Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Η οικογένεια ως φορέας πρόληψης

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Η οικογένεια ως φορέας πρόληψης

Γονείς και Διαδίκτυο», διοργανώθηκε από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Πύλης σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ – ΕΞΟΔΟΣ.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα το απόγευμα της Πέμπτης 28 Νοεμβρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πύλης  με κεντρικές ομιλήτριες την κα. Πεντεδέκα Μερόπη, Ψυχολόγο- Υπεύθυνη Δράσεων Πρόληψης στο Τμήμα Έρευνας και Τεκμηρίωσης ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ και την κα. Νταφούλη Ευαγγελία, Κοινωνιολόγο στο Τμήμα Έρευνας και Τεκμηρίωσης ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ.

Στην παρουσίαση που ακολούθησε συζητήθηκαν η φύση της εξάρτησης καθώς και οι τρόποι αναγνώρισης και αντιμετώπισης της. Πιο συγκεκριμένα το κοινό είχε την ευκαιρία να λάβει έγκαιρη και επιστημονική ενημέρωση για τα συμπτώματα της εξάρτησης από το διαδίκτυο αλλά και να συζητηθεί ποιος είναι ο ρόλος των γονέων για την πρόληψη της εξάρτησης από το διαδίκτυο.

Υπήρξε έντονο ενδιαφέρον εκ μέρους των γονέων και ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση καθώς συζητήθηκαν από τους ειδικούς αρκετά ερωτήματα τους.

Παρευρέθησαν επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νάκος Χρήστος, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού– Παιδείας –  Αθλητισμού – Τουρισμού κ. Αγγέλης Σωτήρης, η κα Πανάγου Μαρίνα δημοτική σύμβουλος-πρόεδρος ΟΚΠΑΔ Πύλης , η κα Καλλιώρα Χαρά- δημοτική σύμβουλος- αντιπρόεδρος ΟΚΠΑΔ, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Κουτής Ευάγγελος και κ. Μητρονάτσιος Περικλής και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Πύλης κ. Κανέλας Βασίλης.

Ευχαριστούμε όλους τους παρευρισκομένους καθώς και τον Δήμο Πύλης και τον ΟΚΠΑΔ για την υποστήριξη στην υλοποίηση της δράσης.

Το Κέντρο Κοινότητας χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020. 

 

Επιστροφή