Η λογική ΄΄βλέποντας και κάνοντας΄΄ θα στοιχίσει ακριβά στη χώρα

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Η λογική ΄΄βλέποντας  και  κάνοντας΄΄  θα στοιχίσει ακριβά στη χώρα



Οδεύοντας προς τον δεύτερο μήνα της υγειονομικής κρίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να απαλλαγεί από την λογική του ΄΄βλέποντας και κάνοντας΄΄ και να προχωρήσει σε γενναίες παρεμβάσεις που θα ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο της κοινωνικής και οικονομικής κατάρρευσης.


Η ΝΔ οφείλει να αφήσει κατά μέρος τις επικοινωνιακές προσεγγίσεις και να συνειδητοποιήσει ότι δεν είμαστε αντιμέτωποι με μια παροδική κρίση αλλά με μια δομική πρόκληση. Μια πρόκληση που θα δοκιμάσει την αντοχή της οικονομίας και τη συνοχή της κοινωνίας.

Δυστυχώς, και στα δύο μέτωπα που διαμορφώνονται εξαιτίας της πανδημίας, η κυβέρνηση δείχνει περισσή ολιγωρία και προχειρότητα.

Ο μόνος δρόμος για να να απορροφηθούν οι κραδασμοί στην οικονομία μετά την κρίση, είναι να τονωθεί άμεσα η ρευστότητα σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους, και να παρθούν οριζόντια μέτρα έμπρακτης ενίσχυσης σήμερα,  με δυνατότητες εφικτές λόγω της αναστολής του Συμφώνου Σταθερότητας  του΄΄μαξιλαριού΄΄ ασφαλείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και το διεθνές παράδειγμα των προγραμμάτων μεγάλης κλίμακας.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει άμεσα στις εξής ενέργειες:

Πλήρη καταβολή από το κράτος μισθών και δώρου Πάσχα στους εργαζόμενους, ώστε και η αγοραστική τους δύναμη να διατηρηθεί για την επομένη της κρίσης και οι επιχειρήσεις να ελαφρυνθούν. 

Άρση της αναστολής των εργασιακών συμβάσεων, νομοθέτηση πλήρους απαγόρευσης απολύσεων και δυσμενούς μεταβολής σχέσεων εργασίας, με αναδρομική ισχύ από την έναρξη της κρίσης.

 Στοπ στον «εμπαιγμό» των ελεύθερων επαγγελματιών και καταβολή μηνιαίου επιδόματος ίσου με το 1/12 της περσινής δήλωσης (με κατώτατο όριο τον βασικό μισθό) για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες.
 Σχεδιασμό μεγάλου προγράμματος εγγυήσεων για τις επιχειρήσεις, αντί του «απολύτως ανεπαρκούς» προγράμματος 1 δισ. (0,5% του ΑΕΠ).

 Παράταση τώρα της προστασίας της πρώτης κατοικίας.
6.    Καταβολή επιδόματος στα χαμηλά εισοδήματα ώστε να μπορούν να καλύψουν τις έκτακτες ανάγκες τους.

Τέλος, στο πεδίο της Υγείας πρέπει να τονιστεί ότι είναι η ώρα μιας μεγάλης επένδυσης στην δημόσια περίθαλψη. Επιβάλλεται να υπάρξει πλήρης αξιοποίηση των δυνατοτήτων του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, και απ’ την άλλη, να προστατευθούν χωρίς καμία έκπτωση οι άνθρωποι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή με το απαραίτητο υλικό. Ζητάμε, χωρίς καμιά καθυστέρηση:

Τον πλήρη εξοπλισμό όλων των μονάδων του ΕΣΥ με τα υλικά υγιεινής και ασφάλειας που είναι απαραίτητα για το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Άμεση αύξηση των διαγνωστικών τεστ για όσο το δυνατόν περισσότερους ελέγχους.
Άμεση πρόσληψη επιπλέον γιατρών και επαναπροκήρυξη των 4.000 θέσεων που είχε προκηρύξει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Αύξηση των κρεβατιών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας

Την επιτάχυνση της ανάληψης των καθηκόντων των 2.000 νοσηλευτών.
Την ενσωμάτωση όλων των δημόσιων δομών υγείας, δηλαδή των Κέντρων Υγείας αστικού και αγροτικού τύπου, των περιφερειακών ιατρείων και των ΤΟΜΥ στον συνολικό σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας.
Την προμήθεια εξοπλισμού για το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, ώστε να διενεργεί και αυτό ελέγχους για τον κορονοϊό.

                                                                                       ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                     Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ


 

 

 

Επιστροφή