Ο μερκαντιλισμός ενάντια στην ελληνική ιστορία: Έλληνες αντισταθείτε!

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Ο μερκαντιλισμός ενάντια στην ελληνική ιστορία: Έλληνες αντισταθείτε!
Καθοδόν προς την «Ανάπτυξη» της Ελλάδας (14ον)

Η ελληνική επανάσταση στα δίχτυα της δεξιάς νομενκλατούρας


«Άντε, άχρηστε, βλαμμένε, δέξου με! Αυτή είμαι!*»


Α φ ι έ ρ ω μ α :  Ι σ τ ο ρ ί α  -  Π ο λ ι τ ι σ μ ό ς  - Ελληνισμός

Γράφει ο επαναπατριζόμενος Θεσσαλός Πολίτης-Συγγραφέας Βάιος Φασούλας

-Πριν περάσουμε στο κύριο θέμα μας που ο πρωθυπουργός κύριος Μητσοτάκης ανακάτεψε…,οι διαστάσεις που εξελίσσονται και στο δεύτερο δεκαήμερο του Φλεβάρη για τη χώρα μας, είναι δυσοίωνες και μη αναστρέψιμες.

 Το μεταναστευτικό προγραμματισμένο πρόβλημα, συν οι τουρκικές πιέσεις, συν τα … ενθαρρυντικά (ευρωπαραμύθια)των συμμάχων «φίλων» μας ότι είναι μαζί μας, το μεταναστευτικό με τις μη αναστρέψιμες διαστάσεις που παίρνει, σύντομα θα αποτελεί ταφόπλακα για τη Χώρα μας ή αν θέλετε με μαθηματική ακρίβεια οδηγούμαστε σε μια «σύγχρονη» επαρχία Ασιατών εποίκων και η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπορεί να ανταποκριθεί και να δημιουργήσει αναχώματα προστασίας για τη Χώρα. Μια κυβέρνηση αχταρμάς που δουλεύει για των ξένων συμφέροντα εκ των πραγμάτων δε μπορεί να προσφέρει στον τόπο μας. Από κει και μετά τον λόγο οφείλουν να τον έχουν οι πολίτες, ιδιαίτερα οι ψηφοφόροι της ΝΔ και του Σύριζα-Κιναλ-ΠαΣΟΚ-.   

Την αλλοίωση ή το κούρεμα ή μέσω της δεξιάς (ΝΔ)νομενκλατούρας «σύγχρονη αναβάθμιση» της ελληνικής επανάστασης του 1821, ο έλληνας πρωθυπουργός της Χώρας, κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης, προγραμμάτισε λες και είναι τσιφλίκι του πατέρα του.

Το κερασάκι στην τούρτα της βαρβαρότητας αποτελεί το τηλεοπτικό σποτ της ΕΡΤ…, («δημόσια» τηλεόραση της ΝΔ…,) μια μπλε κορδέλα, ένα σποτ ξένο, ψυχρό και εχθρικό πλαισιώνει προσβλητικά και την επανάσταση και τη Χώρα και βγάζει τα μάτια των τηλεθεατών… ακόμα και των αδιάφορων και ανιστόρητων πολιτών.

Όπως παρακολουθούμε τα δρώμενα…,και τα παρακολουθούμε με τρίχα σηκωμένη, με σύγκρυο στη ραχοκοκαλιά και το ακατασίγαστο τρίξιμο των κοκάλων των ηρώων του 21 να μας τρυπούνε κορμί και ψυχή…, η απόφαση… Α Τ Ο Π Η Μ Α του κυρίου Μητσοτάκη να παραδώσει τη Μεγάλη Εθνική γιορτή…, διακόσια (200) χρόνια λευτεριά…, σε αδηφάγες και άσχετες ελίτ, δεν φάνηκε να ενόχλησε τους … σύγχρονους έλληνες ραγιάδες, συστημικούς ως επί το πλείστον.

Βέβαια υπάρχει χρόνος μπροστά μας, ε ααα! Ζήσε Μάη να φας τριφύλλι? θα το χωνέψουμε… Παρεμπιπτόντως θυμηθήκαμε πως κάτι παρόμοιο ζήσαμε και με τη «Βόρεια Μακεδονία» όπου ο πρώην …αριστερός πρωθυπουργός κύριος Τσίπρας, ξεπέρασε εαυτό και κάθε, παγκόσμιο εμπορικό μενού και έμπορα.

Αλλά τι τα θες; Η κομματική Ελλάδα πραγματικά έχει αναβαθμιστεί και μεταμορφωθεί σε προπαρασκευαστικό στάδιο μετάβασης από έθνος-κράτος σε ευρωκαντόνι ή σε αποικιοκρατική επαρχία των Βαλκανίων, κάτι που ενισχύει την άποψη του κυρίου Μητσοτάκη… ότι η Ελλάδα ήταν μία «μικρή οθωμανική επαρχία», καιρός να την ξανακάνουμε .

Επί πλέον, για να μην ξεχνούμε, εκείνο που ακόμα δεν γνωρίζουν οι έλληνες «πολίτες» είναι ότι στα πλαίσια της φασιστορατσιστικής…,(έτσι τη μάθαμε εμείς επί σειρά δεκαετιών που τη ζήσαμε, τέτοια είναι…,)«Ευρωπαϊκής Ένωσης» - ευρωμαντρί ...,(κι έτσι το λέμε εμείς…,) άντρο του καπιταλισμού, των πολέμων, της διάλυσης κρατών-λαών-πολιτισμών, απαγορεύονται τα έθνη-κράτη και κατ’ επέκταση πολιτισμοί, ιστορία κ.ά. Και αυτό επίσης ενισχύει τον κύριο Μητσοτάκη να λειτουργεί αυταρχικά εκτός τόπου και χρόνου χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν.

Δείτε την περίπτωση της συμφωνίας των Πρεσπών όπου, μεταξύ άλλων, την εκλογική του επιτυχία ο κύριος Μητσοτάκης σε μεγάλο βαθμό την οφείλει στο Σύριζα. Έτσι οι διαχρονικές εναλλαγές στην κομματική Ελλάδα καλά κρατούν. Εκεί κάνουν πολύ δουλειά για τη συντήρηση και επικράτηση του δικομματισμού και επιβεβαίωση αποτελούν οι μεταξύ τους, τάχα μου, «αντιπαραθέσεις» που ο κόσμος πλέον δεν πιστεύει.

Η Ελλάδα, δυστυχώς, έχει χάσει παντελώς και την αξιοπρέπειά της. Και την έχασε μέσα από διαχρονικά προσκυνήματα και θεατρικές παραστάσεις, όμοιες με τις μαϊμούδες τσίρκου. Και στην περίπτωση που συζητάμε με τον ελληνικά ανιστόρητο κύριο Μητσοτάκη πρωθυπουργό, αν της είχε απομείνει μια σταλιά την έχασε τελείως:

«Στα παράπλευρα σταυροδρόμια της Νέας Τάξης Πραγμάτων με τους λαούς του …σύγχρονου κόσμου να δεινοπαθούν, στην Ελλάδα η απαστράπτουσα κυρίαρχη κομματική αντιπαράθεση, αποπροσανατολίζει τον αδιάκοπα ξεπλυμένο πληθυσμό. Ο  σ ε β α σ μ ό ς  στην  Ι σ τ ο ρ ί α   όσο και στους Πρωταγωνιστές, Αγωνιστές, Πατριώτες, Απελευθερωτές της Πατρίδας και του λαού της, προς τους Κολοκοτρωναίους, Καραϊσκάκηδες, Μιαούληδες και Μύριους Αγωνιστές, επιβάλλεται. Το άσπιλο του 21 μένει άβατο και οποιεσδήποτε …τρανταχτές φιγούρες δεν έχουν καμία σχέση ούτε με αγωνιστές ούτε με ιστορία…» Τάδε έφη: 03 του Αυγούστου του 2019. «Ελίτ, Επανάσταση και τζάκια δεν συμβαδίζουν. Αδηφάγες ελίτ, επικεφαλής της επιτροπής για τον εορτασμό των 200 ετών από την επανάσταση του 1821».

Η συνέπεια και τα αποτελέσματα από την προγραμματισμένη απώλεια των πολιτιστικών μας αξιών που κληρονομήσαμε, είναι αυτή που ζούμε στις μέρες μας με τα πονηρά και ξενοκίνητα πειράματα, τα λέμε εμείς, πάνω στην ιστορία του έθνους μας. Αποτέλεσμα: πολιτιστικός αφοπλισμός-καθοδόν προς το χάος, περιθωριοποίηση των νοικοκυριών από τον κοινωνικοοικονομικό ιστό της Χώρας και η αρπαγή της νοημοσύνης των πολιτών, που κατά παράδοξο και οξύμωρο τρόπο, για την όλη αποδόμηση της Χώρας και των ανθρώπων της, χρειάστηκαν τρεις (3) παράγοντες-συντελεστές: Τα ΜΜΑποβλάκωσης, οι άδειοι ψηφοφόροι στο σύνολό τους και οι μισού αιώνα κομματικές συμμορίες-εταιρείες.

Ο Πολιτισμός, με ό, τι συνεπάγεται, αποτελεί τη βασική και μοναδική πνευματική δύναμη, ικανή να ανατρέψει την ανθρώπινη πορεία προς το χάος θέτοντας τους δικούς του κανόνες και αξίες εναρμονισμένες και με το φυσικό περιβάλλον και τα κάλλη του, το οποίο καλεί την ανθρωπότητα σε εγρήγορση...

 

Πολιτισμός και τέχνες ενάντια στα τζάκια και στον μερκαντιλισμό.

Γενικότερα: «*Πέρα από την περίλαμπρη απουσία όλων των ελληνικών ξενοκίνητων βάρβαρων κυβερνήσεων, ανάμεσα στ’ άλλα αρνητικά και καθοριστικά για την τύχη της Χώρας μας, καθόρισε και την τύχη του πολιτισμού! Απόδειξη για το πού φτάσαμε σήμερα, σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στον εσκεμμένα εγκαταλειμμένο λαό μας, τον οδηγημένο με μαθηματική ακρίβεια σε άγονα και ξερά χωράφια με αποτέλεσμα να μείνει απολίτιστος και αγράμματος - ανέξοδο θύμα των κυβερνήσεων και πιστός εραστής- ψηφοφόρος τους. Ευθύνη έχουν και όλοι εκείνοι που ασχολούνται με το Λόγο και την  Τέχνη, ιδιαίτερα  εκείνοι οι συγγραφείς επώνυμοι και ανώνυμοι όλων των μεγεθών και επιπέδων, που αναπαυμένοι στις δικές τους δάφνες, αδιαφόρησαν για το σύνολο της βραχυκυκλωμένης κοινωνίας εγκαταλείποντας την στην  τύχη της, για να ακούμε σήμερα τον υπόκωφο αντίλαλό της να μας λέει: «Άντε, άχρηστε, βλαμμένε, δέξου με! Αυτή είμαι!»

Ένα όμορφο καλλιεργημένο κείμενο γιομάτο από φως, όπως ένα ποίημα, ένα λογοτεχνικό κείμενο, ένα θεατρικό έργο, ένα  μελωδικό  μουσικό ρεπερτόριο, ένας πίνακας που με τα χρώματά του μιλά, αυτά είναι ελάχιστα έργα τέχνης από το ανεξάντλητο πνευματικό «οπλοστάσιο» του ελληνισμού, τα οποία έμειναν αναξιοποίητα και όχι μόνο. Η κοινωνία μας γέμισε από τηλεοπτικά «σήριαλ», από πορνοβιβλία, από εγκληματικές «ιστορίες», από παραμυθιασμένες περιπέτειες, ο Πολίτης βομβαρδίζεται κυριολεκτικά από έναν αδυσώπητο πόλεμο υλικών σκιών που τον οδηγούν στα περιθώρια της κοινωνικής αποβλάκωσης και περιθωριοποίησης. Έτσι, αντί να δούμε την παρέμβαση των ανθρώπων του Λόγου και της Τέχνης για την φύλαξη των αξιών του πνεύματος, είδαμε να επιβεβαιώνεται το  προμαγείρεμα των ξένων εισβολέων στον εν λόγω χώρο… «Άντε, άχρηστε, βλαμμένε, δέξου με! Αυτή είμαι!», η μοίρα σου!

Λοιπόν, οι τέχνες, πού είναι οι τέχνες και τα γράμματα; Πoύ είναι οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, οι ακαδημαϊκοί και οι πανεπιστημιακοί, οι πρυτάνεις και δε συμμαζεύεται; Που είναι το παπαδαριό να μιμηθεί τους μπαρουτοκαπνισμένους πατριώτες παπάδες και να αντισταθεί στη λαίλαπα που θα τα αφανίσει όλα; Που είναι οι αξιωματικοί μας που μιλούνε για την πατρίδα και ορκίζονται σε αυτή να την υπηρετούν και να την υπερασπιστούν μέχρι την… τελευταία ρανίδα του αίματος; Που είναι οι λόγιοι, οι συγγραφείς εντός και εκτός της κομματικής μητρόπολης; Ποια η θέση τους στο ατόπημα του κυρίου Μητσοτάκη να θέσει αδηφάγες ελίτ, επικεφαλής της επιτροπής για τον εορτασμό  των 200 ετών από την επανάσταση του 1821;»


Αυτό το μωσαϊκό των τεχνών και των γραμμάτων, των επιστημόνων και διανοουμένων γιατί σιωπά; Εδώ συμβαίνουν σημεία και τέρατα και από τις κομματικές εταιρείες…,ξενοκίνητοι μηχανισμοί εξουδετέρωσης και ταπείνωσης της Χώρας μας…, που το μόνο που παράγουν είναι το σκούρο και το μαύρο και το μένος της κατάκτησης του τίτλου του  έ μ π ο ρ α – δ ο ύ λ ο υ  ,  κανείς σώφρων πολίτης δεν περιμένει τίποτα.

«Ο Ελληνικός Πολιτισμός – γλώσσα, αξίες, ήθη και έθιμα, ανέκαθεν και μέσω της Διασποράς επιτέλεσε το έργο και τους σκοπούς του. Υμνήθηκε, δοξάστηκε, πρυτάνευε και διδάχτηκε στα πανεπιστήμια όλου του κόσμου. Η ιστορία μας είναι γραμμένη σε χιλιάδες βιβλία και η κάθε σελίδα αποτελεί μια ιστορία. Οι μόνοι που πάντα και ποτέ δεν έδιναν δεκάρα ήταν οι ντόπιοι Έλληνες, που δυστυχώς, φτάνουν και στις μέρες μας σαν αγοραίοι σιωνιστές και πραματευτάδες.

Πριν κλείσουμε αυτό το αφιέρωμα δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στα τζάκια. Αχ!! Τα τζάκια! Και τα χαμόγελά τους που φτάνουν ως τ’ αφτιά. Το μακρύ και σταθερό τους χαμόγελο μπορεί και να τους ξετσαουλιάσει.  Άσχετοι οι τζακάνθρωποι όσο και επικίνδυνοι. Τόσα χρόνια σπουδάζουν γδάρσιμο και αυταρχικότητα, ψέμα, υπεροψία και ειρωνεία. Άσχετοι για την ελληνική πραγματικότητα. Παρόλο που ο κύκλος της κομματικής Ελλάδας, της ρεμούλας και της διαφθοράς έχει φτάσει στο τέλος και τα αθεράπευτα σαπίσματα των κομμάτων βγήκαν στην επιφάνεια, αυτοί, τζακάνθρωποι «πολιτικοί» της οκάς με τις βερμπαλιστικές γλώσσες τους που θα μπορούσαν να κολλούνε γραμματόσημα στα ταχυδρομεία, χάρη στα ανδράποδα-μαζόχες ψηφοφόρους τους - όχλοι που μοιάζουν με μεταλλαγμένους και μπορούν να γεμίζουν μεσαιωνικές αρένες, εξακολουθούν και βρίσκονται στο σβέρκο μας. Οι έλληνες, όσοι ακόμα δεν τους πάτησε το άρμα της Νέας Τάξης Πραγμάτων και πίνουν νερό στο όνομα της πατρίδας τους…, (Και ας τους λένε φασίστες επειδή αντιστάθηκαν στην «αριστερή» Τσιπραίϊκη συμφωνία των Πρεσπών…, - ιστορικό ανθελληνικό γεγονός, το οποίο, η σημερινή κυβέρνηση οφείλει να στήσει μια μαρμάρινη στήλη με χαρακωμένα με μαύρα γράμματα τα πρόσωπα και τα ονόματα: Τσίπρα, Καμένου, Κοτζιά, 17 του Ιούνη του έτους 1918 και Μέγας Αλέξανδρος, το 356 π,Χ. μιλούσε σλαβικά τα οποία του τα δίδαξε ο επίσης σλαβόφωνος Αριστοτέλης και όχι ελληνικά…) Νερό πίνουν και στο όνομα της Αρχαίας Ελλάδας και όλων των αρχαίων προγόνων μας, στη μνήμη του Μέγιστου Αλέξανδρου, στους αγωνιστές του 21 και της Εθνικής Αντίστασης, αυτοί οι έλληνες οφείλουν να ακολουθήσουν τον ρου των πραγμάτων που επιβάλλει  μ ό ν ο  ένα πράγμα: Τον  ε π α ν α π ρ ο σ δ ι ο ρ ι σ μ ό   του  έ λ λ η ν α  και της  Χώρας του. Από κει και μετά τα έπεα πτερόεντα των «πολιτικών» μιασμάτων με τη βορά τους, θα φροντίζουν τα ζώα τους με το παραπάνω.

Εν κατακλείδι τιμώντας τη μνήμη των γενναίων αρχαίων και νεότερων πατριωτών, καπεταναίων, οπλαρχηγών και ηρώων που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την πατρίδα.

                                               
Τιμής ένεκεν στους αγωνιστές του 21 

Ευχή του έλληνα να ζουν οι μνήμες στις επόμενες χιλιετίες! Να ζει η Ελλάδα και ο ελληνισμός, για να μπορεί να τιμά τις μνήμες των προγόνων του και να γράφει ιστορία.

 

Μνήμη, αδούλωτη και λεύτερη - για την Ελλάδα

Και η μνήμη, αδούλωτη και λεύτερη,

όπως της έλαχε να είναι,
τρέχει μέσα από σύθαμπα πυκνά και πηχτά,
τρέχει σε πεδιάδες, σε λαγκάδια και βράχους,
τρέχει στις πόλεις, στις  γειτονιές και χωριά,
σκοντάφτει πάνω σε θύτες, πάνω σε θύματα,
περνά μέσα από αγχόνες, πάνω από τάφους
κι ακούει κραυγές, βογγητά και τσιρίγματα.

Βλέπει καπνούς, φωτιές και γκρεμίσματα,
βιασμούς, πάθη και μίση και αφουγκράζεται
της μάνας και των παιδιών της πόνους και οδύνες.

Συναντά πατριώτες, αγωνίστριες και νέους λεβέντες
και σκιάζεται σκιές που στη στράτα της βρίσκει
στρατιές δολοφόνους, κακούργους, προδότες
και τρομαγμένη γυρίζει στο Τ ώ ρ α

και ζητά άνθη κατάλευκα μέσα σε κήπους
να μαζεύουν οι κόρες και οι γιοί σαν δραγάτες
τραγουδώντας ύμνους και μνήμες!

Αθάνατη Ελλάδα και Αθάνατοι Ήρωες!

Αθάνατη Μάνα και Αθάνατη Γη!

«Ε.Ε.» Ελλάς–Θεσσαλία 11 του Φλεβάρη του 2020   www.fasoulas.de    pelasgos@fasoulas.de  

 

 

Επιστροφή