«Το σπίτι μου… η παλαίστρα»

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
«Το σπίτι μου… η παλαίστρα»

Ο Α.Π.Σ. ΤΡΙΚΑΛΑ, αποτελεί ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας και τα ενδιαφέροντά του, αλλά και οι δράσεις του εκτείνονται και σε άλλους τομείς, πέραν των καθαρώς αγωνιστικών, με σκοπό πάντα την δημιουργία υπεύθυνων πολιτών.

Η τεχνογνωσία, η επιστήμη, και η πολύπλευρη δράση του Συλλόγου, τον έχουν αναδείξει σε καθοδηγητή εξελίξεων στο άθλημα της Πάλης: το ερευνητικό έργο των προπονητών μας μνημονεύεται σε επιστημονικά άρθρα τρίτων ερευνητών, τα συγγράμματα διαβάζονται από πλήθος μαθητών-φοιτητών, οι προπονητές μας διδάσκουν σε σεμινάρια προπονητών, οι εμφανίσεις των ομάδων μας σε διάφορες διοργανώσεις συνοδεύονται από σεβασμό και χειροκροτήματα, οι δράσεις του Συλλόγου μας εντάσσονται στον εθνικό ετήσιο σχεδιασμό της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης, διάφορες πρωτοβουλίες μας που ξεκίνησαν πριν από πολλά χρόνια έχουν βρει ήδη μιμητές, ενώ σε επίπεδο εθνικού σχεδιασμού για το άθλημα, ο Σύλλογος και οι προπονητές μας συμβάλλουν τα μέγιστα.

Υπό το πρίσμα αυτό, ο Α.Π.Σ. ΤΡΙΚΑΛΑ, εκτός των άλλων αγωνιστικών υποχρεώσεων διοργανώνει φιλικές αγωνιστικές ημερίδες και προγράμματα κοινής ωφέλειας, αλλά και ένα ευρύ φάσμα Καλών Πρακτικών με την ονομασία: ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Ποιο συγκεκριμένα την περασμένη Παρασκευή διεξήχθη από το σύλλογό μας η  καλή πρακτική « Το σπίτι μου… η παλαίστρα».

Οι αθλητές των δυο αγωνιστικών τμημάτων μετά τη βραδινή προπόνηση, παρέμειναν στο χώρο του γυμναστηρίου, έφαγαν το βραδινό τους, έγινε προβολή εκπαιδευτικής ταινίας και κατόπιν κοιμήθηκαν στις παλαίστρες που είχαν διαμορφωθεί κατάλληλα.

Το πρωί πήραν πρωινό, μίλησαν για αθλητικά ζητήματα, έκαναν την πρωινή τους προπόνηση και τέλος αποχώρησαν για τα σπίτια τους.

Πεπεισμένοι πως ο αθλητισμός δεν είναι για τα παιδιά μόνο ένας τρόπος εξάσκησης και ανάπτυξης των σωματικών τους ικανοτήτων αλλά και μία ευκαιρία για να δημιουργήσουν καινούριους φίλους, να κοινωνικοποιηθούν, να ψυχαγωγηθούν και να βελτιώσουν την αυτοπεποίθησή τους ….. συνεχίζουμε !!!...
…..και δικαιωματικά, αισθανόμαστε υπερήφανοι για τη μαζικότητα της συμμετοχής, ασκούμενων και οικογενειών τους, στα ανωτέρω, αφού, εκτός της μαζικότητας, έρχονται να προστεθούν τα ποικίλα επιτεύγματα, που προσδίδουν μια μεγάλη αίσθηση ικανοποίησης.

Για τον ΑΠΣ Τρίκαλα
Νίκος Τσιακάρας  

 

 

Επιστροφή