Ο Απόδημος Ελληνισμός στις... επάλξεις

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Απόδημος Ελληνισμός στις... επάλξεις

Ο Απόδημος Ελληνισμός των πέντε Ηπείρων των έξι και πλέον εκατομμυρίων Αποδήμων Ελλήνων στο ελληνικό κοινοβούλιο!!
Γράφει ο πρώην και νυν μετανάστης στη χώρα του Θεσσαλός Πολίτης Βάιος Φασούλας

Δεν ξεκινάμε καλά με τη νέα και αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ και τον πρωθυπουργό κύριο Μητσοτάκη, όσο αφορά τον Απόδημο Ελληνισμό και τα αναφαίρετο δικαίωμά του εκλέγειν από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη.

Τι επιστολική ψήφος και παραμύθια, ίσως πει κανείς. Και αυτός που θα  τολμήσει να πει κάτι τέτοιο, 100% δεν θα είναι απόδημος έλληνας. Γνώστης των γηγενών «πολιτικών» είναι μόνο ο Απόδημος Ελληνισμός και αποτελεί τρόμο και φόβο η συμμετοχή του στις εθνικές εκλογές. Και ίσως αυτό ο έλληνας πρωθυπουργός να το γνωρίζει.

Λοιπόν ας είναι καλά ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Μητσοτάκης και το μαγικό ραβδάκι που, εν αγνοία του Απόδημου Ελληνισμού, επέλεξε ως υφυπουργό Εξωτερικών το χαρτοφυλάκιο του Απόδημου Ελληνισμού, τον ελληνοαμερικανό εκδότη-διευθυντή του «Εθνικού Κήρυκα» κ. Διαματάρη-ΝΥ.

Θεωρώντας ότι αποπροσανατολίζει και απομακρύνει τον Απόδημο Ελληνισμό από τις πανάρχαιες διεκδικήσεις του να μπορεί να ψηφίζει το κόμμα που πιστεύει ότι μπορεί να πάει την Ελλάδα μπροστά, με όλα αυτά και άλλα που θα πούμε στην πορεία, δεν είμαστε σε θέση να συγχαρούμε την επιλογή του πρωθυπουργού κυρίου Μητσοτάκη στο πρόσωπο του κυρίου κ. Διαματάρης-ΝΥ, εκδότη-διευθυντή του «Εθνικού Κήρυκα» και βεβαίως ούτε τον ίδιο.

Γνωρίζει τον ελληνισμό της Αυστραλίας, της Ευρώπης αλλά και της ίδιας Αμερικής-ΗΠΑ, ο εν λόγω επιλεγμένος υφυπουργός; Έχουμε κάθε λόγο να αμφιβάλλουμε. Ασφαλώς δεν έχουμε τίποτα απολύτως με τον κύριο Διαματάρη, τον γνωρίζουμε εξ αποστάσεως και στα αρχεία του «Εθνικού Κήρυκα» υπάρχουν εκατοντάδες επιστολές μας-κείμενα με αναφορά τον πολιτισμό και τον απόδημο ελληνισμό.

Στο μέγα ατόπημα του κυρίου Μητσοτάκη και στη βιασύνη του να τα προλάβει όλα, κατά τα φαινόμενα δεν ξεκινάμε καλά.

Ε, εσείς οι …πολιτικοί όλου του κομματικού χάσματος, φρέσκοι και μπαγιάτικοι, μη θεωρείται τον Απόδημο Ελληνισμό κωφάλαλο και βλάκα και μην αποφασίζεται εν αγνοία του.

Ο Απόδημος Ελληνισμός δεν θέλει, τορναρισμένη-έτοιμοι επιλογή χωρίς κάλους. Θέλει επιλογή δική του με ρόζους για να μπορεί να την περνάει στα δικά του σκαρπέλα και τόρνους για να μένει το ματέρι πλανισμένο απ’ τα χέρια του και τον ιδρώτα τους…

«Ε.Ε.» Ελλάς–Θεσσαλία 10 του Ιούλη του 2019   www.fasoulas.de    pelasgos@fasoulas.de

 

 

Επιστροφή