Θανάσης Παιδής: Πάντα κοντά στους πολίτες για την προστασία του περιβάλλοντος

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Θανάσης Παιδής

Αφετηρία για δράση αποτέλεσε η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με τον Θανάση Παιδή και τον Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων Κάτω Ολύμπου να αναλαμβάνουν πρωτοβουλία, η οποία πλαισιώθηκε από σημαντικό αριθμό εθελοντών…


Στόχος ήταν ο καθαρισμός από πλαστικά και από κάθε είδους απορρίμματα στο Δέλτα του Πηνειού, που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα οικοσυστήματα τόσο της περιοχής μας, όσο και ολόκληρης της χώρας.


Εθελόντριες και εθελοντές, μαζί με τον Δήμο Τεμπών και τον δήμαρχο Γιώργο Μανώλη, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Θανάση Παιδή και των ανθρώπων που αποτελούν τους θεματοφύλακες για τη διατήρηση της ισορροπίας σ’ αυτήν την απαράμιλλου φυσικού κάλλους περιοχής - των ερασιτεχνών αλιέων - και ρίχτηκαν με υπομονή και επιμονή στη δουλειά. Τόσο στη στεριά, όσο και στο νερό, εκεί που ο Πηνειός ποταμός «συναντά» το Αιγαίο Πέλαγος, μαζεύτηκαν σημαντικές ποσότητες απορριμμάτων και η περιοχή απέκτησε την εικόνα που μόνιμα θα πρέπει να έχει.

Παράλληλα, με αυτήν τη δράση αποδόθηκε πραγματικό νόημα στην ιδέα του εθελοντισμού, καθώς αποδείχθηκε στην πράξη πως όταν υπάρχει όραμα, τότε μπορούν να κινητοποιηθούν υγιείς δυνάμεις μπαίνοντας μπροστά σε ένα από τα μεγαλύτερα προτάγματα της εποχής μας που δεν είναι άλλο από την προάσπιση του φυσικού περιβάλλοντος.

Σε δήλωσή του ο Θανάσης Παιδής επισήμανε τα εξής: «Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος αποτέλεσε την εκκίνηση και η συνέργεια με τον Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων Κάτω Ολύμπου την απαραίτητη συνθήκη, ώστε να λάβει σάρκα και οστά η προσπάθεια για τον καθαρισμό στο Δέλτα του Πηνειού.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους εθελοντές, όπως και στον Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων, οι οποίοι μοχθούν για την προστασία και την ανάδειξη ενός εκ των σημαντικότερων βιότοπων της Ελλάδας. Το Δέλτα του Πηνειού αποτελεί μνημείο της Φύσης που θα πρέπει με συνεχείς προσπάθειες όλων – Κυβέρνησης, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Φορέων, Κοινωνίας των Πολιτών – να θωρακιστεί από κάθε πράξη που θα μπορούσε να διαταράξει την αρμονία και την ισορροπία του οικοσυστήματος. Έτσι θα έχουν τη δυνατότητα να το γνωρίσουν οι συμπολίτες μας, όπως επίσης επισκέπτες από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο, οι οποίοι με προσοχή και σεβασμό θα βρεθούν κοντά σε έναν επίγειο παράδεισο.

Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας θεωρούμε απόλυτη προτεραιότητα την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Γι’ αυτό μετά από συνεχείς παρεμβάσεις και έργα έχουμε κατακτήσει τον στόχο και δουλεύουμε ώστε να παραμείνουμε μία από τις πλέον “Πράσινες” Περιφέρειες της Ευρώπης.

Οφείλουμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια και να είμαστε πάντα κοντά στους συμπολίτες μας που αγαπούν τον τόπο τους. Μπαίνουμε μπροστά για την επίτευξη του στόχου μείωσης και σταδιακής κατάργησης των πλαστικών μιας χρήσης. Παραμένουμε πιστοί στον αγώνα για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Μόνο έτσι μπορούμε να αφήσουμε τον τόπο μας στη νέα γενιά σε καλύτερη κατάσταση από αυτήν που τον παραλάβαμε» τόνισε, κλείνοντας, ο Θανάσης Παιδής.









 

 

Επιστροφή