Δεκέμβριος σημαίνει… χειμώνας και ο καιρός αποφάσισε να εναρμονιστεί με την εποχή...

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Δεκέμβριος σημαίνει… χειμώνας και ο καιρός αποφάσισε να εναρμονιστεί με την εποχή...

Καιρός: Ο χειμώνας έρχεται από… αύριο αλλά θα “μείνει” για λίγο
 
Από αύριο, ο καιρός θα δείξει το… «παγωμένο» του πρόσωπο, αφού, στη Βόρεια Ελλάδα θα πέσουν τα πρώτα χιόνια για φέτος. Οι ψυχρές αέριες μάζες από τα Βαλκάνια θα φέρουν χιόνια στα ορεινά και σε αρκετά ημιορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης.

Ήδη, πάντως, ο καιρός έχει δείξει τις… προθέσεις του, αφού τις τελευταίες ώρες η θερμοκρασία έχει σημειώσει σημαντική πτώση!

Κατεβαίνουν ψυχρά “κύματα” από τα Βαλκάνια – Xιόνια και… “βελονιές” από το κρύο

Είναι χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η θερμοκρασία έπεσε σχεδόν 10 βαθμούς την Κυριακή, σε σχέση με το Σάββατο, στη βόρεια και την ανατολική Ελλάδα, ενώ στα δυτικά και τα νότια τμήματα δεν μεταβλήθηκε σημαντικά.

Η μεγαλύτερη πτώση της θερμοκρασίας καταγράφηκε στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, καθώς και τη Θράκη, όπου ο υδράργυρος υποχώρησε έως και εννέα βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά κατά επτά έως οκτώ.


Στη Θεσσαλονίκη, τη Φλώρινα, την Ξάνθη, την Κομοτηνή, τον Βόλο και τη Χαλκίδα, η θερμοκρασία σήμερα υποχώρησε κατά επτά βαθμούς, ενώ στο λεκανοπέδιο της Αττικής κατά πέντε, σε σχέση με το Σάββατο.


 
Σήμερα, Δευτέρα (02.12.2019) αναμένονται νεφώσεις, κατά περιόδους με ασθενείς τοπικές βροχές, μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα κεντρικά και νότια και άνεμοι έως έξι μποφόρ στα πελάγη.

Νεφώσεις, που κατά περιόδους θα είναι πυκνές, αναμένονται στο Αιγαίο και στα ανατολικά ηπειρωτικά, ενώ νεφώσεις θα αναπτυχθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο από το μεσημέρι. Ασθενείς τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην ανατολική Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια, την Κρήτη και από το μεσημέρι στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο.


 
 

 

 

Επιστροφή