Καθοδόν προς την «Ιστορική Ανάπτυξη» της Ελλάδας

Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα:
Καθοδόν προς την «Ιστορική Ανάπτυξη» της Ελλάδας
(18ον)

«Δεν είναι μόνο ο Άρης Βελουχιώτης που τρομάζει την Επιτροπή «Ελλάδα 2021».  
Είναι ο απανταχού ελληνισμός όπου επί τετρακόσια χρόνια γεύτηκε την ολοκληρωτική Οθωμανική σκλαβιά, αγωνίστηκε με τις δικές του δυνάμεις και απελευθερώθηκε.Σήμερα ως δηλητηριώδη μανιτάρια ξεφυτρώνουν ελίτικες γκρουπούσκουλα που αμφισβητούν ό, τι πιο υπέροχο ελληνικό μεγαλούργημα έζησε ο τόπος μας μέσα από ζηλευτές για την ανθρωπότητα χρυσές σελίδες.

Ήταν δικτάτορας ο Καποδίστριας και γιατί η Γιάννα Αγγελοπούλου τον ...Άρης ο ΠρωτοκσπετάνιοςNonews-NEWS: Γιάννα Αγγελοπούλου: Βρήκε τον Κολοκοτρώνη!...   

Αφιέρωμα στον Πολιτισμό, στην Ιστορία, στους εκφραστές και δραγάτες του τόπου μας από τον επαναπατριζόμενο Θεσσαλό Πολίτη-Συγγραφέα Βάιο Φασούλα

Θέμα μεγάλο ο Πολιτισμός και οι Εκφραστές του. Από πού να το πιάσεις! Και ακόμα πιο μεγάλο θέμα ο Αφέντης Λόγος! Ευλογημένος από τις μούσες όποιος τον υπηρετεί και πάνω απ’ όλα όποιος τον εννοεί. Είναι αυτό που λέμε, ά λ λ ο πράγμα η θεωρία και ά λ λ ο πράγμα η πράξη. Δυνατότερο «όπλο» στην ανθρωπότητα απ’ τον Λόγο δεν υπάρχει. Ο Λόγος, μοναδικό αντίπαλο δέος στο κάθε άσχημο και κακό που  ο «σύγχρονος» κόσμος μας (ΝΤΠ) δημιουργεί, με τα δικά του «όπλα» ελευθερώνει· «ματώνει·» «σκοτώνει»!

Για την Ελλάδα και τους έλληνες, από το ξεκίνημα του πρώτου μισού του περασμένου αιώνα,  ο Πολιτισμός διώχτηκε με τους πιο ανελέητους τρόπους και μεθόδους από τις εκάστοτε ανθελληνικές κυβερνήσεις. Σήμερα μόνο με μια ματιά στα δρώμενα εισπράττεται μια αναμφισβήτητη πικρή και άγρια επιβεβαίωση.

Γενικεύοντας λίγο το θέμα, σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο προβάλλονται ήρωες μεγάλων μεγεθών, όπως και του επαναστάτη-θρύλος Τσε γκε βάρα, του οποίου το ανάστημα έχει και μελοποιηθεί και τραγουδιέται παντού. Παγκόσμιος ήρωας και καλώς που ολόκληρος ο κόσμος τιμά τη μνήμη του και αντλεί δυνάμεις για έναν καλλίτερο κόσμο. Ήρωες και πατριώτες μεγάλων αναστημάτων έδωσε και η νεότερη Ελλάδα, ιδιαίτερα στο θρυλικό 21 και ορισμένους…, σαν από πρόσταγμα της μητέρας μας μοίρας, λες και της έμελλε πώς κάτι κακό πήγαινε να γίνει…, είδαμε στη δεκαετία του 1940 πως έδωσαν τον αγώνα τους ενάντια στον κάθε ξένο κατακτητή, φασίστα και ιμπεριαλιστή και στον κάθε ντόπιο ρουφιάνο και συνεργάτη με τις τότε μεγάλες δυνάμεις των πέτρινων για την Ελλάδα σκληρόπικρων χρόνων.

Στο κάδρο εκείνων των ειδώλων που η Νέα Τάξη Πραγμάτων κατασκευάζει εντάσσεται και η κομπανία- Επιτροπή «Ελλάδα 2021». Γέμισε ο κόσμος είδωλα και η Ελλάδα με φυσικές φιγούρες αλλά και με άψυχα αντικείμενα. Είδωλα και αντικείμενα αποτελούν πλέον τη ζωή μας. Όπου και να στρίψεις το μάτι σου θα δεις «ανδριάντες» και επιγραφές, δρόμους και διάφορα ιδρύματα να φέρουν ονόματα «ηρώων» και «πατριωτών» βαφτισμένα απ’ τους «κουμπάρους» - απογόνους-συνεχιστές μιας ατέρμονης και αφύσικης για τη Χώρα μας συνέχειας.

 Προκειμένου αυτά τα είδωλα να αποτελούν για την ξεχαρβαλωμένη ιστορία των ημερών μας αντικείμενα, γνωστά σαν «πολιτικές» και «πολικοί», κυβερνήσεις και διάφοροι άλλοι, διοικητές, διευθυντές, μουμουέδες και λοιποί αρπάχτες που συγκροτούν τη «γιορτή» σε αυτή που «ο Γιάννης μόνος πίνει μόνος χορεύει», έχει μεταβληθεί αυτή η Χώρα σε «κράτος» ειδώλων, «ηγετών», «πατριωτών» και «εθναρχών».

Σεβόμενοι τη μνήμη των πεθαμένων δε θα φωτογραφήσουμε ποια είναι αυτά τα είδωλα και αν η «λατρεία» και η τιμή που τους αποτείνεται από τις αρχές είναι άξια των «κατορθωμάτων» τους, ιδιαίτερα των ειδώλων εκείνων που μετά τη μικρασιατική καταστροφή επικράτησαν στις μνήμες μας, άσχετα αν τη μεγαλύτερη ευθύνη τη φέρνουν οι τότε Έλληνες «πατριώτες» και λιγότερο οι Τούρκοι. Η παρουσία αυτών των καταστάσεων (πληθώρα μνημείων και ονομάτων) σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην εσκεμμένη απουσία πραγματικών ειδώλων-πατριωτών, που ενώ θα έπρεπε η Ελλάδα να σφύζει με ανδριάντες που να διδάσκουν, τους έχουν αφανίσει.

Μια από αυτές τις ανεπίτρεπτες απουσίες είναι κι εκείνη που προέκυψε κατά την Εθνική μας Αντίσταση και πολεμήθηκε από θεούς και δαίμονας, από δεξιούς και αριστερούς και καλά να είναι μέλος της Επιτροπή «Ελλάδα 2021» που αναφέρθηκε, έστω και αρνητικά στο πατριωτικό ανάστημα του Άρη, το οποίο, αν και πέρασαν δεκάδες χρόνια από το θάνατό του, εξακολουθεί να τρομάζει τον κάθε αμφισβητία, τον κάθε υπόδουλο στην καρέκλα της καθεστηκυίας τάξης που τρίζει και να νιώθει την κάθε τρίχα του κάγκελο να τον τρυπάει….

Αυτό σημαίνει πατριωτικό ανάστημα, αθανασία-αθάνατος! Μια αειθαλή παρακαταθήκη υπέρ της πατρίδας και των αξιών της. Αυτά ακριβώς που αντιμάχονταν οι φασίστες της εποχής του: Να σβήσουν την Ελλάδα από το χάρτη. Και γι’ αυτά που οι μεταγενέστεροι συνεχιστές των ντόπιων ονάγρων μεταμφιεσμένοι σε …δημοκράτες και σε αλχημιστές παραχάραξης της ιστορίας, στο άκουσμά του τρέμουν.

Βέβαια δεν γνωρίζουμε τις προθέσεις ή τις σκέψεις ή τα αντανακλαστικά του καθηγητή συνταγματικού δικαίου κ. Νίκο Αλιβιζάτο ποια είναι, όπως διαβάζουμε: https://www.documentonews.gr/article/o-beloyxiwths-tromazei-thn-ellada-2021. «Ο έφιππος ανδριάντας του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ και πρωτεργάτη της Εθνικής Αντίστασης στην πλατεία Λαού έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στον ομότιμο καθηγητή κατά την επίσκεψη της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» στη Λαμία την περασμένη Δευτέρα».

Λέμε όμως στον κάθε κύριο και κυρία-μέλη της επιτροπής «Ελλάδα 2021» ότι πρόκειται για κατάντημα αίσχους και ντροπής κι ότι δεν είναι το χρήμα και οι ελίτ-άνθρωποι και πολύ περισσότερο οι αχυράνθρωποι των κομματικών-εμπορικών εταιρειών να πιάνουν στα χέρια τους την Ιστορία της πατρίδας.  Η ιστορία μας είναι γραμμένη σε χιλιάδες βιβλία και η κάθε σελίδα αποτελεί μια ιστορία. Οι μόνοι που πάντα και ποτέ δεν έδιναν δεκάρα ήταν οι ντόπιοι… Έλληνες, που δυστυχώς, φτάνουν και στις μέρες μας σαν αγοραίοι ανθέλληνες και πραματευτάδες. Και όπως διαβάζουμε: «Ο Βελουχιώτης τρομάζει την «Ελλάδα 2021- η μεταμοντέρνα όμως εκδοχή της αμφισβήτησης του ανδριάντα του πρωτοπόρου της Εθνικής Αντίστασης από ένα μέλος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης στην γενέθλια πόλη του Άρη θέτει το ζήτημα σε άλλη βάση και δημιουργεί προβληματισμό για τις βαθύτερες στοχεύσεις της Επιτροπής».

https://www.documentonews.gr/article/o-beloyxiwths-tromazei-thn-ellada-2021

Κλείνοντας με μια απάντηση μιας κυρίας, ονόματι Μ.Ν.Δ πρώτη Ελληνίδα πρύτανης,  σε ερώτημα του γράφοντα περί της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»: «Είναι θαυμάσια αυτά που γράφετε και είναι δυστυχώς πέρα για πέρα σωστά. Αν δεν αφυπνιστούμε θα έχουμε χαθεί. Φανταστείτε, ήδη τώρα, ασπαζόμαστε και τιμούμε όλους εκείνους που αρνούνται τη συνέχεια της μακραίωνης ιστορίας μας, που βρίζουν τους ήρωές μας και αρνούνται τη σκλαβιά των 400 χρόνων, όλους εκείνους που υποστηρίζουν την ανάγκη να ξαναγραφτεί η ιστορία μας. ζούμε μια φρίκη». 23-06-2020.

«Ε.Ε.» Ελλάς–Θεσσαλία 27 του Ιούνη του 2020   www.fasoulas.de    pelasgos@fasoulas.de 

 

 

Επιστροφή