Στην αναβάθμιση του φράγματος Λογγά στην Π.Ε. Τρικάλων προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
 Στην αναβάθμιση του φράγματος Λογγά στην Π.Ε. Τρικάλων προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Σε εργασίες αναβάθμισης του φράγματος Λογγά στην Π.Ε. Τρικάλων προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η Οικονομική Επιτροπή έδωσε την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου προϋπολογισμού 100.000 ευρώ.


Το  Φράγμα βρίσκεται στη θέση «Σαρακατσαναίικα» σε απόσταση 3 χιλιομέτρων περίπου από το Δημοτικό Διαμέρισμα Λογγά του Δήμου Τυμφαίων Νομού Τρικάλων.


Το φράγμα κατασκευάστηκε με σκοπό τη συγκέντρωση νερού για αξιοποίησή του στην άρδευση των εκτεταμένων καλλιεργειών της περιοχής των οικισμών Λογγά, Αχελινάδας, Μαυρελίου, Γερακαρίου, Φωτεινού, Κονισκού, Φλαμπουρεσίου και Καλλιθέας. Προβλέπονται εργασίες συντήρησης και επισκευής του φράγματος.

«Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους μας και τις υπηρεσίες μας, προχωράμε στην αναβάθμιση ενός σημαντικού έργου για την περιοχή της Π.Ε. Τρικάλων.

 Το φράγμα Λογγά αποτελεί ένα σημαντικό έργο για την άρδευση καλλιεργειών της περιοχής. Με σεβασμό και ενδιαφέρον στεκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων της παραγωγής ενισχύοντας την παραγωγική διαδικασία και μειώνοντας το κόστος παραγωγής» τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

 

 

Επιστροφή