο δεκαεξάκτινο σύμβολο στην πανοπλία των από τον έκτο πΧ Αιώνα, καθώς και σε νομίσματα από την νησιωτική μέχρι την ηπειρωτική Ελλάδα, όπως Κέρκυρα, εύρημα 5ου πχ αιώνα π.χ., Λοκρίδα 4οπΧ αιώνα.

Μετά την ένωση των Ελλήνων υπό την αρχηγεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο Ήλιος της Βεργίνας  αποτέλεσε  το κύριο σύμβολο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΘΝΟΓΕΝΝΕΣΗΣ !!! Δεν βλέπουμε πουθενά να πλησιάζει ή να έχει σχέση με άλλες εθνότητες!!!

Με ποια αιτιολογία τον Ήλιο της Βεργίνας τον χρησιμοποιούν άλλοι και δη Σλαβικής καταγωγής !!!

ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΒΟΥΒΑΘΕΙ οι δικοί μας αστέρες οι λαλίστατοι στις Πρέσπες ;;;
                                    

Θ.Σ.Μ 11/6/2019

 

 

 

 

Επιστροφή