Yγειονομικά "ακάλυπτη" μια περιοχή με 150.000 κατοίκους και χιλιάδες παιδιά στο Νομό μας

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
 Yγειονομικά

Επιτροπή  Αγώνα Εργαζομένων
Του  Γ.Ν.  &  Κ.Υ.   Ν. Τρικάλων
(Στηρίζεται από το ΠΑΜΕ Υγείας)

Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της Παιδιατρικής  Κλινική  του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων προκαλεί η έλλειψη Παιδιάτρων με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργήσει.

Μετά τις πομπώδεις διακηρύξεις της κυβέρνησης περί δίκαιης ανάπτυξης στην μεταμνημονιακή εποχή, τα γεγονότα πολύ γρήγορα ήρθαν να διαψεύσουν τις φρούδες ελπίδες που προσπάθησε να δημιουργήσει.


Δεν μπορούν να κρύψουν ότι τα χειρότερα για τα λαϊκά στρώματα έρχονται και είναι μπροστά μας. Το μέλλον που επιφυλάσσει η κυβέρνηση όπως και κάθε άλλη κυβέρνηση που ακολουθεί την ίδια πολιτική "ανάπτυξης" για το λαό, είναι η διαιώνιση της αντιλαϊκής πολιτικής των μνημονίων.  

Η αλήθεια είναι ότι η απαράδεκτη κατάσταση στις δημόσιες μονάδες Υγείας οφείλεται στην εφαρμογή από όλες τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με την οποία η υγεία είναι ατομική ευθύνη, η υγειονομική περίθαλψη είναι εμπόρευμα που πρέπει να υπόκειται στους νόμους της αγοράς και οι παροχές Υγείας πρέπει να μειωθούν, γιατί αυξάνουν το λεγόμενο μη μισθολογικό κόστος και εμποδίζουν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Ένα πρώτο δείγμα της ανάπτυξης που εννοούν και το τι θα επιφέρει για τους εργαζόμενους είναι  το  κλείσιμο  κλινικών ή  συγχωνεύσεις με άλλα Νοσοκομεία της Περιφέρειας.

Ως αποτέλεσμα της χρόνιας πολιτικής υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης  είναι η απόφαση της Διοίκησης του Γ.Ν.Τρικάλων για το κλείσιμο της Παιδιατρικής  κλινικής, με εν αλάξ λειτουργία με την Παιδιατρική του Γ.Ν.Καρδίτσας κάθε 15 ημέρες. Η απόφαση ορίζει ότι το  Παιδιατρικό  Ιατρείο θα λειτουργεί από τις 8.00π.μ. ως τις 3.00μ.μ.,( Δευτέρα ως Παρασκευή).

Η απόφαση της Διοίκησης με το  ¨κατ ΕΠΕΙΓΟΝ¨ αφήνει υγειονομικά "ακάλυπτη" μια περιοχή με 150.000  κατοίκους και χιλιάδες παιδιά στο Νομό μας καθώς και επισκέπτες χωρίς  επείγουσα παιδιατρική κάλυψη!
Αποτέλεσμα τα παιδιατρικά περιστατικά θα διακομίζονται στο Γ.Ν.Καρδίτσας και για επείγουσα βοήθεια που θα έρχονται στο ΤΕΠ θα δύνεται από Παθολόγο; χειρουργό;  Ορθοπεδικό;  Αναισθησιολόγο;  ΔΕΝ διευκρινίζεται!!
 Να επισημάνουμε ότι αυτή την στιγμή δεν καλύπτουν παιδίατρο κανένα από τα 3 Κ.Υ. και το Κ.Υ της Πόλης!! Άρα στο νομό μας και μάλιστα στην πόλη μας …μιας έξυπνης πόλης, η παιδιατρική  περίθαλψη είναι καθαρά προσωπική ευθύνη του γονέα και ανάλογα με την τσέπη του κάθε εργαζόμενου-άνεργου γονέα!

Δεν ανεχόμαστε ενώ υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι υγειονομικοί, που πολλοί αναγκάζονται να μεταναστεύσουν,  να μην έχουν ως τώρα προσληφθεί 4 μόνιμοι Παιδίατροι, που είναι η βάση για την 24ωρη λειτουργία., να έχει μείνει η Παιδιατρική μόνο με 2 Παιδιάτρους μόνιμους, 1 Επικουρικό και 1 Παιδίατρο αποσπασμένη από το Κ.Υ.Καλαμπάκας, καλύπτοντας τις εκεί ανάγκες μόνο 2 ημέρες την εβδομάδα!!

Σοβαρές ελλείψεις υπάρχουν και στις υπόλοιπες βασικές ειδικότητες γιατρών. Για παράδειγμα δεν υπάρχει κανένας  Δερματολόγος, Αλλεργιολόγος, Ω.Ρ.Λ. με αποτέλεσμα να παραμένει κλειστή η ΩΡΛ κλινική 2 χρόνια και το Δερματολογικό Ιατρείο 1 μιση χρόνο!

Ελλείψεις υπάρχουν και στο νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ αρκετοί από τους γιατρούς και υπόλοιπους εργαζόμενους είναι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου-ατομικές, σε Εργολάβους (είτε επικουρικοί είτε μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ) και κινδυνεύουν με απόλυση μετά την λήξη της σύμβασής τους.

 Στα πλαίσια της κλιμάκωσης σειράς αγωνιστικών κινητοποιήσεων που έγιναν όλο το προηγούμενο διάστημα στο Νομό μας  για τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στον τομέα της δημόσιας υγείας, η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων, καλούν όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, συλλόγους στην Υγεία, συνταξιουχικές Οργανώσεις και γενικότερα όλους τους φορείς του κινήματος του Νομού μας, σε κοινή μέρα δράσης για όλο το Νομό, αφού κοινά είναι και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τόσο οι εργαζόμενοι στην υγεία αλλά και ο λαός της Περιοχής  μας.

Όλοι μαζί πρέπει να απαιτήσουμε το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα στην δημόσια και δωρεάν υγεία.

Διεκδικούμε:
Άμεσα να προσληφθούν μόνιμοι 4 Παιδίατροι  και να λειτουργήσει η Παιδιατρική κλινική!  
Να προσληφθούν παιδίατροι και στα 4  Κ.Υγείας, που θα καλύψουν τις ανάγκες της κάθε περιοχής.
Ζητάμε να προχωρήσουν  ΑΜΕΣΑ όλες οι αναγκαίες ενέργειες, ώστε:
Να τροποποιηθεί ο Οργανισμός του Γ. Νοσοκομείου Τρικάλων για να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των κατοίκων της περιοχής μας.

Με προσλήψεις Γιατρών όπως: Ουρολόγων-Αλλεργιολόγων-Δερματολόγων – Ω.Ρ.Λ.- Παθολόγων–Χειρουργών-Ψυχιάτρων- Ακτινολόγων-Μικροβιολόγων, ώστε να λειτουργήσουν οι κλινικές Ω.Ρ.Λ.-Ψυχιατρική – Ογκολογική – Ουρολογική, όλο το 24ωρο!

Να ενισχυθεί με μόνιμο νοσηλευτικό και βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό το Νοσοκομείο Τρικάλων, ξεκινώντας με την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων.

Να μονιμοποιηθούν ΟΛΟΙ οι Επικουρικοί Γιατροί.

Μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των εργαζομένων Νοσηλευτών-Παραϊατρικό και εργαζομένων στην καθαριότητα-Τραπεζαρία και άλλων καθηκόντων εργατών που είναι με ομηρεία ατομικών συμβάσεων - 8μηνων- 1έτους κ.άλ
Αύξηση της χρηματοδότησης για την υγεία, όχι στην υποβάθμιση του ΕΣΥ, όχι στα σχέδια ιδιωτικοποιήσεων.
Δημόσια, καθολική και δωρεάν υγεία για όλους. 

 

Επιστροφή