Ημέρα σχολικού αθλητισμού στο 4ο γυμνάσιο Τρικάλων "ΓιώργοςΣεφέρης"

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Ημέρα σχολικού αθλητισμού στο 4ο γυμνάσιο Τρικάλων

Στα πλαίσια της Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκαν πολλές δραστηριότητες-δράσεις. Όλοι οι μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν με ευχαρίστηση και προθυμία.  

Αρχικά όλοι μαζί, μαθητές και καθηγητές, διασχίζοντας το Βαρούσι, πήραμε το δρόμο για το Φρούριο.

Ο φιλόλογος του σχολείου μας κ. Κώστας Μιχαλάκης μας ξενάγησε στην παλιά πόλη των Τρικάλων και μας μίλησε για σημαντικές εκκλησίες του Βαρουσίου, για το Βυζαντινό κάστρο και για το ρολόι του φρουρίου. Μετά από μια μικρή στάση για ξεκούραση, γυρίσαμε πίσω στο σχολείο.

Μόλις φτάσαμε μας περίμενε ο καλεσμένος μας, ο κ. Παλαύρας Αποστόλης, εκπρόσωπος του Α.Γ.Σ. Τρικάλων, προπονητής TAE KWON DO. Ο κ. Παλαύρας πλαισιωνόταν από μια ομάδα αθλητών, οι οποίοι μας παρέδωσαν μαθήματα TAE KWON DO.  Η ομάδα απαρτιζόταν από το Θέμη και τη Ρία Παλαύρα, οι οποίοι ασχολούνται από μικρή ηλικία με το άθλημα, από τους φοιτητές των ΤΕΦΑΑ Παλάγγα Κωνσταντίνα και Μαλλιαρό Κωνσταντίνο και από τις μικρές αθλήτριες Κατσαρού Χαρά, Μάστορα Χρύσα, Μουτογιώργου Χαρά και Μπαντέκα Δήμητρα.

Οι τέσσερις τελευταίες μαθήτριες του κ. Παλαύρα είναι και μαθήτριες του σχολείου μας.

Ο κ. Παλαύρας μας μίλησε για την ιστορία του αθλήματος και τα οφέλη που μπορεί να έχει όποιος ασχολείται με το συγκεκριμένο άθλημα και γενικότερα με τον αθλητισμό. Έπειτα, έγινε παρουσίαση αγωνιστικού μέρους. Η ομάδα του κ. Παλαύρα μας έδειξε πως γίνεται μια προπόνηση. Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν και έδειξαν τη χαρά τους χειροκροτώντας για πολλή ώρα τον κ. Παλαύρα και τους μαθητές του.

Στη συνέχεια οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και ο καθένας εντάχθηκε στην ομάδα της αρεσκείας του (μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλλεϋ) και  ανάλογα με τη δραστηριότητα την οποία επιθυμούσε περισσότερο να υλοποιήσει. Υπήρξαν και μαθητές που πήραν μέρος σε περισσότερες από μία δράσεις. Διεξήχθησαν τρεις αγώνες ποδοσφαίρου, δύο αγώνες καλαθοσφαίρισης και δύο αγώνες πετοσφαίρισης.

Η συμμετοχή των μαθητών ήταν εντυπωσιακή. Ας μην ξεχνάμε ότι η  άθληση είναι πρωτίστως μια ευχάριστη δραστηριότητα και μια πολύτιμη εμπειρία για τους μαθητές, δίνει την δυνατότητα να συμμετέχουν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις/δραστηριότητες και την ευκαιρία να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση, συνηθίζοντας σ’ έναν τρόπο ζωής και άσκησης που ιδανικά θα συνεχίσουν και στην ενήλικη ζωή τους. Υπεύθυνοι για τους αγώνες ήταν οι γυμναστές του σχολείου μας κ. Γραμμένος Γιάννης και κ. Μαντζάνας Αχιλλέας.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Παλαύρα Αποστόλη για την ανταπόκριση στο κάλεσμά μας και την προθυμία του να συζητήσει με τους μαθητές, δίνοντας λύση σε όλες τις απορίες τους.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 4ου Γυμνασίου Τρικάλων «Γιώργος Σεφέρης»
 

 

Επιστροφή