Με επιτυχία η εκδήλωση της Ομάδας Γυναικών Γαρδικίου «η Μαρουσιάνα» στο Γαρδίκι

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Με επιτυχία η εκδήλωση της Ομάδας Γυναικών Γαρδικίου «η Μαρουσιάνα» στο Γαρδίκι

Η Ομάδα Γυναικών Γαρδικίου «η Μαρουσιάνα» διοργάνωσε το Σάββατο 27 Ιουλίου στην κεντρική πλατεία του Γαρδικίου μεγάλη λαογραφική εκδήλωση με τίτλο «Καλώς ανταμωθήκαμε…».

Το θέμα της εκδήλωσης ήταν το ξεχειμώνιασμα των βλάχων στα πεδινά και η αντάμωσή τους κάθε καλοκαίρι στα ορεινά.

Όλα εκτυλίχτηκαν στο παραδοσιακό σκηνικό που ετοίμασαν οι γυναίκες της ομάδας με πλούσιο λαογραφικό υλικό κι όπου μέσα από ιστορίες των γηραιότερων, τραγούδια και αναπαραστάσεις, ξύπνησαν θύμησες παλιές των Γαρδικιωτών, καθώς οι γυναίκες «ζαλικωμένες» κατέβηκαν στις βρύσες της πλατείας κάτω από τον πλάτανο και πήραν το δρόμο προς την εκκλησία, να ανάψουν ένα κερί στην Παναγιά και να την ευχαριστήσουν για την καλή στράτα που είχαν…

Συνόδευσαν οι μουσικοί: Ντούσιος Κων/νος, Αλέκος Χλύβας, Κων/νος Γοβίνας και ο Σωτήρης Μαλάμος στο τραγούδι.

Ακολούθησε γλέντι με τη συμμετοχή όλου του κόσμου.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Υφυπουργός Γεωργικής Ανάπτυξης κ. Θεόδωρος Σκρέκας, ο Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Γαρδικίου κ. Άρης Αλεξίου η κ. Σοφία Παπακωνσταντίνου επίτιμος Πρόεδρος της Ομάδας Γυναικών Γαρδικίου «η Μαρουσιάνα», ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Ζαραμπούκας και η Περιφερειακή Σύμβουλος Τρικάλων κ. Δήμητρα Νάτσινα και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Πύλης.

Ευχαριστούμε για τη συνδρομή τους στην εκδήλωση τον Πρόεδρο του τοπικού διαμερίσματος Γαρδικίου κ. Άρη Αλεξίου, τον Αντιδήμαρχο Δήμου Πύλης κ. Κων/νο Ούτρα, τον κ. Απόστολο Μπαταγιάννη (Ματαούφα) για το λαογραφικό υλικό, τον Γιάννη τον «Αλβανό» για όλη τη βοήθεια, το κατάστημα του κ. Σδρένια στο Γαρδίκι, την κ. Σταυρούλα Λιακούμη για τη δωρεά φυτών και όλες τις κυρίες για τα εδέσματα.

Επίσης ευχαριστούμε για την παραχώρηση φορεσιών τους συλλόγους Μ.Ε.Σ. Σωτήρα, Φ.Α.Τ.Α., Οξύνειας,  ΛΧΟΤ ο Ασκληπιός, καθώς και τις εταιρίες ΤΥΡΑΣ, Εργοστάσιο Γάλακτος ΤΡΙΚΚΗ, ΛΑ ΦΑΡΜ και το Βαγγέλη Πλεξίδα και την οικογένειά του για τις χορηγίες τους, τον Κώστα Πάνο για την παραχώρηση των ηχητικών, το Νίκο Σαλέπη για την παραχώρηση της κάμερας, το  χοροδιδάσκαλο Θανάση Παπαγεωργίου για την επιμέλεια των χορευτικών τμημάτων, τον Αχιλλέα Λέρα για την καλλιτεχνική επιμέλεια και τους Λιάκο Μπουντούρη, Σωτήρη Τόγελο, Γιώργο Μπαταγιάννη, Ευαγγελία Μπουντούρη (Λιάκαινα), Θεοδώρα Βήτα, Σωτηρία Μπαταγιάννη, Ευαγγελία Αλεξίου, Ευθυμία Καραμήτρου, Μαρία Μπράτσου, Κωνσταντινιά Κουτή και Ελένη Κατσαμπέκη για τη συμμετοχή τους στα δρώμενα.
Ομάδα Γυναικών Γαρδικίου «η Μαρουσιάνα»

 

 

Επιστροφή