Και απολυμένοι και... απλήρωτοι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
 Και απολυμένοι και... απλήρωτοι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ  ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ.

Τριάντα ένας και περισσότεροι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων, που είχαν προσληφθεί τον Απρίλιο του 2019 (τρεις μήνες πριν από τη λήξη του σχολικού έτους) βρίσκονται απλήρωτοι, παρότι  στις 21/6/2019 πήραν στο χέρι το χαρτί της απόλυσης.   

Οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, όπως αυτές των ωρομισθίων, η ομηρία των εργαζομένων, τα ανύπαρκτα δικαιώματα και οι μισθοί πείνας είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που εφάρμοζαν οι εκάστοτε κυβερνήσεις .


Μετά από  διαμαρτυρίες των ωρομισθίων συναδέλφων στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Τρικάλων, πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή  5  Ιούλη , στη διάρκεια της οποίας ο αρμόδιος υπάλληλος, αφού ανέλυσε όλη τη γραφειοκρατική διαδικασία πληρωμής των μισθών των συναδέλφων , ώστε  να δικαιολογηθεί η καθυστέρηση, κατέληξε ότι τα χρήματα θα κατατεθούν στους λογαριασμούς των συναδέλφων … μάλλον τον Αύγουστο, από τις 13 έως τις 18 …

Είναι απαράδεκτο εργαζόμενοι συνάδελφοι με τις πιο άθλιες εργασιακές σχέσεις να μην έχουν πληρωθεί μετά από τέσσερις μήνες, χρήματα που τους είναι απαραίτητα για την επιβίωση αυτών και των οικογενειών τους, αναγκαία να καλύψουν λογαριασμούς και δάνεια, τη στιγμή μάλιστα που και για τη μετακίνησή τους  προς και από το σχολείο έβαζαν χρήματα από την τσέπη τους.

Αποτελεί θράσος από τη μεριά της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων ότι ήταν αδύνατον γίνουν  οι πληρωμές μέσα στον Ιούλη, όταν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στάλθηκαν έγκαιρα, και ότι είναι σύνηθες φαινόμενο η καθυστέρηση της πληρωμής των ωρομισθίων εδώ και πολλά χρόνια!

Με τη θέση αυτή τάχθηκαν και οι εκπρόσωποι των άλλων δυνάμεων του Δ.Σ. της ΕΛΜΕΤ (Πρωτοβουλία και ΔΑΚΕ). Καλούμε κάθε καλοπροαίρετο συνάδελφο να προβληματιστεί με τη στάση αυτών των παρατάξεων, που καμώνονται ότι ενδιαφέρονται για τα προβλήματα των συναδέλφων, αλλά στην πράξη κάνουν ό,τι μπορούν για νη μην κουνιέται φύλλο, να παραμένουν τα βάσανα των εργαζομένων.

Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι!!!

Απαιτούμε να ικανοποιηθεί το αίτημα των συναδέλφων, να παρακαμφθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και να αποδοθούν τα χρωστούμενα άμεσα.

Να λυθεί άμεσα το ζήτημα, αν υπάρχουν και άλλες τέτοιες περιπτώσεις συναδέλφων.
Να μονιμοποιηθούν όλοι οι αναπληρωτές και ελαστικά εργαζόμενοι ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ !

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
 
 

 

 

Επιστροφή