Ζωντάνεψε η παράδοση στο Μεσοχώρι στην Πύλη

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Ζωντάνεψε η παράδοση στο Μεσοχώρι στην Πύλη
             
Από τα χορευτικά Συγκροτήματα της Λουμπένια –Πολωνίας και Πολιτιστικού Συλλόγου  Γόμφων –με φολκλορικό χρώμα

Μία μουσικοχορευτική πανδαισία από τα χορευτικά Συγκροτήματα της Πόλης Λουμπένια της Πολωνίας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Γόμφων  είχαν την χαρά να απολαύσουν  οι τυχεροί της βραδιάς ,στην πλειοψηφία Πυλιώτες που βρέθηκαν στο Μεσοχώρι  στην Πύλη.

Η  αυλαία της εκδήλωσης άνοιξε  με χαιρετισμό της Προέδρου της Τ.Κ. Πύλης (νεοεκλεγείσα Δημοτική Σύμβουλος) κ. Μαρίνας Πανάγου, η οποία κάλεσε στο βήμα τον Δήμαρχο Πύλης κ. Κωνσταντίνο Μαράβα για ένα σύντομο χαιρετισμό αναφέροντας τα εξής.

Σας καλωσορίζω στην σημερινή εκδήλωση που γίνεται σε αυτήν την  παραδοσιακή και ιστορική πλατεία της Πύλης, αξίζουν συγχαρητήρια στον Πολιτιστικό Σύλλογο Γόμφων που με δική τους πρωτοβουλία οργάνωσαν αυτήν την εκδήλωση βραδιά  γεμάτη παράδοση που θα δούμε απόψε.

Καλωσορίζω  την Αντιπροσωπεία των Πολωνών και όλα τα μέλη του Χορευτικού Συγκροτήματος  που ήρθαν να μας παρουσιάσουν ένα κομμάτι από την παράδοσή τους.

Είναι μία κίνηση που πρέπει να την προχωρήσουμε για την βοηθάει στην εξωστρέφεια  γιατί η Πολωνία είναι  μία φίλη Χώρα, με επίσης με μεγάλη ιστορία γιατί συνδυάζει τόσο τον Πολιτισμό όσο και τον Τουρισμό.

Φίλες και φίλοι,  αγαπητοί συνδημότες της Πύλης τα τελευταία χρόνια σαν Δήμος στεκόμαστε δίπλα σε τέτοιες δράσεις, έστω και αν τα οικονομικά μας είναι μικρά , έστω και αν περνάμε την γκρίζα εποχή στην Χώρα μας, εμείς βρίσκομαι τον τρόπο και αγκαλιάζουμε κινήσεις πολιτισμού με όλους τους Συλλόγους του Δήμου μας.

Γιατί χρειάζονται και οι δρόμοι και άλλα έργα της καθημερινότητας μας ,αλλά σημαντικό είναι και η ιστορία ο Πολιτισμός η Παράδοση.
 Εδώ που βρισκόμαστε αγαπητοί συνδημότες στο Μεσοχώρι με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής δώσαμε ξανά την χαμένη λάμψη στην πλατεία την  αναμορφώσαμε την κάναμε καινούργια να ζωντανέψει στην μνήμη μας το παρελθόν της.
Παράλληλα και σε συνεργασία με τον Πατέρα Δημήτριο  κάνουμε κινήσεις για την καλλίτερη διαμόρφωση του χώρου γύρω από την Εκκλησία του Αγίου Νικολάου.

Τελειώνοντας ο κ. Μαράβας τόνισε με σωστό προγραμματισμό  βήμα-βήμα θα κάνουμε καλλίτερη την Πύλη, καλλίτερο τον Δήμο Πύλης με βάσει πάντα τον Άνθρωπο και τον Πολιτισμό.Χρόνια Πολλά σε όλους.

Κατόπιν χαιρετισμό έκανε ο Αρχιερατικός Επίτροπος και Εφημέριος της Ενορίας Πύλης Πατέρας Δημήτριος Κατσαρός.
Στην συνέχεια πρώτα τα χορευτικά του Πολιτιστικού Συλλόγου της Λουμπένια Πολωνίας με τια φανταχτερές και εντυπωσιακές τους στολές που φορούσαν τα μέλη των παραπάνω χορευτικών, χόρεψαν παραδοσιακούς ,Τοπικούς χορούς  με άριστο συγχρονισμό αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κόσμου ,μεταφέροντας τον δικό τους πολιτισμό και κουλτούρα της Χώρας τους.
Ακολούθησαν τα χορευτικά Τμήματα του Συλλόγου Γόμφων που χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς του Τόπου μας, μέσα από την δική μας Ελληνική πλούσια χρυσή μας Παράδοσης με εκπληκτική χάρη και λεβεντιά ,εισπράττοντας και αυτά με την σειρά τους το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Καθοδηγητής των χορευτικών του Πολιτιστικού Συλλόγου Γόμφων ήταν ο χοροδιδάσκαλος κ. Δημήτριος Δημουλάς.
Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Μαράβας, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Γεώργιος Τζιορτζιώτης , η Πρόεδρος της Τ.Κ. Πύλης κ. Μαρίνα Πανάγου, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Αθανάσιος Κωστάκης, οι δημοτικού Σύμβουλοι κ. Βαλάντης Τσιούτσιας ,κ. Δημήτριος Μάντζιος, κ. Παναγιώτης Τσόλας, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Λιβαδοχωρίου κ. Γεώργιος Πολυγένης και ο Πρόεδρος του Π.Σ. Γόμφων κ. Γεώργιος Μαγκούτης.

Τέλος ο Δήμαρχος Πύλης κ. Μαράβας δώρισε στην υπεύθυνη της Πολωνικής Αντιπροσωπείας του μουσικοχορευτικού Συγκροτήματος  μία Εικόνα του Αγίου Νικολάου.


 

 

 

Επιστροφή