Να μείνουν στα χαρτιά οι αντιεκπαιδευτικοί σχεδιασμοί της κυβέρνησης!

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Να μείνουν στα χαρτιά οι αντιεκπαιδευτικοί σχεδιασμοί της κυβέρνησης!

 Η Τομεακή Επιτροπή Τρικάλων του ΚΚΕ χαιρετίζει τις μαζικές κινητοποιήσεις  εκπαιδευτικών και μαθητών των Τρικάλων,  που δίνουν μια ηχηρή απάντηση στους αντιεκπαιδευτικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας.



Οι συνθήκες της πανδημίας ανέδειξαν με τον πιο έντονο τρόπο τα σοβαρά προβλήματα και τις ελλείψεις που δημιούργησε η πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ. Τα σχολεία επαναλειτουργούν σταδιακά με ελλείψεις στους απαραίτητους όρους για την ασφάλεια εκπαιδευτικών και μαθητών, ενώ εκατοντάδες μαθητές στα Τρίκαλα αποκλείστηκαν από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση λόγω έλλειψης εξοπλισμού.

Η απάντηση της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας σε όλα αυτά είναι η κατάθεση ενός πολυνομοσχεδίου που αποτελεί μια νέα επίθεση για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών:

- Αυξάνει τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα,
- Μετατρέπει το Λύκειο σε ένα ακόμα πιο σκληρό εξεταστικό κέντρο,
- Ενισχύει τις δεξιότητες
- "Εκπαιδεύει" τη νέα γενιά στην επιχειρηματικότητα.

Στην ίδια γραμμή με την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, το κόστος για το κράτος μειώνεται δραματικά, ενώ τα οικονομικά βάρη για τους γονείς πολλαπλασιάζονται. Η αξιολόγηση είναι το μέσο για να προωθηθούν αυτές οι αντιδραστικές αλλαγές.
Τέλος, η εξωφρενική τροπολογία για αναμετάδοση μαθημάτων μέσα από τις σχολικές τάξεις, που είναι επιστημονικά και παιδαγωγικά απαράδεκτη, απειλεί να μετατρέψει το μάθημα σε τηλεριάλιτι...
Οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς, που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, για να μείνουν όλα αυτά στα χαρτιά!.


ΤΡΙΚΑΛΑ  14 /05/2020               
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Τ.Ε.  ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚE









 

 

Επιστροφή